{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Åk på expedition overland

 Åk "off the beaten track" på en expedition med overlanding
Två personer som åker "off the beaten track" på en expedition med overlanding

Åk "off the beaten track" på overlandexpedition

Att resa längs avlägsna vägar långt bortom turiststråken i en ombyggd lastbil tillsammans med ett gäng andra äventyrslystna är minst sagt en unik upplevelse. Vissa turer pågår endast under en vecka, andra i månader. Ni reser över öknar, savanner, avlägsna marker och till och med över kontinenter. Ni sover under stjärnorna och utmanar er själva på helt nya nivåer!

OBS: Just nu begränsat utbud

Många av våra samarbetspartners har pga. COVID-19 varit tvungna att begränsa (hela eller delar av) sitt utbud av overlandturer. Det betyder att vi inte kan erbjuda exakt samma utbud som tidigare just nu. Drömmer du om en äventyrsresa genom flera olika länder så snacka med oss! Vi hittar de möjligheter som passar dig och tiden du vill resa på.

Expeditioner overland över hela världen

Vad sägs som att köra Nilen-rutten mellan Kairo och Kapstaden? Eller att dra iväg på ett all American-äventyr hela vägen från Alaskas fjordar till Cuzco, Inkarikets huvudstad? Om du inte är taggad på ett äventyr på 160 dagar kanske den en vecka långa rutten genom Kenya floats your boat. Oavsett vad du är taggad på kan vi hjälpa dig att dra iväg på ett overlandäventyr of a life time.

Varför overlanding är det ultimata resekonceptet

Overlanding går kort och koncist ut på att just resa över land, snarare än att flyga mellan länder. Du tillsammans med ett gäng andra taggade resenärer åker med ett fordon som är byggt specifikt för overlanding just för att ge er den ultimata roadtrippen.

Här är fem argument till varför just overlanding ger dig de bästa upplevelserna på resan:

1. Det tar dig bortom turiststråken

Overlanding går ut på att ta sig lång bort från de uttjatade turiststråken och att se det ”riktiga” landet och inte bara dess highlights. Du kommer fortfarande få se grymma sevärdheter, så som den spektakulära etappen Jinshanling vid Kinesisika muren, de mäktiga Iguazufallen mellan Argnetina och Brasilien, eller vad sägs om toppen av inkaruinerna vid Machu Picchu?

Det grymma med overlanding är att du dessutom får uppleva avlägsna platser och komma närmare de lokala kulturerna. Du bor exempelvis hemma hos gauchos i klassiska argentinska estancias och lär dig konsten att kasta lasso, du träffar stammedlemmar i den sällan besökta regionen Odisha i östra Indien, och får bevittna den spännande voodookulturen i Västafrikas byar. För många resenärer är dessa unika upplevelser de mest minnesvärda under hela resan.

2. Låter dig sakna ner och uppleva mer

Har du någonsin känt dig mer utmattade efter en semester än innan du drog iväg? Overlanding handlar om att njuta av både resan och på destinationerna. Att resa i en lastbil gjord för overlanding låter dig luta dig tillbaka och insupa miljön omkring dig. Det ger dig tid, frihet och flexibilitet som låter dig njuta av transporten i sig.

Föreställ dig att njuta av en guidad tur genom Tata Somba-byarna i norra Benin, lära dig att sätta upp ett traditionellt jurtatält som används av nomadfolket i Kyrgyzbergen, eller att stanna till för att se den magiska solnedgången vid Moon Valley i San Pedo de Atacama. Det finns inget bättre än resa overland, och det är dessutom ett grymt sätt att komma bort från våra hektiska liv hemma.

3. Res med likasinnade människor

När du reser overland är dina medresenärer lika mycket en del av äventyret som de faktiska destinationerna. Det fina med det här är att overlandexpeditioner lockar till sig människor i alla livsskeden – grupperna är ofta mixade och består av ensamresenärer, par och kompisgäng med olika nationaliteter, bakgrunder och världsåskådningar. Det ni har gemensamt är nyfikenheten av att utforska världen. När ni tillsammans ger er av på äventyret kommer ni att dela unika upplevelser som kommer skapa en stark sammanhållningar. Ofta resulterar det till och med i livslånga vänskaper!

4. Ta det i din takt

Det finns ett stort utbud av overlandexpeditioner. Vissa endast ett fåtal dagar, några flera månader och till och med år! Du kan hinna med ett äventyr overland på en vecka eller två, och om du känner dig mer ambitiös kan du dra iväg i sex månader eller ett år för att få the full experience om vad overlanding går ut på.

De flesta turer är uppdelade i etapper (som kan ses som egna unika resor), så du kan dela upp en och samma rutt under flera år som olika resor och helt enkelt ansluta till rutten där du tidigare avslutade den. Du kan även exempelvis under en och samma resa utforskar naturen i Alaska och Kanada, därnäst drar iväg på en tripp till USAs imponerande nationalparker, så som Zion och Yellowstone, och slutligen står du öga mot öga med vulkanerna i Centralamerika och de avlägsna slätterna i Sydamerika så som Altiplano. Allt detta under en och samma overlandresa!

5. Följ episka ikoniska rutter

Oavsett om du drömmer om att följa samma resväg som tidiga handelsmän tog längs Sidenvägn i Asien, crusia genom Amerikas ryggrad från Anchorage och Ushuaia, eller möta det mångfacetterade Afrika under den massiva resan från Dakar till Kapstaden. Att resa overland med en lastbil låter dig återskapa och uppleva uråldriga resrutter och uppleva jordens stora variationer, land till land och kontinent till kontinent. Du upplever platser som du aldrig skulle få se om du tog tåg, buss eller fly.

Är du redo för en expedition overland?

Våra reseexperter är experter på, just det, resor och de sitter redo att svara på alla dina frågor om att åka på overlandexpeditioner utomlands. Boka in dig på ett kostnadsfritt möte, som du kan ta i en av våra butiker eller över telefon, så guidar de dig genom djungeln av möjligheter och skräddarsyr din drömresa till var helst du vill i världen.

Snacka med oss!

Varför åka på expedition overland med KILROY?

Du designar - vi gör grovjobbet!

KILROY är den smartlata backpackerns bästa vän. Om du berättar för oss när och vart du vill resa samt vad du vill göra under resan, så gör vi grovjobbet att hitta de bästa biljetterna och upplevelserna för din resa - helt kostnadsfritt!

Slipp turistfällor och blåsningar

Vi är resenördar och vill att upplevelser ska vara unika och prisvärda. Därför jobbar vi stenhårt med att kvalitetssäkra och utvärdera de upplevelser som vi ordnar åt våra kunder. Inga rostiga dykflaskor eller flisiga surfbrädor här inte!

Din kompis på resan

Under tiden du reser finns vi där för dig om du får ändrade planer. Har du blivit kär i en surfare och vill stanna längre på en destination? Eller har du blivit sugen på phad thai och vill boka om din rutt? Våra reserådgivare hjälper dig med ombokningar!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...