{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Entebbe med KILROY
Res till Entebbe med KILROY

Resor till Entebbe - äventyret börjar i Uganda!

Entebbe ligger strax utanför Ugandas huvudstad Kampala, och det är Entebbe som är utgångspunkten för resor i Uganda. Innan du börjar äventyret i denna del av Afrika finns det några platser i och runt Entebbe som är sevärda. 

En resa till Entebbe kan kombineras med en resa till den livliga huvudstaden Kampala, som är landets hub med tågförbindelser till Kenya och tågfärjan till Tanzania i Victoriasjön.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Uganda Wildlife Education Center

Bland attraktionerna i Entebbe finns Uganda Wildlife Education Center, där du kan se ett antal djur som återfinns på savannen i de centrala delarna av Afrika. Centret grundades 1952 som ett hem för unga djur som lämnats kvar i det vilda, och har under åren utvecklats till ett zoo. Idag är det ett hem för flera olika typer av djur, bland annat apor, lejon, buffel och fåglar.

Viktoriasjön 

Entebbe ligger precis intill den berömda Victoriasjön, Afrikas största sjö. Sjön fick sitt namn från den engelska officeren John Speke. Han var den första europé som 1858 ankom till sjön, och han döpte sjön efter den engelska drottningen vid den tidpunkten, drottning Victoria. Victoriasjön delas mellan Uganda, Tanzania och Kenya, och om du vill se mer av Afrika på ett spännande sätt kan du segla runt på Victoriasjön och på det sättet besöka flera platser i området.

Gorillor

Uganda är också känt för att anordna resor till de utrotningshotade bergsgorillorna i området. Det är något som många drömmer om, och inget som man kan anordna själv, då bara ett fåtal grupper per månad får tillåtelse att besöka dem och alltid med en guidad tur. Visst låter det magskt, läs mer om gorillasafari!

Intresserad av att besöka Entebbe, boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter

Låter en resa till Entebbe som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Entebbe. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...