{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Studieresor till Tyskland


Studieresor till Tyskland

Tyskland är ett prisvärt och mycket populärt alternativ för en studieresa eller klassresa. Metropolen Berlin är utan tvekan den stad som lockar flest, men även städer som Hamburg och München är populära alternativ.

Hos oss är det alltid gratis och helt utan förpliktelser att begära en förfrågan om ett reseförslag inför en studieresa!

Med sitt nära avstånd och låga prisbild är Tyskland ett av de mest populära resmålen för studieresor. Berlin, München och Hamburg är klassiska val men det finns en uppsjö av spännande resmål att utforska!

Kontakta oss

Vad ingår?

  • Resekonsult som vägleder och hjälper er med allt det praktiska
  • Transport tur/retur med flyg, tåg eller buss
  • Boende på hostel eller hotell
  • Frukost (ingår i majoriteten av våra arrangerade studieresor)
  • Alla skatter och avgifter

Observera att priset kan ändras i samband med ökad efterfrågan. Önskar ni resa under högsäsong kan priset öka p.g.a. dyrare flygbiljetter eller att det önskade boende inte finns tillgängligt. För att vi ska kunna erbjuda bästa möjliga pris rekommenderar vi alltid våra grupper att kontakta oss minst 6 månader innan avresa.

En kvinna som cyklar under en studieresa till tyskland

Flera möjligheter för en studieresa till Tyskland

Vi kan hjälper er att skräddarsy er resa utefter preferenser och budget. Det kan handla om vilket transportmedel ni vill ta dig och vilka aktiviteter ni vill boka till vad för typ av boende ni vill bo på. Flexibiliteten är stor och vi baserar alltid våra kostnadsfria reseförslag till Tyskland på nedan:

  • Transport via tåg, egen buss eller flyg (ni bestämmer)
  • Boende i olika prisklasser
  • Spännande studiebesök med fokus på det akademiska (om ni vill)
  • Språkskola i Berlin (om ni vill)

Populära destinationer för studieresor till Tyskland

De mest populära studieresorna till Tyskland är onekligen

Men vi kan även hjälpa er att planera resor till andra spännande tyska städer. Ett urval av dessa går vi igenom nedan.

Studieresa till Frankfurt

Frankfurt är centrala Tysklands metropol och dessutom landets viktigaste ekonomiska hubbar. Detta är något som märks av så fort ni anländer till Frankfurt då stadens centrum utan tvekan har Europas största koncentration av höghus. Något som leder tankarna till amerikanska metropoler.

De flesta skyskraporna är stängda för allmänheten men i Maintower har ni möjligheten att ta er upp till ett observationsdäck på 200 meters höjd för att uppleva Frankfurt från ovan. Om ni vill ännu högre upp är Messet Tower med sina 256 meter ett alternativ. Högst av dem alla är dock Commerzbanks huvudkontor med sina hela 259 meter. Om antennen på taket räknas in nås 300 meters höjd.

Frankfurts gamla centrum kallas Römerberg och byggdes om under 1980-talet enligt originalritningar. Även om många av husen är "nya” har korsvirkeshusen bevarat den mysiga atmosfären. I samma stadsdel hittar ni även Frankfurts gamla rådhus från 1405. Tillråda på det är Römerberg är plasten där Frankfurts julmarknader håller till. En mysig plats helt enkelt.

Studieresa till Leipzig

Leipzig är en av Tysklands stora och gamla handelsstäder vilken haft många upp- och nedgångar genom historien. Idag blomstrar staden åter och är en av de städer som har upplevt den största ekonomiska tillväxten efter den tyska freden.

Efter murens fall 1989 återhämtade sig Leipzigs ekonomi, och i dag är staden hem för internationella företag som BMW, Porsche, Siemens med flera. Sevärdheterna i Leipzig inkluderar inte minst stadens många kyrkor där en av de största kompositörerna en gång huserade, inte mindre än Johann Sebastian Bach, som även är begravd i staden.

Studieresa till Dresden

Dresden är en av Tysklands äldre kulturstäder och har sedan återföreningen av de Väst- och Östtyskland upprustats för enorma summor för att nå samma nivå som de stora miljonstäderna som låg i före detta Västtyskland. Idag är Dresden en av de mest spännande tyska städerna när det kommer till konst och kultur.

Dresden är alltså en spännande kombination av klassisk kultur och det forna Östtyskland, vilket särskilt sticker ut om under en promenad över torget Altmarkt. Fram till 1945 var torget ett av de vackraste med sin barockstil men när staden skulle byggas om valdes en modernare lösning med nya byggnader, inspirerad av den tidigare barocken. Dessutom hittar ni här Kulturpalatset från 1969, en riktig modernistisk klassiker från den gamla DDR-tiden.

Dresdens historia går tillbaka till 1100-talet, men det var först i mitten av 1500-talet som staden verkligen började utvecklas. I början av 1700-talet restes många av stadens berömda barockbyggnader och Dresden utvecklades till en av Europas största kulturstäder. Men Dresdens historia är inte endast ljust, den 13 och 14 februari 1945 utsattes staden för flera luftangrepp och den historiska stadskärnan utplånas helt. 40 000 människor omkom i attackerna. I efterdyningarna har historiker ifrågasatt värdet av attackerna, eftersom Dresden under krigstiden inte hade någon viktig roll för militären.

Få ett reseförslag - gratis & utan förpliktelser

Skicka förfrågan

Varför ta hjälp av KILROY?

Why Kilroy Pen Ruler White 50X50
Kostnadsfria reseförslag
Vi skräddarsyr studieresan efter er budget och era önskemål. Våra reserådgivare känner till destinationernas höjdpunkter och har koll på det bästa boendet och aktiviteterna!
Why Kilroy Time White 50X50
Spara tid och pengar
Att planera och hålla i en studie- eller klassresa är tidskrävande. Höga krav ställs på resans kvalitet och innehåll. Vi hjälper er vid oväntade situationer som kräver snabba ändringar i resplanen.
Why Kilroy Apple White 50X50
Personlig reserådgivning
Vi har flera års erfarenhet av att arrangera olika typer av studieresor och vet därför vad som krävs för att ni ska få en lyckad resa, oavsett om det är en företagsresa, kick-off eller klassresa.

Vad vill ni göra i Tyskland?

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...