{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Utsikt över havet under en resa till Vlora
Albania Vlora Gjipe Beach Tall

Resa till Vlora - varva strandlivet med fantastiska naturupplevelser

Om du vill resa till en plats där du kan chilla på stranden och njuta av kristallklart vatten, så är Vlora the place to be! Vlora (eller Aulona som platsen tidigare är känd som) har funnits enda sedan 600 år f.Kr. och bjuder på en härlig blandning av natur, historiska sevärdheter och ett spännande nattliv. Vlora är Albaniens tredje största stad och har blivit ett populärt resmål för locals från huvudstaden Tirana och flera av Albaniens grannländer.

Vill du resa till Vlora? Hör av dig till oss!

En historisk viktig plats i Albanien

Vlora är också en historisk betydelsefull plats för albaner. Det var nämligen i Vlora som Albanien förklarade sig oberoende från det osmanska riket år 1912, efter nästan 500 år med turkiskt styre. Ett must för dig som är intresserad av historia från den tiden är att ta dig till Muradije-moskén som byggdes år 1542 av den berömda arkitekten Sinan.

Upptäck Vloras vackra öar och natur

När du reser till Vlora får du inte missa att ta dig till den vackra halvön Karaburun. Idag är halvön öppen för allmänheten, men var tidigare ett militärområde under den tiden som Albanien var kommuniststyrt. Om du är en sucker för vandring så ska du definitivt se till att ta dig till Karaburun-halvön, för här hittar du nämligen fantastiska vandring. Till halvön kan du antingen ta dig till fots eller med båt från Vlora, men värt att notera är att det inte finns någon biltrafik på halvön. På Karaburun kommer du med andra ord mötas av en lugn och stilla oas!

En annan highlight att skriva upp på must-do-listan under en resa till Vlora är ön Sazan. Ön var tidigare en militärbas och ligger fantastiskt belägen där det Joniska och Adriatiska havet möts. Under en utflykt till Sazan är det givet att ta ett dopp i det kristallklara vattnet!

Är du på jakt efter orörd skönhet och lite tystnad? Inte långt bort från den pulserande albanska Rivieran hittar du de rofyllda arkeologiska parkerna Orikum och Amantia, och nationalparken Llogara. Här väntar ängar, täta skogar och maffiga klippor! Med andra ord WOW-faktor på hög nivå!

Att ta sig runt under en resa till Vlora

Det finns bussar som går flera gånger om dagen från huvudstaden Tirana till Vlora. Dessutom kan du med buss ta dig till andra större städer i södra och centrala delen av Albanien. Under din vistelse i Vlora kan du antingen ta dig fram genom att gå, hoppa på en lokal buss eller ta en taxi. Dessutom är alla transportsätt är relativt billiga. Skulle du bli sugen på att ta dig längre bort under en resa till Vlora så går det dagligen bilfärjor som tar dig från Vlora till Brindisi i södra Italien.

Måsten under en resa till Vlora…

Smaka: Färsk fisk och skaldjur

Se: Muradije-moskén

Göra: Vandra i nationalparken Llogara

Uppleva: Karaburun-halvön

Taggad på att resa till Vlora?

Om svaret är ja, signa då upp dig på en gratis reserådgivning så börjar vi planera din drömresa. Klicka på knappen, fyll i formuläret, och voilà, inom kort återkommer vi till dig med ett gäng riktigt nice reseförslag.

Boka in en gratis reserådgivning!

Utforska mer under en resa till Vlora

Dra iväg på en resa till Vlora och upptäck Albaniens magiska kustremsa! Vlora är en perfekt destination för dig som vill varva det relaxade strandlivet med historiska sevärdheter och fantastiska naturupplevelser.

Reseinspiration

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...