{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Yosemite nationalpark

Besök Yosemite National Park - förbered dig på häpnadsväckande natur!
Besök Yosemite i USA

Yosemite National Park

Yosemite National Park är en av USAs mest välbesökta nationalparker. Parken ligger i centrala Sierra Nevada i Kalifornien, några timmars bilresa från San Francisco. Nationalparken är känd för sina magnifika vyer med imponerande vattenfall, häftiga berg och goda möjligheter till trekking.

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Häng med på ett äventyr genom Yosemite National Park

Yosemite National Park är en mycket grön och frodig nationalpark med några av Nordamerikas högsta vattenfall, där smältvatten från Sierra Nevada bergen forsar fram. På vissa ställen är det möjligt att komma så pass nära att du kan känna vattendimman mot huden, samtidigt som du ser vattnet kraftfullt forsa vidare mot slutet av dalen. En av huvudattraktionerna är "Upper Yosemite Falls", som har tre stycken mäktiga vattenfall på totalt 740 meter.

Yosemites vertikala klippor

Yosemite grundades 1890 och sträcker över en yta på cirka 3000 km². Nationalparken är bland annat känd för sina vackra klippor och berg, inte minst de som finns i dalen Yosemite Valley. Denna dal omringas av Half Dome, El Capitan och andra upp till 1000 meter höga och nästan vertikala granitklippväggar. Dessa spektakulära klippor är definitivt några av Yosemites, och denna del av USA i allmänhets, största attraktioner.

Glacier Point och Tioga Road

Sugen på att se allt lite mer ovanifrån? Ta en tur upp till utsiktsplatsen Glacier Point. Härifrån du får en fantastisk utsikt över dalen. Ett annat alternativ är att köra genom parken och Sierra Nevada bergen längs med Tioga Road, som tidigare har använts av både indianer och guldgrävare. I denna del av Yosemite känner du lätt hur historien vaknar till liv igen, och det gör det hela lite mer stämningsfullt och spännande.

Längs denna sträcka finns ett antal utsiktsplatser och det är möjligt att göra ett stopp och ta en bensträckare samtidigt som du tittar ut över dalen. Men var medveten om att vägen ibland är stängd på vintern och att det är väldigt mycket folk som besöker området under högsäsong (juni till september).

Boka din hyrbil i Yosemite här

Gillar du att vandra eller bara vill testa på, finns det en hel del möjligheter att göra spännande äventyr och utflykter runt om i Yosemite. Här finns vandringleder, både för dem som vill gå en liten tur och för de som vill gå en tur på flera dagar.

Mirror Lake

Kan du lista ut hur denna sjö fick sitt namn? Mirror Lake är namnet på en av de mest kända sjöarna i Yosemite National Park. När en ser ut över den blanka ytan ser man moln, bergstoppar och trädtoppar som återspeglas i vattnet. Vid den här fridfulla sjön är det ultimat att njuta av naturen i all sin glans och/eller öva på sina fotofärdigheter.

Missa inte heller att ta en titt på Yosemites berömda jätteträd. De är av trädsorten Redwood som växer i norra Kalifornien. Några av de träd som växer i parken är flera tusen år gamla! Omgivningarna här är minst sagt spektakulära! 

Frisk luft och stadspuls

Om du är i Kalifornien, Nevada, Arizona eller Utah så är Yosemite utan tvekan ett perfekt resmål. Kombinera t.ex. San Franciscos storstadspuls med vandring i Yosemites häpnadsväckande omgivning. Då får du ta del av det bästa från två helt olika världar på din semester.

Yosemite National Park tar emot tusentals turister från hela världen. Så om du föredrar att slippa trängas med andra är det en bra idé att besöka parken under lågsäsong. Men du är aldrig helt ensam i Yosemite.

Låter en resa till Yosemite National Park som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Yosemite National Park. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...