{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Durmitor nationalpark

höga mer och spegelblanka sjöar i durmitor national park i montenegro
rafting i durmitor national park i montenegro

Resa till Durmitor nationalpark

Föreställ dig att cykla och vandra i de mest pittoreska bergslandskapen du kan tänka dig. Föreställ dig därefter att dessa marker var en total krigszon där slag mellan nazister och motståndsrörelser tog plats under Andra Världskriget. Durmitor nationalpark har varit med om mycket och idag är det inte bara en mycket vacker plats för diverse adrenalintriggande utomhusaktiviteter.

Vill du till Durmitor? Skriv till oss!

Magiskt natur & UNSECOs Kanjon Tare

Durmitor nationalpark täcker 39 000 hektar och har hela 23 bergstoppar som sträcker sig över 2300 meter över havet. Här hittar du utmärkta och välmarkerade vandringsleder, och så snackar vi i synnerhet om leden som tar dig till Montenegros högst punkt, bergstoppen Bobotov Kuk, som ligger på 2500 meter. Från bergstopparna i nationalparken kan du se ner på floden Tara som skär genom Kanjon Tare, den längsta floddalen i Europa vilken är skyddad av UNESCO som ett natur- och kulturarv, precis som Durmitor National Park.

Adrenalinjunkiens och naturälskarens himmelrike

Taggad på att få en adrenalinkick av rafting utför några av de vildaste floderna i Europa? Eller taggas du snarare igång på totala naturkontrast, från frodiga ängar, till barrskogar till plötslig stenöken? Kanske är du hel enkelt bara på jakt efter en paus från det livliga strandlivet på Montenegros kust? Oavsett vad är du garanterad att hitta allt ovan i Durmitor nationalpark i nordvästra Montenegro nära gränsen till Bosnien och Hercegovina.

Olika lokala äventyrsföretag kan säkert guida dig genom de hisnande landskap i Durmitor nationalpark vilka förutom häftiga bergstoppar inkluderar både vattenfall och naturliga källor som du kan bada i. Behöver du ännu mer en spänning bör du prova på zinlining över Kanjon Tare som låter dig flyga över floddalen i upp till 50 km/h.

Bergsbyn Žabljak

Den perfekta tillflyktsorten för resor till Durmitor nationalpark är den lilla bergsbyn Žabljak mitt i parken. Med en höjd på 1 456 meter över havet är det den högst belägna staden på Balkanhalvön. Här hittar du flertalet restauranger, barer och hak som serverar lokala specialiteter som är perfekta att besöka efter en lång dag i det vilda.

Inom räckhåll från Žabljak ligger Black Lake, eller Crno jezero på montenegrinska, som är en av 18 sjöar i Durmitor National Park. Från Žabljak kan du promendera genom skogen och därefter ta en 4 km lång promenad rund sjön. Om du är observant kommer du att längs vägen passera en liten grotta där Tito, som senare blev president i forna Jugoslavien, gömde sig i under Andra världskriget.

Ta dig till Durmitor nationalpark

Det finns regelbundna bussförbindelser till Zabljak från diverse platser i Montenegro. Du kan därför med lätthet ta dig till Durmitor nationalpark från såväl kusten som de större städerna.

Vad du inte får missa i Durmitor nationalpark...

Smaka: Lamm och kajmak

Se: Staden Zabljak som ligger på den högsta altituden på Balkan

Göra: Forsränning på floden Tara

Uppleva: Vanda till Bobotov Kuk, den högsta toppen i Durmitor National Park

Taggad på att uppleva Durmitor nationalpark?

Om svaret är ja, signa då upp dig på en gratis reserådgivning så börjar vi planera din drömresa. Klicka på knappen, fyll i formuläret, och voilà, inom kort återkommer vi till dig med ett gäng riktigt nice reseförslag.

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer av Durmitor nationalpark

Lär känna ditt mest äventyrliga jag under en resa till UNSECO-listade Durmitor nationalpark och Kanjon Tare i Montenegro. Här kan du få adrenalinet att pumpa med rafting och ziplining. Vill du ta det i ett lugnare tempo? Ta dig då ut på en vandring runt Black Lake eller ta ett dopp i de naturliga källorna.

Reseinspiration

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...