{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Shkodërsjön & Valbona

Vy över Shkodërsjön i Albanien
Turkost vatten i Shkodërsjön i Albanien

Resa till Shkodërsjön & floden Valbona

Området kring Shkodërsjön har tillhört allt från illyrierna och romarna till Republiken Venedig och Ottomanska riket. Idag är regionen Albaniens främsta stolthet vilken lokalbefolkningen, efter decennier av isolering av ett kommunistiskt styret under senare 1900-tal, änligen kan stoltsera med.

Vill du resa till Shkodërsjön? Snacka med oss!

Sydöstra Europas största sjö

Shkodërsjön täcker en yta på cirka 368 km2 och sträcker sig hela vägen från Albanien och över till Montenegro (149 km2 av sjön ligger på den albanska sidan). Den här mäktiga ytan gör Shkodërsjön till den största sjön i sydöstra Europa. Namnet har tagit inspiration från staden Shkodër i norra Albanien där du finner en liten stad med många historiska byggnader, så som slottet Rozafa.

Tar du dig till staden Shkodër måste vandra upp till slottet Rozafa för att se den imponerande vyn över staden, vilken inkluderar sammanflätningen av de tre floderna Drini, Buna och Kiri.

Den perfekta platsen för naturälskaren

Staden Shkodër i all ära, men vad som egentligen lockar i den här albanska regionen är naturen. Om du vill uppleva denna på förstaparkett bör du se till att ta dig ut på en cykeltur. Du kan då ta dig längs Shkodërsjön, stannat till vid restauranger och äta den lokala delikatessen karp, och pausa för simtur. Om du är en sucker för att bada är sjön ett perfekt alternativ för dig som vill kyla ner dig men vill undvika de packade stränderna längs den albanska rivieran.

Inte nog med att naturen i sig är fantastisk vid Shkodërsjön, även djurlivet är maxat. Du kanske aldrig har lockats av tanken på fågelskådning men vi kan lova dig att sjöns 270 frågelarter kommer att få dig att tappa hakan. Här kan du komma nära såväl måsar och pelikaner till tranor och örnar.

Shkodërsjön är dessutom en utmärkt utgångpunkt om du vill göra utflykter till de albanska alperna Bjeshkët e Namuna. Här kan du bland annat paddla kajak och prova på forsränning på den kristallklara floden Valbona, eller Lumi i Valbonës som den också kallas, som omges av dramatiska raviner och imponerande vattenfall.

Resa till och från Shkodërsjön

Det går flera bussar från Tirana som tar dig till Shkodërsjön på omkring 2 timmar. Ett antal bussar går även till och från Ulcinj i den sydligaste delen av Montenegro. Från Valbona-dalen har du bussförbindelser till Bajram Curri, en stad nära gränsen till Kosovo.

Vad du inte får missa vid Shkodërsjön...

Smaka: Karp från sjön Shkodra

Se: Slottet Rozafa från 350-talet

Göra: Forsränning vid floden Lumi i Valbonës

Uppleva: Fågelskådning runt Shkodërsjön

Taggad på att resa till Shkodërsjön och Valbona?

Om svaret är ja, signa då upp dig på en gratis reserådgivning så börjar vi planera din drömresa. Klicka på knappen, fyll i formuläret, och voilà, inom kort återkommer vi till dig med ett gäng riktigt nice reseförslag.

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer av Shkodërsjön & floden Valbona

Shkodërsjön är den största sjön i sydöstra Europa och sträcker sig över gränsen mellan Albanien och Montenegro. Omgivningen är magiskt med höga berg och en otrolig mångfald av växter och djur. Många benämner dessutom platsen som Europas egen fågel-flygplats då miljontals flyttfåglar använder sjön som en plats för mellanlandning unde långa flygningar.

Reseinspiration

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...