{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Vackra landskap under en resa till Windhoek
Kyrka i centrum av staden Windhoek under en resa till Namibia.

Resa till Windhoek - Det moderna Namibia

När du reser till Namibia, måste du besöka huvudstaden Windhoek. Den är belägen i en vacker dal och är känt för sina varma källor. Idag är det en modern stad där du kan göra i stort sett vad som helst.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

På höga höjder i Windhoek

Windhoek, Namibias största stad, är belägen på 1650 meters höjd i en vacker dal mellan Eros, Auasbergen och Khoma. Staden har cirka 230 000 invånare och namnet kommer ifrån Winter Hoek, som var namnet på den farm där den gamle ledaren Jonker Afrikaner var född under 1800 talet. För att vara en afrikansk stad är den väldigt ren och lite provinsiell, men den har en stor variation i sin population. Idag är Windhoek mest känd för sin fårskinnsexport och sina bryggerier. Här bryggs ett flertal olika ölsorter, bland annat "Windhoek". Staden är även en stor producent inom köttindustrin. 

Tyska influenser

Från 1884 till det första världskriget var Windhoek en tysk koloni. Influensen från det tyska språket och kulturen existerar fortfarande på många sätt.  Du kommer att se många gatunamn och restauranger som är tyska. De har även tyska bagerier, ölsorter och firar årligen med en tysk karneval. Ett litet mini- Tyskland skulle man nästan kunna säga.  

Gamla byggnader som tex Alte Feste, som är Namibias äldsta byggnad, och Christchurch är värda att se. I Alte Feste kan du hitta Windhoeks National Museum. Passa även på att besöka parlamentet "Tintenpalast". Från dess vackra trädgårdar kan man se fantastiska vyer över hela staden. 

Shopping i Windhoek

Det finns ett flertal gallerior och små shoppingcenter i centrala Windhoek. I dem kan du hitta i stort sett allt du behöver. Den mest kända shoppinggatan är Independence Avenue. Denna gata börjar i södra delen av staden och går hela vägen genom staden. Där kan du hitta många boutiquer och souvenirbutiker men även restauranger och caféer som du kan ta en välbehövd paus på mellan all shopping.

Den största gallerian är "The Item Mall", men förutom den finns det några andra stora gallerior som tex Maerua Mall, i södra delen av staden på Jan Jonker Road. Du kan även hitta marknader i gallerian "Post Street". Priserna är generellt väldigt höga i dessa gallerior. Om du föredrar något billigare ska du ta dig till marknaden i Okahanja, som ligger cirka en timme norr om Windhoek. 

Nattliv

Om du letar efter hålligång måste vi säga att nattlivet i Windhoek är begränsat. Det finns ett flertal restauranger och det finns ett par barer, men du kommer inte att hitta många nattklubbar här. Om du vill ha en riktig fartfylld natt bör du ta dig till någon av de mindre städerna som ligger utanför de större städerna som tex Khomasdal Kata och Tura. Här finns ett vibrerande nattliv med flera barer och pubar! I Windhoek, är den mest populära underhållningen "Che N'Temba". Där kan du uppleva lokalkultur och dansa till traditionell musik.

Maten

Staden har ett stort utbud av restauranger och det finns något för alla. Däremot dominerar de tyska maträtterna. Det finns ett stort utbud av kötträtter och på kända snabbmatskedjor som McDonald's och KFC, serverar de även traditionella afrikanska maträtter! 

Boende

I Windhoek behöver du inte oroa dig för var du ska bo. Det finns ett flertal olika typer av boende, både i och runt om i staden. Det finns allt från backpacker hostels, bed & breakfasts till lyxhotel och lodger. Efter att Windhoek blev självständigt på 90-talet, exploderade turismen! Vi rekommenderar dig därför att boka boende i förtid. 

Volontärarbete i Windhoek

Passa på att göra nytta under din resa till Windhoek och Namibia genom volontärarbete. Genom oss kan du engagera dig i volontärprojekt som arbetar med bevarande och skydd av djur och natur, undervisning och sjukvård.

Läs mer om volontärarbete i Namibia

Ta sig runt i Windhoek

Från den internationella flygplatsen kan du ta en taxi eller hyra en bil. De flesta hotell och hostels ligger centralt belägna. Så när du väl är där finns allt inom gångavstånd! 

Ta sig hit

Den internationella flygplatsen ligger cirka 45 kilometer utanför staden. Boka flygbiljetter till Windhoek med hjälp av vår grymma flygbokningsmotor eller kontakta någon av våra reseexperter. Vi hjälper gärna till!

Låter en resa till Windhoek i Namibia som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Namibia och Afrika. Boka in ett kostnadsfritt möte, antingen över telefon eller i en av våra butiker - låt äventyret börja!  

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Vad drömmer du om?

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...