{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Pompeji var en helt vanlig romersk stad -- en blomstrande stad i södra Italien. Staden skulle knappast ha varit av stort intresse idag, om det inte hade varit för den engångshändelse med dödlig utgång, som ägde rum den 24 augusti år 79 e.Kr. när vulkanen Vesuvius bröt ut. I loppet av 24 timmar begravdes Pompeji under 4 till 5 m vulkanisk aska och pimpsten och höljdes i giftiga ångor, som dödade omkring 5 000 av stadens 20 000 invånare. Idag ger staden Pompeji en fantastisk bild av livet i en romersk handelsstad. Askan förseglade staden som i en tidskapsel och därför berättar ruinerna sin egen tysta historia; Det finns bevarade tempel, teatrar, bad, en stor amfiteater, butiker, bordeller, gator, hus och mycket mer. Även klotter från den tiden kan läsas på väggarna. Flera (ca 2 000) av invånarna blev förevigade i sina dödsögonblick, eftersom askskikten skapade en kapsel av cement runt dem. Pompeji-rundturen ger en god inblick i strukturen och arkitekturen i en romersk stad och i affärs- och privatlivet, såväl som i den romerska politiken. Du kommer också att få en god inblick i boendeförhållandena för överklassen -stora villor och villor på landsbygden (villa dei Misteri) med väggmålningar, mosaiker och många fontäner (Casa dei Vettii). Butiker är bevarade, till exempel där låginkomst-butiksägaren bodde, med sin familj på andra våningen. Utgrävningarna av Pompeji har ägt rum alltsedan 1748 och har gradvis ändrat karaktär från plundring och skattjakt, till en systematisk utgrävning av området. Flera områden i staden är ännu inte utgrävda. Tanken är att de inte kommer att grävas fram förrän nya schaktnings- och konserveringstekniker har utvecklats, då detta kommer att bidra till mer information om katastrofen 79 e.Kr. De största exemplen på väggmålningar och mosaiker har tagits bort från husen och finns nu på National Museum i Neapel, tillsammans med en stor del andra arkeologiska fynd från Pompeji. Om du inte vill ha en guidad rundtur, så går du bara till amfiteaterns ingång. Vi kan boka en rundtur med en lokal svensktalande guide åt dig. Detta rekommenderas, eftersom det inte är tillåtet att vistas där på egen hand. Rundturen till Pompeji tar cirka 3 timmar. Fri entré för skolgrupper mot dokumentation från skolan. Dock måste du betala EUR 10 för tidsbokning.
Priset avser visning med lokal engelsktalande guide (max 30 personer).
Buss inkl parkering, max 24 personer: SEK 13.600,00
Buss inkl parkering, max 36 personer: SEK 14.805,00
Buss inkl parkering, max 54 personer: SEK 15.330,00

Ett besök i Pompeji kan kombineras med en tur till Vesuvius, tillägget för bussen blir då EUR 90. Parkeringsavgift betalas på plats, ca EUR 15 per påbörjad timme (senaste noteringen).
Inträdesavgift för Vesuvius: EUR 12
Headset betalas på plats: EUR 1,5 per person
Få ett prisförslag
402-viator-advance-rome-pompeji

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...