{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
En av Perths vackra stränder
Surfa när du reser till Perth

Resa till Perth - Australien västra storstad

Att resa till Perth känns lite som att komma till världens ände. Denna vackra stad med nästan 1,5 miljoner invånare är beläget så långt ifrån andra städer att du nästan glömmer bort hur det är att vara i en storstad - främst för dig som har kört i flera dagar eller veckor för att ta dig dit. Perth är den största staden i delstaten Western Australia, vilket är den största och mest ödsligaste staten i Australien. Staden har ett underbart torrt och varmt klimat, oftast med en klarblå himmel.

Vill du resa till Perth? Snacka med oss!

Backpacking i Perth - vingårdar & stränder

Om du backpackar i området kring Perth bör du se till att ta sig söderut, till Bunbury, där du förutom de härliga stränderna även kan komma nära och se delfiner.

En bit till söderut hittar du ännu bättre stränder, exempelvis vid Margaret River. Det är mer än 30 mil dit från Perth, men det är värt resan om du till exempel redan är ute på en roadtrip, inte bara för de vackra stränderna utan även för att besöka några av de bästa vingårdarna. Både Margaret River såväl som andra platser i sydvästra Australien erbjuder fantastiska viner och stränder med klart turkost vatten - väldigt lockande för besökare!

Närmare Perth, i Swan Valley, finner du fler vingårdar som är perfekta för en dagstur från Perth. Speciellt en av dem, Houghton Wines, som är en känd klassiker i trakterna.

Vill du läsa mer om backpacking i Perth och i Australien? Spana då in det här sidan.

Charmiga & sofistikerade Perth

Lyckligtvis så är det inte svårt att komma tillrätta i Perth, kanske för att de just är beläget så de känns som världens ände, där outbacken tar slut. Staden är lugn och har en byliknande atomsfär. Detta i kombination med en konstant växande stad och en sofistikerad och charmerande storstadskänsla. Perth är en trevlig, inbjudande och modern stad, men fortfarande väldigt unik. Den har inget operahus eller liknande sevärdheter, men den charmar på sitt sätt och ger besökare en upplevelse i sig genom sin klarblåa himmel, gröna parker, trevliga gator, vänliga folk, avslappnande miljö och fantastiska stränder.

Swan River, Kings Park & Hay Street i Perth

Genom Perth rinner floden Swan River, som är namngiven efter regionens stora svanar vilka är unika för sydvästra Australien. Längs floden ligger flera parker dit både locals och turister tar sig för parkhäng. Perth mest berömda park är Kings Park, här finns stora  öppna ytor, en botanisk trädgård riktigt bushland på toppen av Mount Eliza, där du kan får en otrolig utsikt över staden.

Inne i stadskärnan är det Hay Street och Murray Street som erbjuder shopping och underhållning. Denna del av staden har ett livligt och vibrerande nattliv med ett stort utbud av häftiga barer, caféer och restauranger.

Stadens läge vid Indiska oceanen ger dig bra möjligheter till att kunna kombinera stadslivet med en tripp till stranden. Allt du behöver göra är att ta dig till Perth's förorter, där ni hittar perfekta stränder och oemotståndligt vatten. Den närliggande hamnen Fremantle och Rottnest Island har även de riktigt trevliga stränder, speciellt den sistnämnda.

Aquarium & Art Gallery of Western Australia

I Perth finns det två attraktioner som du måste besöka: Det första är Aquarium of Western Australia och de andra Art Gallery of Western Australia. Den första är beläget i Hillarys Boat Harbour och är ett häpnadsväckande byggnadsverk. Huvudattraktionen är en 98 meter lång glastunnel där ser ni djur som hajar, sköldpaddor, stingrockor, fiskar i alla tänkbara färger och mycket, mycket mer från Indiska oceanen.

Missa inte heller att ta dig till Art Gallery of Western Australia (Perth Cultural Centre, 47 James St.)där du kan se en den bästa samling av Aboriginsk konst i Australien.

Låter en resa till Perth som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Perth. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet.

Boka in en gratis reserådgivning

Reseinspiration

Mer reseinspiration
alt

Designa din drömresa i Australien

Vill du komma igång med att planera din drömresa? Då har du hittat rätt! 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj själv om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla över ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Med vår smarta reseguide kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Starta
alt

Kombinera resan till Perth med studier

Vi samarbetar med flera universitet i Australien och kan guida dig genom möjligheterna till att plugga under resan.

Utforska dina möjligheter

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...