Victor - Danmark

Victor från Danmark
Möt Victor, född i september 1991. Han kom hem från sin första backpacker- resa i april i år och är redan på gång att spara ihop pengar till sin nästa resa. Läs om hans upplevelser och tankar om resor i världen.

Bor

Köpenhamn - Danmark

Livet hittills

Victor tog studenten 2010 och sedan dess har tillbringat sin tid till att resa och arbeta för att spara ihop pengar till fler resor. I april i år kom han hem från en 5,5 månaders resa till Sydostasien och Australien. I somras reste han på en kort resa till Tanzania och han  kommer att besöka Saudiarabien inom en snar framtid.

Daglig sysselsättning

För närvarande har Victor två jobb. Han arbetar på ett kafé och som kock på ett litet café. Alla de pengar han tjänar sparar han så att han kan resa.

Framtidsplaner och drömmar

Just nu är Victor fokuserad på hans kommande resa till Saudiarabien. Hans far arbetar i landet och detta har gjort det möjligt för Victor att bli inbjuden. Utan en inbjudan kan det vara svårt att få visum och vanligtvis är det inte tillåtet att resa runt själv utan du måste ingå i en organiserad resa.

Victor sparar också pengar så att han kan backpacka i 3-4 månader nästa år. Den här gången planerar att besöka Nepal och Indien där han hoppas kunna vandra en hel del.

Nästa höst vill Victor börja studera litteraturvetenskap vid Köpenhamns universitet. Under sin utbildning kanske han kommer studera en eller två terminer i Berlin och om han gillar att studera utomlands kanske han ska ta sin magisterexamen utomlands, men det är inget som han har bestämt ännu.
Förutom att resa och arbeta tillbringar Victor mycket av sin tid med att skriva. Han tycker om att skriva noveller, och skriver ibland texter till tävlingar. Han kan tänka sig att arbeta som journalist i framtiden.

Vill resa för att

Det finns två saker som Victor älskar med att resa: "Jag älskar det faktum att du hamnar i ett slags tidsförskjutning. Det spelar ingen roll vilken veckodag det är och ibland vet jag inte ens vilken tid på dygnet det är heller. Jag gillar verkligen att du är långt borta från din vardag när du reser. En annan sak jag gillar med att resa är att du får prata med människor med helt andra livserfarenheter. I Kambodja mötte jag folk som hade så lite och ändå var de verkligen lyckliga."

Besökta länder

Thailand, Malaysia, Vietnam, Australien, Laos, Kambodja, Tanzania, USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Polen, Tjeckien, Österrike, England och Swedenborg.

Råd till andra världsresenärer

"Jag har träffat många resenärer som är nervösa för olika faror längs vägen. Naturligtvis bör du vara kritisk, men ibland är människor så nervösa att de missar det som händer omkring dem. Jag har blivit lurad och detta skedde vid en tidpunkt när jag hade varit på resande fot ganska länge, så jag borde ha varit uppmärksam. Det kan hända i princip vem som helst. Även om du har haft dåliga erfarenheter tycker jag att det är viktigt att vara öppen mot de människor du möter. Använd sunt förnuft och res iväg och upplev världen! "

 

Kontakt