{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Australien

Upplev Kings Canyon i skymning i en nationalpark under en resa till Australien - KILROY
Backpacka under din resa till Australien - KILROY

Resa till Australien – landet som har allt

Australien lockar backpackers från hela världen och det är inte svårt att förstå varför med så mycket äventyr som väntar just här. Många som har rest runt på kontinenten drömmer om att få stanna och åker tillbaka för att studera, jobba eller backpacka igen. Vill du veta hur du får ut det mesta av din resa till Australien? Snacka med oss! 

Få ett gratis reseförslag

Backpacking i Australien

Om du drömmer om att resa till Australien är du inte ensam. Landet är ett av världens populäraste resmål för backpackers. Varför? Jo, här får du uppleva allt från stora metropoler till paradisstränder och milslånga vägar som gjorde för roadtrips. Kulturen är inte direkt trist den heller och känd för sin avslappnade vibe!

Australien är till ytan mycket större än Europa, ha det i åtanke när du planerar din resa. Avstånden på kartan kan verka kortare än de egentligen är. Men tiden som du spenderar på att transportera dig betalar sig snabbt i form av fantastiska upplevelser. Om du är taggad på att resa till Australien bör du se till att spana in denna sida där vi har samlat allt som är värt att veta om just att resa till Australien som backpacker!

Få tips på äventyr här 

Hyr en campervan i Australien

Backpackers Highway går längs Australiens östkust, mellan Sydney och Cairns. Längs 1000 kilometer långa sandstränder hittar du perfekta vågor för surfing, partystäder och ändlös natur. Några särskilt härliga platser som du inte bör missa är:

  • Byron Bay
  • Surfers Paradise
  • Noosa Heads
  • Fraser Island
  • Whitsundays
  • Stora Barriärrevet

 

För att balansera östkusten och få en mer äkta Australien "outback-feeling" bör du även utforska höjdpunkterna i landets norra delar. Vi rekommenderar dig att inkludera Darwin i din resplan för en riktigt cool regnskogsupplevelse. Den lite mer mystiska delen av Australien hittar du i mitten av kontinenten där världens största monolit, aboriginernas heliga berg Uluru - även kallad Ayers Rock, finns.

Om du bestämmer dig för att göra en roadtrip i Australien, snacka med oss så löser vi en grym deal på hyrbilen/campervanen åt dig.

 

Läs mer om roadtrips i Australien

Upplev Aussie kulturen på riktigt 

Australiensare lever ett avslappnat liv på en kontinent där mångfalden är häpnadsväckande. Detta syns i bland annat naturen, djurlivet, aktiviteterna, utsikten, människorna och surfstränderna. Lokalbefolkningen är nyfikna, vänliga och är kända för att ha en lättsam inställning till livet. Utomhusaktiviteter är riktigt populärt i Australien, så förbered dig på fester på stranden och i olika parker! Det finns mycket extrema aktiviteter men även foodies har mycket att hämta här, här finns fantastisk mat, goda viner och öl i mängder!

5 upplevelser du inte vill missa på din resa till Australien:

Backpacka längs kusterna
Oavsett om du väljer öst- elller västkusten kommer du få vara med om ett backpackingäventyr som inte liknar något annat. Är du social finns möjligheten att lära känna massa med nya människor längs vägen!

Lär dig surfa

En resa till Australien utan surfing kan nästintill inte kallas komplett. Haka på en kortare surfkurs eller checka in på ett surfcamp för att leva som en äkta surfare under en längre period.

Dykning 

Här snackar vid hav och koraller i världsklass. Seglingen vid Whitsundays Island är legendarisk och dykningen vid Stora Barriärrevet är oslagbar. Båda punkterna är två must do´s att göra i Australien.

Jobba på Working Holiday-visum
Om du är under 30 år har du möjligheten att arbeta vid sidan av resandet för att ha ett cashflow under resans gång. Vill du veta mer? Snacka med oss!

Plugga eller praktisera 
Att plugga i Australien är superpopulärt bland dem som vill kombinera universitetskurser, äventyr och extrajobb. Här får du som studerande med studentvisum automatiskt ett arbetstillstånd som ger dig rätt att jobba extra på helger, kvällar och/eller lov.

 

Låter en resa till Australien som något för dig?

Våra reseexperter är proffs då att skräddarsy äventyr och sätter gärna ihop ett förslag för din resa till Australien och hela Oceanien. Boka in gratis reserådgivning via telefon eller i Stockholm så tar vi det därifrån!

Boka in en gratis reserådgivning

Höjdpunkter i Australien

Australien är paradiset för backpackers. Du kan njuta av storstäderna Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth och Adelaide. Längs östkusten finns mängder av stränder och gott om platser för surfing och dykning.  Särskilt Cairns, Byron Bay, Whitsundays, Surfers Paradise och Fraser Island. Glöm inte äventyr i outbacken!

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din drömresa i Australien

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta
alt

Plugga i Australien

Vi samarbetar med flera universitet i Australien och kan guida dig genom möjligheterna till att plugga under resan. Studera 1-2 terminer eller hel utbildning. Allt är möjligt!

Utforska möjligheterna

Vad vill du göra i Australien?

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...