{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Surfa under din resa i Hawaii
Upptäck Hawaiis natur under din resa

Resa till Hawaii – mer än bara hula hula

Njut av utsikten längs Hawaiis kust och klipporna på soldyrkarnas absoluta paradisöar där hibiskusen växer vilt. Festa loss på stranden med en lei-krans runt halsen. Alla surfare, haikers och dykare, ni kommer att hitta så många lekplatser på dessa öar.

Vill du resa till Hawaii? Snacka med oss!

E Komo Mai!

Om du väljer att resa till Hawaii kommer det första du möts utav antagligen vara orden “E Komo Mai” vilket betyder "Välkommen till paradiset". En helt legitm hälsning enligt oss själva.

Hawaii, som tillhör USA, är en isolerad ögrupp långt ute i Stilla havet. Hawaii är en vulkanisk ögrupp vilket innebär att öar skapats av vulkaner som rest sig från havsbotten. Fortfarande råder vulkanisk aktivitet på vissa öar och Hawaii växer därför kontinuerligt till ytan. Den högsta toppen på Hawaii är vulkanen Mauna Kea med sina 4,205 meter över havet.

Det ljuva livet under en resa till Hawaii

Spendera dagen med att ta några surflektioner, ät nyplockad papaya på verandan och njut av solnedgången och en mai thai cocktail. När du vaknar upp kommer du att få se den lysande hibiskusblomman som verkligen växer överallt. Hawaiis atmosfär är väldigt avkopplande och på radion spelas de lokala reggaebanden som snabbt får dig på glatt humör och i rätt stämning.

En resa till Hawaii tar dig till en plats som i vissa fall kan ge intrycket av att vara relativt amerikaniserat. Det här behöver inte vara något negativt då du under en resa hit kanv ara säker på att alla tänkbara faciliteter som du är van vid antagligen finns här. Detta innebär däremot och resenärer från hela världen tar sig hit vilket gör att priserna är något högre än andra liknanade paradisöar. Men ta det lugnt, det går fortfarande att hitta en lugn paradisstrand med vajande palmer.

Hawaiis öar

När du planerar en resa till Hawaii har du flertalet öar att välja bland. De största öarna är Kauai, Maui, Molokai, Oahu och the Big Island.

Kauai, är en grön och frodig ö och har minst invånare, här kan du mer all säkerhet hitta en hel del små öde stränder. På Kauai har du dessutom 50 underbart vackra vattenfall. Det stora Opaeka Falls och Kipu Falls går inte av för hackor. En lite udda sak här på ön är de vilda kycklingarna som härjar fritt.

Maui, är ön du bör bock av under din resa till Hawaii om du vill skåda den imponerande vulkanen Haleakala och öns vackra nationalpark. Vulkankratern är enorm och täcker en yta på 11 km och bjuder på oförglömlig solnedgångar.

På Maui kan du också ägna dig åt en mängd spännande aktiviteter såsom att surfa, vandra längs leder och simma under vattenfallen. Under vintern kan du skåda knölvalar längs öns kust. På Maui är det inte lika folktätt som på Oahu och ön är framför allt känd för den fantastiska surfingen.

The Big Island (även känd som Island of Hawai'i), är Hawaiis största ö och hem åt en av världens mest kraftfulla aktiva vulkaner, Kilauea. The Big Island har den mest varierande naturen bland de öar du kan besöka under resa till Hawaii.

Här kan du vandra i regnskog, se snö på Mauna Kea, skåda het lava stömma från vulkanen Goddes Pele. Se till att besök Ahalanui Beach, de varma källorna och den kratern Rim Drive. Denna ö har näst intill obegränsat med platser som bara väntar på att bli upptäckta.

Oahu, är hem åt skyskrapshuvudstad Honolulu vilket är den stad du med all säkerhet kommer att besöka under en resa till Hawaii. Här infinner sig också den rätta storstadskänslan med mycket trafik och högre tempo i förhållande till de andra öarna (även om här är mycket mer avslappnat än om du jämför med andra nordamerikanska storstäder).

Waikiki Beach är soldyrkarens dröm och födsloplatsen för surfing. Nattetid förvandlas Oahu till ett vibrerande ställe fullproppat med livliga barer och klubbar.

Att göra under en resa till Hawaii

En resa till Hawaii låter dig uppleva och göra allt det där som hör paradisöar därtill. Inte nog med det, ögruppen är dessutom en plats dit surfare (proffs såväl som nybörjare), dykare och vandringsentusiaster vallfärdar.

Om du dessutom är intresserad av astronomi bör du ta dig till Onizuka där du finner ett rymdcenter som har några av världens bästa teleskop för observation av universum.

Under en resa till HAwaii bör du dessutom försöka match in en av de många festivalerna som arrangeras året om. En du inte vill missa är the Quicksilver Big Wave Classic Surf Festival som hålls i Oahu. Det är en årlig festival som hålls varje december när vågorna nästan når himlen.

Vandringsleder på Hawaii
Vandringslederna på Hawaii är mycket säregna och speciella tack vare vulkanjorden och den unika floran och faunan. Även om du inte är en stor vandringsentusiatis är det väl värt att överväga att planera in en dag dedikerat till just vandring inför din resa till Hawaii.

På ön Maui hittar du några av Hawaiis främsta vandringsleder och detta gäller i synnerhet dem i Haleakalā National Park. Här kan du vandra i Haleakala Crate längs med the Sliding Sands Trail där du även har möjligheten att övernatta. I Hosmer's Grove möts du av häftiga skogsmiljöer med de mest underliga växterna. Om du diggar rymden är du dessutom in for a treat då Haleakalā National Park är känt för sin klara himmel. Vill du bada i ett vattenfall är det till Kīpahulu District du bör ta dig.

På ön Kauai hittar du en hel del vandringsleder längs Waimea Canyon. Om du vill uppleva det kanske bästa Hawaii har att erbjuda ska du bege dig till nordvästra Kauai till Na Pali Coast för ett oslagbart scenario. Den berömda vandringsleden Kalalau går längs med kusten från Ke'e Beach till Kalalau Valley och längs vägen passerar du den vackra stranden vid namnet Hanakapi'ai.

I både Oahu och Mauna Kea finns ytterligare fina vandringsleder.

Efter regn är lederna extremt geggiga. Fråga alltid om vandringsledernas tillstånd innan du ger dig ut för att undvika olyckor.

Snorkling på Hawaii
En resa till Hawaii utan snorkling är inte en komplett resa. Här hittar du de mest häpnadsväckande vulkaniska formationerna med otroliga lavastenas och även en hel del grottor och ruiner.

Om du snorklar på Hawaii finns det goda chanser att du får simma sida vid sida med en sköldpadda. Pröva att snorkla i den spännande Tunnels Beach på Kauai för att öka chanserna att stå öga mot öga med en haj. Andra platser som lämpar sig utmärkt för snorkling är Maui's Ulua beach, Oahu's rev, Big Islands Kealakekua Bay och Kauai's Kee Lagon.

Glöm inte bort att alltid respektera vädrets makter, strömmar i havet och de klippiga kusterna.

Surfing på Hawaii
De största och vildaste vågorna upplever du under en resa till Hawaii vintertid. Det är även då alla världens surfare samlas på öngruppens många stränder. Vindsurfingen är dock bäst på sommaren.

För dig som redan surfar är det värt att veta att surfing och vindsurfing har sitt bästa ryckte på Maui. Här är Kanaha Beach, Pa´ia och Hookipa de bästa ställena.

Stränder att besöka under en resa till Hawaii

Det finns ett stort utbud av vackra stränder att välja bland under en resa till Hawaii. Fråga vem som helst på ön för ett gott råd om var du kan hitta din drömstrand. Men var försiktig och kolla alltid om det hänger någon röd flagga på stranden innan du ger dig ut (i sådana fall gör du säkrast i att stanna kvar uppe på land).

Några av de finaste stränderna och likväl mest populära och kända är:

  • Waikiki Beach, Oahu (Bad, paddlebaording och kajakpaddling. PS. här grundades surfing!)
  • Ka’anapali Beach (bad och snorkling)
  • Waimea Bay, Oahu (sol och bad sommartid, surfing vitnertid)
  • Hanalei Bay, Kauai (bad, surfing, fiske och paddleboarding)
  • Poipu Beach, Kauai (bad, snorkling, dykning, surfing för nybörjare och boogieboarding)
  • Ho’okipa Beach, Maui (surfing,vindsurfing och kitesurfing)
  • Upplev mer under din resa till Hawaii på en roadtrip

Om du vill uppleva så mycket som möjligt under en resa till Hawaii är e hyrbil eller campervan nyckeln. Njut av perfekta förhållanden för surf, slående utsiktsplatser, lokala små samhällen, enastående natur, hawaiianska delikatesser, var det nån som sa Poké Bowl? Genom att hyra en bil kan du uppleva Hawaii i precis den takt som passar dig. Spana exeplevisin den här roadtrippen.

Låter en resa till Hawaii som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Hawaii. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resan blir till verklighet.

Boka in en gratis reserådgivning

Maximera din resa till Hawaii

Hawaii består av många öar, en ännu mer förtrollande än den andra. Utforska öarna, den lokala kulturen och njut av det tropiska klimatet under din resa till Hawaii. Besök Haleaka vulkan på ön Maui, surfa på vågorna i Stilla havet och dyka ner i Hawaiis undervattensvärld.

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa
alt

Kombinera din resa till Hawaii med studier

Vi samarbetar med flera universitet i USA och kan guida dig genom möjligheterna till att plugga under din resa till Hawaii.

Utforska möjligheterna

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...