{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Den här rundturen handlar om tiden före, under och efter ockupationen av Prag och du kommer att besöka några av de viktigaste platserna som är förknippade med Andra världskriget. Du kommer att lära dig om de allierades misslyckande 1938, de tjeckiska piloternas heroiska kamp i Royal Air Force, Theresienstadt, Sir Nicholas Winton som räddade 669 judiska barn från nazisterna, de sista intensiva dagarna av ockupationen och Röda arméns ockupation av Prag. Du kommer också att höra om de modiga tjeckiska fallskärmsjägarna som flög in från England för att genomföra ett mordförsök mot den ökända och farliga SS-Obergruppenführer Reinhard Heydrich.

Tillsammans med en dansktalande guide börjar du med att besöka St. Cyrillus och Methodius kyrka inklusive museum. I kryptan under denna kyrka gömde sig de sju tjeckiska fallskärmsjägarna efter attacken mot Reinhard Heydrich. Natten mellan den 18 och 19 juni 1942 försvarade de sig mot flera hundra SS-soldater i flera timmar. Attacken och den förfärliga hämnden mot nazisterna är en av de viktigaste händelserna under Andra världskriget i Tjeckoslovakien. Kryptan är idag ett nationellt minnesmärke.

Du fortsätter till Judiska kvarteret och får höra mer om Theresienstadt och Hitlers planer för Tjeckoslovakien, vilket faktiskt resulterade i att synagogorna i Prag skonades.

Du kommer att fortsätta rundturen till byggnader och platser som vittnar om den våldsamma striden som ägde rum i maj 1945 under upproret mot ockupanterna. Upp till 30 000 tjecker deltog i striderna och det var tunga förluster på båda sidor. Befrielsen ägde rum den 9 maj och de sista striderna ägde rum den 11 maj 1945.

Denna spännande rundtur varar cirka 2,5-3 timmar inklusive en kort paus. Rundturen avslutas i centrala Prag.

Pris per person för museum och film: 6,45 euro.
Få ett prisförslag
prague-world-war-2-tour

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...