{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
utsiktsplats att besöka under en resa till split i kroatien
tjej med randig t-shirt under en resa till split i kroatien

Resa till Split - romantisk atmosfär & dramatisk historia

Under en resa till Split gäller det att följa strömmen, vandra längs de smala gränderna som ekar av röster och musik från öldrickande pubbesökare och gatumusikanter. Ett besök i Split är inte en som tar dig till det okända Balkan. Sanningen är att du med största sannolikhet redan sett Splits främsta sevärdheter, redan innan du ens satt din fot i staden.

Vill du resa till Split? Snacka med oss!

Ett romerskt palats som döljer drakar

Split är Kroatiens näst största stad och grundades under den romerska kejsaren Diocletianus tid för över 1 700 år. Precis som många andra andra platser i Kroatien användes även Split för inspelningen av serien Game of Thrones. I katakomberna under Diocletianus palats kan du platsen där Daenerys Targaryen gömmer sina drakar, och lite utanför Split kan du fortsätta gå i GOTs spår genom att besöka Klisfästningen, Kliška tvrđava på kroatiska, som användes som bakgrund inför inspelningarna rörande den fiktiva stadstaten Meereen.

En blomstrande hamnstad

Den riktiga historien Split bär på översvämmas av drama. I tusentals år har folkgrupper och imperier krigat för staden och dess eftertraktade läge vid det Adriatiska havet. Under en resa till Split idag är spåren av detta föga små. Längs hamnpromenaden Riva står gatuunderhållare på rad utmed de många barerna och mysiga restaurangerna. Det är här du hittar stadens mest livliga atmosfär.

Hamnen i Split används främst för kryssningar och gäster som ska stiga av i staden. Även många som rest till Split med segelbåt går i land här under seglatserna i den kroatiska skärgården.

Utmana dina surfingtalager

En timme från Split ligger ön Brac där du finner Zlatni Rat, en ikonisk 500 meter lång stenstrand känd för sin unika form likt en smal halvö. Stranden anses av många vara är en av Kroatiens vackraste och mest populära. Vissa hävdar till och med att det är den vackraste i världen.

Inte nog med att Zlatni Rat bjuder på utmärkt sol och bad, under en resa till Split kan du dessutom testa dina surfingtalanger. Brac är nämligen känt för att vara en av de bästa platserna att surfa på i Kroatien.

Festhubben Hvar utanför Split

Om du reser till Split bör du överväga att ta en vända till Hvar. Om du är på humör för fest det vill säga. Hvar ligger en timme från Split och under de senaste åren det blivit känt som en festö. Här står stora yachter uppradade i hamnen och blir inte förvånad om du råkar hamna på samma fest som en och annan kändis.

Om du är ute efter att addera fest till din resa genom Kroatien är Hvar svaret. I stadskärnan som finns på Hvar finns magnifika palats och kyrkor dekorerade av venetianska renässansmålare.

Om du tar dig bortom detta och utforskar Hvar med cykel, vilket är något vi rekommenderar, kommer du slås av doften av rosmarin. Varför? Jo, rosmarin växer vilt över hela ön. Under en cykeltur är det inte endast dofterna som du kommer att möta, dessutom väntar olivlundar, vingårdar, lavendelfält och vackra stränder dolda i små vikar omringade av kristallklart vatten.

Utforska de dolda hemligheterna utanför Split

Ön Vis, som under det kalla kriget tjänade som en militärbas och var stängd för allmänheten, är ungefär 2,5 timmar från Split. Med cykel, bil och/eller lokala bussar kan du hitta avskilda stränder, frodiga ängar och utforska några av de gamla militära anläggningarna som idag är öppna för allmänheten. Om du tar dig dig under en resa till Split, missar då inte att äta på minst en av Vis många restaurangerna som serverar utmärkta skaldjursrätter.

Ta dig runt under en resa till Split

Split kan ses som en hubb när det kommer till att ta sig runt i Kroatien. Med en internationell flygplats, bra bussförbindelser till både kust och inlandet samt direkttåg till exempelvis Zagreb har du alla möjligheter att utforska stora delar av Kroatien genom att böra din resa genom landet i Split.

Taggad på att resa till Split?

Om svaret är ja, signa då upp dig på en gratis reserådgivning så börjar vi planera din drömresa. Klicka på knappen, fyll i formuläret, och voilà, inom kort återkommer vi till dig med ett gäng riktigt nice reseförslag.

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Split

En resa till Split bjuder på så mycket mer än besök vid inspelningsplatser från Game of Thrones. Här finns spännande historia, pampia palats, galet vacker natur och inte minst vackra öar som gjorda för öluffning.

Reseinspiration

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...