Clare - 1991 resenär

Clare på taket av en lastbil i Bhaktapur - Nepal.
Clare började resa runt som backpacker 1991 och de kommande 4 - 5 åren hon tillbringade hon så mycket som möjligt av sin tid till att resa och tog endast pauser för att tjäna ihop pengar för att kunna resa iväg igen.

Bor

Köpenhamn - Danmark. Född och uppvuxen i England.

Sysselsättning

Clare arbetar med produkter och utbildning på KILROYs huvudkontor i Köpenhamn. Detta innebär att Clare är ansvarig för att motivera och utbilda KILROYs reseexperter inom de många olika produkter som KILROY säljer.

Reseerfarenhet

Clare har (nästan) sett allt. Efter att hon avslutat en kandidatexamen spenderade hon nästan ett år med att arbeta på en kibbutz i Israel. Efter att hon tillbringat lite tid hemma och sparat lite mer pengar åkte hon sedan till Afrika där hon liftade och reste runt i minst ett år genom Sydafrika, Zambia, Namibia, Moçambique och Malawi. Clare var i Sydafrika dagen innan apartheidregimen tog slut. Det påverkade inte hennes resplaner och i allmänhet var afrikanerna glada över förändringen.

Efter att ha rest runt Afrika på en stram budget bestämde sig Clare för att åka tillbaka till London och spara pengar så att hon kunde ge sig ut och resa igen. På sin nästa resa ville hon österut och åkte då till Hong Kong, Indonesien, Singapore, Malaysia, Thailand, Nepal, Indien, Australien och Nya Zeeland.

"När jag kom hem fick jag ett jobb på en resebyrå och reste då under lite kortare perioder när jag kunde avvara tid och pengar. Under denna period reste jag mycket i Syd, Central-och Nordamerika . Jag såg också lite av de norra delarna av Afrika. "

Planering

"Utan internet fanns inte så många sätt att planera. Du kunde boka flygbiljetter, men efter det blev det som det blev. Jag tror att det var mycket mer "one - to -one" kommunikation då. När jag reste med buss eller tåg lite längre sträckor så pratade jag med andra resenärer och fick råd om platser att bo och vad man kunde göra på plats. "

Kommunikation då och nu

Ett Poste Restante kontor var det enda stället du kunde ta emot post från vänner och familj, men de bara var belägna i postkontor i de stora städerna. Jag minns att jag reste hela vägen från Namibia tillbaka till Kapstaden och sedan tillbaka upp till Zimbabwe, bara för att hämta min post. Det var normalt att se folk sitta utanför postkontoret och öppna sina paket gråtande då de hade längtat så mycket efter lite post.

Brev var nästan det enda sättet att kommunicera, jag tror att jag kanske ringde hem två gånger på ett år Det var för dyrt att ringa telefonsamtal när du var på en stram backpacker budget..

  clare-poste-restante.jpg 

Bästa och sämsta reseupplevelse

"Jag tror liftandet genom både Afrika och Australien gav mig några av mina bästa reseupplevelser. Jag träffade en så mångfacetterad grupp av människor. Att lifta var ett lysande sätt att resa på eftersom du träffade människor från alla samhällsklasser. I Afrika var det mycket ovanligt att vita människor liftade och vi fick ofta lift från vita sydafrikaner som var oroliga för vår säkerhet, vissa människor bjöd in oss till deras hem för att stanna. Vi hade också turen att få lift från fattiga lantarbetare och långväga lastbilsförare som gav oss en inblick i alla olika nivåer i samhället. "

"Jag hade också en av mina värsta upplevelser som liftare. Min vän och jag satt på flaket på en lastbil när föraren föreslog att han skulle ta en genväg. Vi fick direkt lite dåliga vibbar och när farten mattades av lite så hoppade vi av, lyckligtvis fortsatte han sin väg, men det var en ganska läskig upplevelse. "

Länder jag besökt

Israel, Egypten, Australien, Nya Zeeland, Fiji, Tonga, USA (Väst / Öst och Alaska), Kanada, Singapore, Thailand, Malaysia, Indonesien, Vietnam, Hong Kong (Kina), Nepal, Indien, Sri Lanka, Sydafrika, Moçambique, Zambia, Zimbabwe, Malawi, Etiopien, Namibia, Förenade Arabemiraten, Panama, Mexiko, Guatemala, Belize, Brasilien, Chile, Bolivia, Peru, Marocko, Kenya, Tanzania, Grekland, Italien, Spanien, Tjeckien, Barbados, Österrike , Schweiz, Portugal, Irland, Finland, Sverige, Norge, Holland, Belgien, Republiken Bophuthatswana (nu en del av Sydafrika), Polen, Ungern och Tyskland.

 Råd till andra världsresenärer

"The journey is more important than the destination." 

Kontakt