{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Filippinerna

manila-philippines-city-sky-sunset-cover
Upplev Filippinernas vackra natur under din resa

Resa till Filippinerna – riket med 7 641 öar

Filippinerna är en paradis med kristallklart vatten, massor av färglada fiskar och tusentals öar att utforska! Vandra på vulkanerna, koppla av på de milslånga sandstränderna och dyk ner i havets eget akvarium. Klart att du vill resa till Filippinerna! 

Få ett gratis reseförslag till Filippinerna

Lär dig dyka på din resa till Filippinerna

Dykningen i Filippinerna är helt fantastisk och en höjdpunkt för mång som väljer att resa till Filippinerna! Hoppa du på båten i Cebu City för att ta dig till två riktiga dykmparadis, Hilutunga och Malapascua. På ön Camiguin kan du göra ett helt unikt dyk vid Sunken Cemetery som är en begravningsplats som numera ligger under havsytan. Låter kanske lite läskigt, men det är så häfitigt!

Tycker du det låter häfigt att dyka bland vrak borde du besöka området utanför Coron och vill du upptäcka mer orörda omgivningar som färre turister hittar till rekommenderar vi Camotes. Snacka med oss om du drömmer om att lära dig dyka på din resa till Filippinerna, vi vill inte skryta, men vi ha gjort ett dyk eller två!

Ta dig runt i Filippinerna

Jeepneys, minibussar, är ett smidigt sätt att ta sig fram under till resa i Filippinerna. Det gör flera rutter dagligen och om du är villig att betala lite extra kan dom dessutom göra en avstickare från den vanliga rutten! Från Cebu City kan du ta färjor ut till flertalet öar, du hittar tidtabellerna enkelt online. På Cebu är infrastrukturen generellt rätt så välfungerande och i de större städerna kan du hyra cykel för att ta dig runt. Taxi är också ett billigt färdmedel, men kom ihåg att be chauffören om ett fast pris innan avfärd!

Restips inför din resa till Filippinerna

  • Ta dig från Cebu till ön Bohol för att se Chocolate Hills, över 1200 kullar som under torrsäsongen blir bruna som choklad. Ett av naturens underverk!
  • När du är på Bohol måste du spana efter sällsynta tarciers, eller spökdjur som de också heter. Det var från spökdjuren Speilberg fick inspiration till E.T., det säger väl allt?
  • På ön Dimakya kan du simma med sjökor, störst chans är mellan mars och juni.
  • Även valhajar står högt upp mångas bucketlists, för störst chans till detta borde du besöka Donsol i Sorsogon-området mellan februari och maj.
  • En unik upplevelse är den underjordiska floden på Palawan, men se till att köpa biljetter i god tid!
  • Boracay är en riktig paradisö, och det vet många om. Om du fördrar lugn och ro rekommenderar vi dig att välja en annan ö.

Kombinera Filippinerna med andra resmål

När du ändå väljer att resa så långt som till Filippinerna borde du passa på att kombinera det med andra resmål. Filippinerna är för många ett givet stopp på jorden runt resan. Men har du inte riktigt så mycket tid kan vi även rekommendera att du kanske också svänger förbi Bali, eller varför inte Vietnam?

Låter en resa till Filippinerna som något för dig?

Nice! Våra reseexperter är proffs då att skräddarsy äventyr och sätter gärna ihop ett förslag för din resa till Filippinerna och hela Asien. Boka in gratis reserådgivning via telefon eller i Stockholm så tar vi det därifrån!

Boka in gratis reserådgivning

Highlights på din resa till Filippinerna

Ta dig med båt mellan tropiska öar, lär dig dyka i kristallklart vattnen och fascineras av det fantastiska marina livet. Zooma in på kartan nedan för att se mer. Det är mycket du inte får missa på din resa till Filippinerna!

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...