{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
byggnader runt en flod under en resa till banja luka i bosnien-hercegovina
kyrka som kan besöka under en resa till banja luka

Resa till Banja Luka - hjärtat av Balkan

"Fuck the cola, fuck the pizza - all we need is šljivovica!" står det på tröjorna som säljs i stånden längstmed Veselina Masleše. Med det sagt, Banja Lukas souvenirer har attityd. Detsamma gäller människorna som promenerar längs gågatorna, gästerna som slurpar kaffe på trottoarkaféerna och servitörerna som tar hand om dem. Vackert beläget i den norra delen av Bosnien-Hercegovina, vid floden Vrbas, ligger landets näst största stad och det råder ingen tvivel på att det är en av landet trevligaste städer, fylld med lättsamma, kärleksfulla och underhållande människor.

Vill du resa till Banja Luka? Snacka med oss!

Smit undan turistfällorna

Huvudgatan som byggdes redan på 1800-talet är utsmyckad med påkostade nyrenässansbyggnader från tiden då Österrike-Ungern styrde landet. Det är längst med huvudgatan som lokalbefolkningen promenerar och slumpmässigt springer på skolkamrater, gamla vänner och om de har otur, gamla ragg.

Om du är sugen på andra upplevelser som inte faller under listan bland de vanliga turistfällorna bör du besöka Tržnica. Här står gamla skrynkliga damer och andra erfarna försäljare och kränger mängder av olika varor. Allt från handgjorda ullstrumpor och handskar till hemlagade ostar, färska örter, frukt och blommor.

Är du en köttätare får du inte missa att besöka Kod Muje, ett trendigt hak som serverar ćevapčići, bosnisk grillade köttbullar. Om vädret är bra (självklart finns det inget dåligt väder, bara dåliga kläder) måste du slå dig ner på den fina terrassen där den sköna locals alltid hänger.

Gamla fästningar och floden Vrbas

Banja Luka har mängder av folkliga traditioner och spännande historiska platser. I hjärtat av staden hittar du den medeltida befästningen Kastel. Här, längst med floden Vrbas, stod tidigare flera borgar från den romerska eran. Kastel är en av dem.

Vill du ha en riktig adrenalinkick är den vilda floden Vrbas ett måste att skriva upp på din bucketlist. Är du en duktig simmare, och en våghals, kan du ta ett dopp i den livliga floden eller åka forsränning genom de maxade ravinerna. Vrbas är en forsande bergsflod vilket har gjort den till en perfekt plats för flera stora mästerskapstävlingar.

Utflykter under en resa till Banja Luka

Från Banja Luka kan du resa längst den vackra floden Vrbas till den gamla staden Jajce. I närheten av Jajce hittar du kloster, fina picknickområden och orörd natur, som gjord för utforskande.

Med stadens goda förbindelser går det smidigt att ta sig till andra storstäder, men även till avlägsna platser i Bosnien-Hercegovina. Banja Luka ligger ungefär en timme söder om den kroatiska gränsen. Det tar endast tre timmar att bila till den kroatiska kusten och två timmar att köra till Kroatiens huvudstad Zagreb. Det finns även goda tågförbindelser till Zagreb om man är sugen på en tripp dit.

Vad du inte får missa i Banja Luka...

Smaka: Banjalučki ćevapi

Se: Jajce

Göra: Forsränning längst med floden Vrbas

Uppleva: Tržnica

Taggad på att resa till Banja Luka?

BRA! Signa upp dig på en gratis reserådgivning så börjar vi planera din drömresa. Klicka på knappen, fyll i formuläret, och voilà, inom kort återkommer vi till dig med ett gäng riktigt nice reseförslag.

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Banja Luka

Förutom att staden är perfekta för dig som gillar att strosa på gatorna och spana på folk är det dessutom en perfekta utgångspunkt om du vill uppleva mer av Balkan. Anslutningarna är många, så det finns ingen ursäkt att skippa ett besök i Banja Luka under en rundresa i Bosnien-Hercegovina.

Reseinspiration

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...