{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Tågluffa med tågpass

järnvägsräls sedd från ovan som kan upplevas genom att tågluffa utomlands
personer i en skog som tågluffar utomlands

Tågluffa genom världen med ett tågpass

Tåg är ett legendariskt och likväl odödligt sätt att resa på. Luta dig tillbaka och njut av utsikten medan du korsar landsgränser. Längs vägen passerar du landskap du aldrig annars hade fått uppleva.

Varför tågluffa?

Utöver de uppenbara miljöaspekterna så är ett av de främsta argumenten för att tågluffa utomlands just den sociala aspekten. Att resa med tåg innebär slow travel och de resulterar i gott om tid för att lära känna dina medresenärer. Win, win, WIN!

Att uppleva ett land, eller flera, från en tågkupé kan vara ett av de bästa sätten att lära känna ett land på. Du hittar tågpass och järnvägar på de flesta platser i världen, så vad väntar du på?

Tågluffa i Asien

Om du är taggad på att tågluffa i Asien bör du överväga att påbörja tågresan redan i Europa. Från Sverige kan du smidigt ta dig till St. Petersburg i Ryssland. Därefter kan du påbörja din resan längs världens mest kända räls, inte mindre än den mytomspunna Transsibiriska järnvägen.

Vill du fortsätta äventyret mot de sydligare delarna av Asien bör du satsa på Transmongoliska järnvägen som gör en avstickare till Beijing i Kina. Den Transsibiriska järnvägen tar dig djupare in i Ryssland med avslut i Vladivostok som ligger på Rysslands östkust.

Från Beijing, alternativt Vladivostok, kan du toppa resan genom att tågluffa vidare längs Japans järnvägar med Japan Rail Pass. Där hittar du den fetaste typen av tågluff. Just sayin…

Inte nog med det, du kan även tågluffa i Indien! Om du är ute efter ett kulturkrock i nivån 2.0 är det här ett transportmedel du bara måste spana in.

De populäraste alternativen om du vill tågluffa i Asien:

Läs mer om att tågluffa i Asien här

Tågluffa i Europa

Att tågluffa i Europa låter dig lära känna våra grannländer på helt nya nivåer. Glöm packade turiststråk och chartrade bussar. Med ett så kallat interrailkort kan du ta tåget långt bortom det kända Europa. Mot ett Europa som du antagligen knappt visste fanns i öst.

Att tågluffa i Östeuropa ökar i popularitet och inte undra på det. Det ligger ett stenkast bort i förhållande till de populära resmålen i fjärran, det är i stor mån outforskat och sist men absolut inte minst otroligt intressant när det kommer till historia, kultur och sceneri.

Om du är under 27 år kan du dessutom köpa ditt interrailkort till ett extra förmånligt pris.

Lär mer om att tågluffa i Europa här

Nyfiken på att tågluffa utomlands?

Hos oss kan du köpa biljetter i flertalet olika varianter, samt signa upp dig på tågresor som görs tillsammans med andra backpackers. Vi guidar dig genom de olika paketresorna som kan göras med tåg. Dessutom kan vi hjälpa dig som endast boka tågbiljetterna, exempelvis biljetter för Transsibiriska järnvägen och interrailkort för Europa.

Klicka på knappen nedan, fyll i formuläret, och voilà, inom kort återkommer vi till dig för att snacka vidare om möjligheterna.

Boka in en gratis reserådgivning

Skriv till oss

Varför tågluffa med KILROY?

Du designar - vi gör grovjobbet!
KILROY är den smartlata backpackerns bästa vän. Om du berättar för oss när och vart du vill resa samt vad du vill göra under resan, så gör vi grovjobbet att hitta de bästa biljetterna och upplevelserna för din resa - helt kostnadsfritt!
Slipp turistfällor & blåsningar
Vi är resenördar och vill att upplevelser ska vara unika och prisvärda. Därför jobbar vi stenhårt med att kvalitetssäkra och utvärdera de upplevelser som vi ordnar åt våra kunder. Inga rostiga dykflaskor eller flisiga surfbrädor här inte!
Din kompis på resan
Under tiden du reser finns vi där för dig om du får ändrade planer. Har du blivit kär i en surfare och vill stanna längre på en destination? Eller har du blivit sugen på phad thai och vill boka om din rutt? Våra reserådgivare hjälper dig med ombokningar!

Hitta tågresan för dig:

Hittade du inte det du letar efter?

Se alla våra aktiviteter {{ mdiChevronRight }}

Reseinspiration

Mer reseinspiration

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...