{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Bosnien och Hercegovina

byggnader omringar flod under en resa till Bosnien-Hercegovina
kullerstensgata som kan besökas under en resa till Bosnien-Hercegovina

Resa till Bosnien-Hercegovina - landet där allt är möjligt

Förbered dig på en unik upplevelse när du åker på en resa till Bosnien-Hercegovina. Förställ dig detta: du sitter på en skramlande buss med en radio som blandar techno och inhemsk folkmusik. Den perfekta bakgrundmusiken för en resa i Bosnien-Hercegovina. Medan du passerar tidlösa byar ser du ciggarrökande skrattande män med en livsfilosofi utan måsten. Mycket går i slowmotion i Bosnien-Hercegovina, men långt från allt. Spana in restaurangerna längs vägen och käka ugnsbakat lamm med lastbilsförare såväl som andra förbipasserande resenärer. Nice? Ja!

Vill du resa till Bosnien-Hercegovina? Snacka med oss!

Natur i världsklass under en resa till Bosnien-Hercegovina

Balkans hjärtformade land, Bosnien-Hercegovina omges av Kroatien i norr och väst, Serbien i öst och Montenegro i sydöst. Och här kan vi lova dig att det kryllar det av vackra och spännande platser som väntar på att besökas.

En resa till Bosnien-Hercegovina bjuder på en natur som är frodig och bergig med sjöar och floder som gjorda för fiske, forsränning och kajakpaddling. Med andra ord, perfekt för dig som älskar äventyr. Något som lätt glöms bort är däremot att Bosnien-Hercegovina även är en perfekt destination för härligt strandhäng. Landets 20 km långa kust hittar du i staden Neum (inte långt ifrån angränsande Dubrovnik, Kroatien).

Förutom den underbara naturen bör du spana i de charmiga medeltida byarna vid namn Blagaj och Jajce. I över 400 år var Bosnien-Hercegovina en viktig del av det Osmanska riket. Av denna anledning kan du hitta minareter, livliga basarområden och caféer som serverar orientaliskt kaffe. Här kan du tydligt se, och kan smaka på, de turkiska influenserna i landet.

Om du istället tar dig till Banja Luka i Bosnien-Hercegovina kommer du imponeras av en fantastisk arkitektur som influerats av Österrike och Ungern, som också har sitt säte i Bosnien-Hercegovinas historia. Förutom den vackra arkitekturen så bjuder Banja Luka på en maxad forsränning upplevelse. Och du, när du väl har lyckats ta dig igenom Vrbas galna forsar och tillbaka till land, kan du äta dig igenom de billiga bagerierna som serverar läckra bakverk dygnet runt.

Staty av en konservburk

Trots en motig bakgrund och en kvarstående lång väg mot återhämtning och återuppbyggnad, så kommer du märka att Bosnien-Hercegovinas befolkning har ett gott sinne för humor och en kämpaglöd när det gäller att få saker att gå ihop - vilket är mycket praktiskt när det dyker upp överraskningar som påverkar dina reseplanerare!

Ett exempel på befolkningens lättsamma och kompromisslösa humor är det övermodiga och ironiska krigsmonumentet i Sarajevo: den meterhöga konservburken med ICAR-nötkött på ett betong podium. Under kriget inrättade FN organiserad flygtransport med konserverad mat för att stödja folket. Det ca tre år långa stödet gick dock inte riktigt som planerat, inte ens i närheten faktiskt. Konservburken med ett passerad bäst-för-datum, blev en symbol för bristerna i den humanitära hjälpen.

Efter kriget tackade Sarajevos befolkning ironiskt nog det internationella samfundet med detta finurliga monument. I själva verket var situationen väldigt problematisk, men lokalbefolkningen vet verkligen hur man lägger bekymmer bakom sig och går vidare!

Det färgglada resmålet Bosnien-Hercegovina

Du kanske känner igen Bosnien-Hercegovina från historielektionerna där det snackades om Bosnienkriget som ägde rum i början av 90-talet. Men landet har så mycket mer att erbjuda än bara hemska krigshistorier. Visst, etniska spänningar påverkar landet än idag, men den härliga blandningen av olika religioner och traditioner är det som sätter pricken över i: et och gör Bosnien-Hercegovina till en intressant och färgglad destination.

Det bästa sättet att ta sig runt på är det omfattande bussystemet i landet. Det finns dessutom några häftiga tågresor som du bara inte får missa. Är du som oss, alltså en sucker för fantastisk utsikt, är tågresan från Sarajevo till Mostar ett måste!

Det är både säkert och smidigt att resa runt i Bosnien-Hercegovina. Men ha i åtanke att det fortfarande finns platser där minor utger ett farligt hot, så ta varningsskyltarna på allvar, dem är inte bara där som dekoration.

Platser i Bosnien-Hercegovina för din bucketlista

Bosnien-Hercegovina är den ultimata destinationen för alla naturälskare. Att spana i Vodopad Kavica bör stå med på din bucketlist. Det är ett riktigt mäktigt vattenfall som ligger på samma tappa-hakan-nivå som Argentinas storartade vattenfall, Iguazu Falls.

Passa även på att vandra runt i den tidigare krigsfördrivna olympiska reliken från 1984, nämligen bob-banan från de olympiska spelen i Sarajevo. Här smälter naturen och graffitimålningar samman och tar nästan över den massiva konstruktionen. Men var försiktig. Följ skyltarna och de markerade stigarna: områdets oexploderade minor påminner oss om kriget som dessvärre inte är så avlägset som man hade velat tro.

Är du sugen på att resa till Bosnien-Hecergovina?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet. Du är ett klick ifrån äventyret.

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa i Bosnien-Hercegovina

Från otroligt vacker natur till intressant historia. Under en resa till Bosnien-Hercegovina kan du vara säker på att aldrig bli uttråkad.

Reseinspiration

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...