{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Uganda

kampala-uganda-ankole-cow-cover
uganda-gorilla-forest-sidebar

Resa till Uganda - landet med bergsgorillor och klättrande lejon

I Uganda kan du förvänta dig en värld full av äventyr. Uganda kallas för "Afrikas pärla" och har goda själ till det. Bland höjdpunkterna hittar du de utrotningshotade bergsgorillorna, trädklättrande lejon, forsränning på Nilen, mystiska gömda byar, vulkaner och ett leende på alla ansikten du möter. 

Uganda är beläget i den östa delen av Afrika, och är det snabbast växande landet när det kommer till population, cirka 31 miljoner. Landet gränsar till Kenya och Tanzania i öst, Sudan i norr, Rwanda i söder och demokratiska republiken Kongo i väst. Det är ett land utan kustremsa, men gränsar till Victoriasjön, som är den största sjön i Afrika.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Entebbe och Kampala

När du reser till Uganda landar du i Entebbe, en liten men livlig stad beläget bredvid Victoriasjön. Här finns vackra omgivningar med vyer över sjön. Man ser lokalbefolkningen som vandrar längs med vägen och små butiker som säljer grönsaker och grödor. Cirka en timme därifrån ligger huvudstaden Kampala som bubblar av liv! Men trafiken kan vara en plåga, korta avstånd kan ta en evighet att ta sig fram på. Du kan göra trevliga dagsturer till staden och likt många andra afrikanska huvudstäder är det bättre att göra en citytur.

Trädklättrande lejon & schimpanser

Uganda har totalt tio stycken nationalparker där Queen Elizabeth National Park som ligger i västra Uganda, är landets mest besökta naturreservat. Landet är känt för sitt djurliv men framförallt de trädklättrande lejonen, vilka inte kan hittas på många andra ställen. Om du vill se vilda schimpanser ska du ta dig till Kibale National Park.

Bergsgorillorna

De utrotningshotade bergsgorillorna kommer bli en av de häftigaste djurupplevelserna någonsin! Det är cirka 700 gorillor kvar i världen, och de kan endast hittas i Uganda, Rwanda och DR Kongo. I Uganda kan man se dem på två olika platser, Bwindi Impenetrable National Park och Mgahinga Gorilla National Park. I Bwindi Impenetrable National Park lever nästan hälften av alla gorillor, cirka 340 stycken. Reser du i Uganda bör du inte missa att åka med på en gorillasafari, efter ett antal timmars vandring kommer ni att hitta gorillorna och synen är häpnadsväckande. 

Murchison falls Nationalpark

Några timmar norr om Kampala ligger Murchison falls Nationalpark. Här kan du uppleva ett fantastiskt djurliv med bland annat giraffer, bufflar, elefanter och schimpanser. Området har en tät regnskog, otroligt häftig savann och för att inte glömma det vackra vattenfallet Muchison falls som bryter floden Nilen till Lake Albert. Du kan stå bara några meter ifrån det mäktiga vattenfallet och se dess kraft. Man kan även ta sig ut till spetsen av berget för att få en enastående vy över landskapet och Lake Albert.  

Forsränning på Nilen

Om du vill uppleva förstklassig forsränning så ska du ta dig till Jinja. Därifrån kan du forsränna nedför Nilen och få med dig fantastiska upplevelser!

Klimat

Uganda är beläget på ekvatorn och det är tropiskt klimat med regnsäsong från mars - maj. Detta ska vara den bästa tiden att besöka landet. Om du tar dig sydväst till Kisoro kommer du få ett mer tempererat klimat med tanke på höjden. 

Ta sig runt

Det snabbaste och enklaste sättet att ta sig runt på är att åka på en äventyrsresa. Uganda har en dåligt utvecklad infrastruktur och extremt dåliga vägar så packa med lite extra tålamod om du ska resa hit.

Låter en resa till Uganda som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Uganda. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...