{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Montenegro Turkish Aqueduct Stari Bar
Montenegro Castello Fortress Petrovac

Resa till Montenegro - litet land med stor variation

Gå vilse på 1000-åriga kullerstensgator, stanna till i en av de många fiskebyarna som ligger som ett pärlband längs kusten och dansa till gryning på open air-nattklubbar. En resa till Montenegro inkluderar detta och är dessutom synonymt med vackra och råa naturupplevelseer. På en yta om ynka 13 938 km2 kan du njuta av en middag med utsikt över Balkans största sjö, sola på stränder längs den budvanska rivieran, segla i Europas sydligaste fjord, utforska kontinentens största fågelreservat och vandra i en av Europas största sista kvarvarande urskogar.

Vill du resa till Montenegro? Snacka med oss!

Vacker natur, från kusten till inlandet

En resa till Montenegro, eller Crna Gora (vilket betyder svarta berg), bjuder på ett mycket bergigt landskap med fantastiska möjligheter för dig som gillar utomhusaktiviteter. Du hittar utmärkta och välmarkerade vandringsleder runt staden Kolašin, på landsbygden i nationalparkerna Biogradska Gora och Lovćen, och inte minst i nationalparken Durmitor som dessutom är listad av UNESCO som ett natur- och kulturarv. Durmitor har totalt 23 berg som sträcker sig 2300 meter över havet vilka är omgivna av de vilda floderna Piva och Tara. Med dessa tillgångar skapas de perfekta förutsättningarna för vandring, klättring, cykling och forsränning.

Även om inte skogen är ditt kall i livet kan vi lova dit att en resa till Montenegro kan falla dig i smaken. Medelhavsklimat längs det smala kustbältet mellan Kroatien och Albanien, det kontinentala klimat i centrala Montenegro, samt det alpina klimatet i norr och öst vid gränsen till Bosnien-Hercegovina och Serbien, ger Montenegro en unik variation av växt- och djurliv och natur.

Under en resa tilll Montenegro får du absolut inte missa att spendera en dag vid sjön Skadar, känd för sin stora fauna med 270 fågelarter och sina cirka 50 olika fiskarter. Om du har tur kan du dessutom få glimten av björnar, vargar, vildsvin, rådjur och örnar i det omgivande bergslandskapet.

Trots att landets skogar är otroligt vackra är det främst den 300 km långa kustremsan, från Kroatien i väst till Albanien i öst, som lockar resenärer till att resa till Montenegro. Om du vill jobba på solbränna och ta en simtur i det Adriatiska havet är det budvanska rivieran du bör ta sikte på. Här hittar du fina stränder och vackra kuststäder, inklusive Bečići, Petrovac, den gamla romerska bosättningen Budva och den mycket fotogena halvön Sveti Stefan, känd för sina exklusiva hotell där både filmstjärnor och sportkändisar semestrar.

Städerna Podgorica och Kotor

Då landet endast ha 650 000 invånare är antagligen inte en resa till Montenegro ditt förstahandsval om du är ute efter storstadspuls, men en vända till huvudstaden Podgorica kan faktiskt bjuda på en viss dos av storstadspuls. Dessutom tar du dig lätt dit om du håller till vid landets kustremsa.

Om du planerar att resa till Montenegro är det, förutom ett besök i Podgorica, även välvärt att besöka den lilla staden Kotor som med sina fästning, kyrkor och palats bjuder på en mycket charmig atmosfär. Se till att undanvara lite extra tid för att ta dig upp till toppen av fästningen San Giovanni. Här möts du utav en otrolig utsikt över både staden och Kotorbukten.

Montenegro är i allmänhet ett ganska enkelt land att resa i. Ett omfattande bussnät gör det enkelt att åka till de mest avlägsna hörnorna av landet. Även om tågnätverket inte är lika utbrett som bussystemet finns det några mycket vackra ressträckor som du bör spana in, så som den från Bar på kusten, genom Virpazar vid sjön Skadar till Podgorica och hela vägen till Serbien.

Stora kulinariska variationer för foodien

Beroende på vart du tar dig under din resa till Montenegro kommer du snart att märka att matupplevelsen kommer att variera stort. Vid Adriatiska havet och Kotorbukten bjuds du på fisk och skaldjur tillagad med mängder av olivolja, ofta tillsammans med polenta. Runt Skadarsjön kommer du att serveras karp, ofta tillagad med torkade plommon, äpplen och kvitten. Runt Durmitor är maten mer rustik och tillagningen präglas av gamla traditioner.

Montenegros befolkning är relativt förtjust i mejeriprodukter. Mjölk och egengjort ost används på olika sätt i en mängd maträtter, till exempel lamm tillagat i fårmjölk. Se till att prova kajmak, en sur och lätt saltad ost gjord genom att skumma av det översta lagret av kokt mjölk, vilken sedan kyls ner. Något som är riktigt gott är att äta kajmak på bröd till frukost.

Montenegro är ett av världens yngsta länder

Om du inte känner till särskilt mycket om Montenegro är du inte ensam då det är ett av de yngsta oberoende länderna i världen. Montenegro framträdde som en suverän stat efter att drygt 55% av befolkningen röstade för självständighet i en folkomröstning i maj 2006. Fram till dess hade Montenegro varit i union med Serbien.

Taggad på att resa till Montenegro?

Om svaret är ja, signa då upp dig på en gratis reserådgivning så börjar vi planera din drömresa. Klicka på knappen, fyll i formuläret, och voilà, inom kort återkommer vi till dig med ett gäng riktigt nice reseförslag.

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Montenegro

Magiska nationalparker, äventyr, Adriatiska havet, budvanska rivieran, sol och bad. Ja, you name it, under en resa till Montenegro får du allt detta och givetvis många fler härliga upplevelser.

Reseinspiration

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...