Stefan - Nederländerna

Stefan i Italien
Stefan börjar sitt tredje år på universitetet i Amsterdam i höst. Denna termin kommer han att åka till Kanada som utbytesstudent. Läs mer om hans tankar om framtida karriär och studier.

Bor

Amsterdam - Nederländerna

Livet hittills

Stefan tog studenten 2009 och började studera på universitetet i Amsterdam samma år. Under sina studier har han ett deltidsjobb på en biograf i Amsterdam.

Daglig sysselsättning

Stefan studerar sociologi och filosofi vid universitetet i Amsterdam. I höst börjar han sitt tredje år och denna termin kommer han att åka till Kanada som utbytesstudent på University of Toronto.

Framtida drömmar

Stefan gillar verkligen att studera och är lyckligtvis också en bra akademiker. Han är ganska säker på att han kommer att fortsätta med masterstudier efter att han avslutat sin bachelor. Just nu har han inte bestämt var han ska göra sin master dock. Han kan fortsätta studera vid universitetet i Amsterdam, men det är lika troligt att han kommer att flytta till en annan stad i Nederländerna eller bestämmer sig för att studera utomlands.

Eftersom Stefan verkligen gillar den akademiska världen, kan han se sig själv arbeta med forskning i framtiden, men just nu är inget bestämt.

Varför han vill studera utomlands

"Jag vill uppleva hur det är att studera utomlands. Jag vill se och uppleva det dagliga livet för studenter i ett annat land och jag vill lära mig mer om den akademiska kulturen vid ett utländskt universitet. Vid University of Toronto kan jag studera etnisk sociologi och denna möjlighet finns inte på universitetet i Amsterdam".

Länder jag besökt

Belgien, Frankrike, Tyskland, Schweiz, Österrike, Italien, Spanien, Sverige, Danmark, Grekland, Bulgarien, Storbritannien, Kanada och USA.

Råd till andra världsresenärer

"För tre år sedan reste jag genom Kanada och USA i en husbil. Kanada och staterna har båda en vild natur och med en husbil kan man slå läger på landsbygden. Jag vill rekommendera alla att testa detta."

Kontakt