{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Studieresor till Budapest


blommande körsbärsträd under en studieresa till budapest

Ungerns huvudstad Budapest var från början uppdelad i städerna Buda, Pest och Óbuda. Pest är mer trendigt till skillnad från det mer historiska Buda. Idag är Budapest Ungerns största stad och hem för 2 miljoner invånare.

Upplev historiska och charmiga Budapest, titta på vackra Donau som dramatiskt skiljer Budapest i två och njut av den goda maten. Hos oss är det alltid gratis och helt utan förpliktelser att begära en förfrågan om ett reseförslag inför en studieresa till Budapest.

Kontakta oss

Vad ingår?

 • Resekonsult som vägleder och hjälper er med allt det praktiska
 • Transport tur/retur med flyg
 • Boende på hostel eller hotell
 • Frukost (ingår i majoriteten av våra arrangerade gruppresor)
 • Alla skatter och avgifter

Observera att priset kan ändras i samband med ökad efterfrågan. Önskar ni resa under högsäsong kan priset öka p.g.a. dyrare flygbiljetter eller att det önskade boende inte finns tillgängligt. För att vi ska kunna erbjuda bästa möjliga pris rekommenderar vi alltid våra grupper att kontakta oss minst 6 månader innan avresa.

solen skiner under en klassresa till budapest

3 god skäl till att åka på en studieresa till Budapest:

 • Ni får mycket för pengarna
 • Ni får uppleva en spännande kultur som influerats av Tyskland, Turkiet, Österrike och Ryssland. Detta inflytande märks på allt från arkitekturen och landets historia till gastronomin.
 • Det finns flertalet intressanta aktiviteter, så som studiebesök hos lokala företag (ex. Grundfors) och skolor.

Att uppleva under en studieresa till Budapest

Denna drottning av Donau är nuförtiden ett av de mest populära turistmålen i Europa och erbjuder historiska sevärdheter, arkitektur, kulturella händelser och ett livligt nattliv för en stadsresenär. Om du drömt om att slappna av i ett upphettat spa är Budapest ditt paradis. Förboka ert besök till Széchenyi som är det största badhuset i Europa eller Gellértbadet som är mest populärt. Många bad liknar palats och de historiska byggnaderna kommer från den turkiska tiden.

Budapest har många bra restauranger att bjuda på. Ni kan genom oss förboka en middag på exempelvis restaurangen Sir Lancelot som har kvällar med medeltidstema. Även alla traditionella ungerska rätter serveras på medeltida vis och du kan underhållas av en show medan du äter. Om ni beslutar er för att åka på en gruppresa till Budapest är det dessutom ett måste att äta den goda ungerska nationalrätten gulasch.

Populära sevärdheter under studieresor till Budapest

Några av Budapests främsta sevärdheter är Castle Hill och Andrássy út, vilka båda är listade på UNESCO: s världsarvslista. Castle Hill ligger i distriktet Buda och är en av de främsta sevärdheterna i Budapest. Buda Castle är en mycket vacker byggnad, och likväl det imponerande operahuset och konserthallen Vigadó på paradgatan Andrássy út.

En annan höjdpunkt på under en studieresa till Budapest är Gellértkullen, bredvid floden Donau. Toppen av kullen är stadens högsta punkt och väl där belönas ni med en magnifik utsikt över Buda och Pest. Här hittar ni även Citadel Fort och The Liberation Monument från slutet av Andra världskriget.

Om ni vill njuta av en utsikt över Budapest i lite mer lugn och ro är ett bra tips att ta sig till kullen Hármashatár-hegy, där ni samtidigt kan njuta av en god måltid på restaurangen där.

Highlights under en studieresa i Budapest

 • Buda slottsområde
 • Fiskarbastionen (eller Halászbástya)
 • Parlamentsbyggnaden
 • Margretaön
 • Spendera en dag på termalbad
 • Båttur på Donau
 • Matthiaskyrkan
 • Utflykt till Ezstergom eller Balatonsjön

Se & upplev utanför Budapest

 • Den vackra etappen Dunakanyar på floden Donau
 • Staden Szentendre
 • Staden Ezstergom
 • Staden Kesckemét och pannoniska stäppen
 • Balatonsjön

Budapest har ett väl fungerande spårvagnssystem vilket gör det enkelt att ta sig runt för större sällskap under en gruppresa.
Museer i Budapest

Om ni vill besöka museer under en gruppresa till Budapest kan vi rekommendera Museum of Fine Arts, The City Museum of Applied Arts, samt The House of Terror. Den historiska Memento Park är även den värt ett besök då ni här kan ni se många statyer från kommunisttiden.

Hitta ett bra hotell inför er studieresa till Budapest

Att välja rätt typ av boende för en större studieresa till Budapest kan vara svårt. Vi har noggrant valt ut bra hotell och vandrarhem i Budapest perfekta för såväl klassresor, studieresor och konferensresor.

Vi har olika typer av boende i flera prisklasser och genom att kontakta oss för att få en kostnadsfri offert kan vi ta fram personliga rekommendationer som lämpar sig för er resa. Läs om ett urval av våra hotell och vandrarhem via kartan nedan.

Få ett reseförslag för en studieresa till Budapest

Skicka förfrågan

Varför ta hjälp av KILROY?

Why Kilroy Pen Ruler White 50X50
Kostnadsfria reseförslag

Vi skräddarsyr studieresan efter er budget och era önskemål. Våra reserådgivare känner till destinationernas höjdpunkter och har koll på det bästa boendet och aktiviteterna!

Why Kilroy Time White 50X50
Spara tid och pengar

Att planera och hålla i en studie- eller klassresa är tidskrävande. Höga krav ställs på resans kvalitet och innehåll. Vi hjälper er vid oväntade situationer som kräver snabba ändringar i resplanen.

Why Kilroy Apple White 50X50
Personlig reserådgivning

Vi har flera års erfarenhet av att arrangera olika typer av studieresor och vet därför vad som krävs för att ni ska få en lyckad resa, oavsett om det är en företagsresa, kick-off eller klassresa.

Vad vill ni göra i Budapest?

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...