{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
se det kristallklara vattnet i dubrovnik under en resa till kroatien
båtluffa vid mljet under en resa i kroatien

Resa till Kroatien - en pärla i Sydeuropa

Kroatien är ett underbart land i sydöstra Europa, som gränsar till Italien i väster. Landet har tillgång till det vackra Adriatiska havet och här kan vi lova dig att det finns mycket att uppleva. Njut av sol, vacker natur, stränder, god mat och välbevarade kulturskatter. Inte nog med att en resa till Kroatien är galet nice, det är dessutom billigare här än i de flesta andra europeiska länder.

Vill du resa till Kroatien? Snacka med oss!

Upptäck Kroatiens öar

För dig som vill upptäcka mer än det vanliga under en resa i Kroatien är öluffning det perfekta transportmedlet. Några av öarna du bör överväga att besöka under din resa är:

  • Ön Vis om du vill njuta av lokalt mat och vin.
  • Ön Brac för öns fokus på vattensporter.
  • Ön Mljet om du vill uppleva fantastisk orörd natur.
  • Ön Pag om du vill festa då de bästa strandfesterna och nattklubbarna finns här.
  • Lilla ön Palagruza om du är ute efte totala motsatsen till Pag. Det vill säga lugn, ro och total isolering.

En av de mest fascinerande sakerna med den sistnämnda ön, alltså Palagruza, är att den endast har en enda byggnad. Denna byggnad är en fyr som två dubbelrum. Här kan du bo för 100 euro per natt (minimum per vistelse är 1 vecka). Men glöm inte att ta med dig mat, hit går nämligen inga båtar som levererar varor och förnödenheter. Vill du ha en stressfri stund under din resa i Kroatien som bokstavligt talat kopplar bort dig från din vanliga närvaro är det här platsen för dig.

Staden Dubrovnik

I södra Kroatien hittar du Dubrovnik, en vacker stad med välbevarad arkitektur i världsklass. Denna fantastiska stad ligger precis intill havet och är väl vär att besöka om du planerar att resa till Kroatien. Här finner du vackra gamla hus och gator, i synnerhet i Gamla Stans medeltida stadskärna.

Då Dubrovnik bjuder på mängder av historiska sevärdheter finns staden med på UNESCOs världsarvslista. Det är därför ingen överraskning att den här staden årligen översvämmas av turister från hela Europa, med tanke på de fina stränderna och den underbara naturen.

Staden Split

Förutom att ett besök i Dubrovnik är ett måste under en resa i Kroatien är likväl Split en sådan plats. Split ligger lite längre upp längs den kroatiska kusten och är en bjuder på en fantastisk mix av stadens uråldriga historia och dess nutida moderna invånare.

Se till att göra ett stopp i den trevliga staden Podgora och inte minst Makarska rivieran på vägen mellan Dubrovnik och Split.

Nationalparken Plitvicesjöarna

Om du väljer att resa längre norrut, i den centrala delen av Kroatien, finns landets största nationalpark vid namn Plitvicesjöarna, eller Nacionalni park Plitvička jezera på kroatiska. Det här är en helt fantastisk plats som, precis som Dubrovnik, finns med på UNESCOs världsarvslista. Parken är särskilt känd för sina karaktäristiska turkosa spegelblanka sjöar.

Ett annat spektakulärt inslag med dessa sjöar är att de ligger i ett bergsområde med dramatiska kalkstensklippor. När det regnat kan du ibland se små vattenfall som bildas från klipporna och får du uppleva detta är det nästan som att se en bit av paradiset.

Restips inför en resa till Kroatien

Om du reser åt nordost kommer du till huvudstaden Zagreb. Här möts det gamla med det moderna Kroatien. Staden har både skyskrapor, historiska monument och typiska Östeuropeiska förorter.

Avsluta en perfekt resa i Kroatien längs den norra kusten, på ön med det konstiga namnet Krk. Liksom resten av landets öar är Krk lyckligt lottad med sina fantastiska solnedgångar och sin utsökta fisk och inte minst skaldjuren.

Låter en resa till Kroatien som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Kroatien. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa i Kroatien

Kroatien är ett underbart land i sydöstra Europa. Precis som Italien, dess granne i väster, ligger Kroatiens längs kusten till det vackra Adriatiska havet. I Kroatien har du fantastisk natur och behagligt klimat både på land och i vattnet och massa charmiga öar. Här kan du njuta av god mat och dryck och välja blen över 1 000 öar att besöka. Det enda du måste komma fram till är vad du föredrar: en resa med bad och fest eller lugna orörda platser och avkoppling? Eller både och?

Reseinspiration

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...