Saana - Finland

Saana i Egyptiska kläder
Möt Saana född i september 1991. Hon har redan utvecklat en kärlek till Egypten och har massor av resplaner för de kommande åren. Läs mer om hennes erfarenhet som guide i Egypten och om hennes tankar inför framtiden!

Bor

Seinäjoki - Finland

Livet hittills

Saana gick ut skolan 2010. Sedan dess har hon främst arbetat som guide i Egypten, men när det blev oroligt i Egypten i början av 2011 fick hon även möjlighet att arbeta som guide i Dubai och på Malta.

Sysselsättning

Saana tillbringade sommaren 2011 med sina föräldrar i Finland, men nu har hon åkt tillbaka till Egypten för att arbeta som guide de kommande sju månaderna.

Framtidsdrömmar

Att resa har blivit en livsstil för Saana och hon har en hel del drömmar om ställen hon vill utforska. Hon älskar att rida och en av hennes stora drömmar är att resa till Australien eller Nya Zeeland där hon kan rida i den australiensiska vildmarken eller i bergen på Nya Zeeland. Hon också drömmar om att utforska Indien med tåg. "Jag vet inte när jag ska resa till Indien, men det är min närmaste resplan. Indien är ett färgstarkt land med en intressant natur och folkrika städer"

Saana planerar att börja studera så småningom, och vad hon ska studera tänkte hon fundera ut när hon är i Egypten. "Jag är inte säker på vad jag vill studera. Jag har ett mycket öppet sinne för alla typer av studier. Jag vill studera något där jag kan åka utomlands, men jag kommer förmodligen att börja studera i Finland och sedan åka utomlands på ett utbyte".

Varför jag vill resa

"Jag gillar verkligen den känslan du får när du kliver ur ett plan i ett främmande land. Du känner omedelbart att du är på en annan plats. Folk har andra kläder och lukten är helt annorlunda. Ibland verkar saker vara så olikt hemma, men efter ett tag kommer du att upptäcka att det finns stora likheter också. Jag gillar verkligen det. "

"En av mina bästa reseupplevelser är från Egypten, då vi körde ut till en utgrävning i närheten av "Valley of the King", i Luxor. På morgonen åt vi en traditionell egyptisk frukost medan vi tittade ner över dalen av floden Nilen. Det var dimma och lite kyligt och stämningen var mycket speciell. "

Besökta länder

Grekland, Egypten, Storbritannien, Förenade Arabemiraten, Malta, Sverige, Norge och Estland.

Råd till andra resenärer

"Jag tror att alla som ska resa utomlands bör lära sig lite om den lokala kulturen och de vanor som finns dit de ska. Eftersom det är väldigt varmt i Egypten tror en del människor att de kan bära korta kjolar, men i arabiska länder ska kvinnor alltid bära långa kläder. Du kan lätt undvika vissa besvärliga situationer om du respekterar den lokala kulturen. " 

Kontakt