{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
vy över höga hus under en resa till podgorica
millennium bridge kan du besöka under en resa till podgorica

Resa till Podgorica - Montenegros huvudstad

Till skillnad från de flesta andra europeiska länderna bjuder en resa till Montenegro på naturupplevelser, snarare är storstadsupplevelser. I ett land med endast 650 000 invånare är det logiskt att det faktiskt inte finns några riktiga stora städer, men om du skrapar på ytan lär du snart märka att den lilla huvudstaden Podgoricas har massor att bjuda på. Här hittar du inte många historiska platser, och inte heller banbrytande ny arkitektur eller instagramvänliga lägen. Istället möts du av trevliga restauranger och spännande kaféer och barer.

Vill du resa till Podgorica? Snacka med oss!

Upplev fenomenet Korzo i närkontakt

Ett fenomen som du bör känna till inför en resa till Podgorica är "korzo", vilket är en term som används över hela Balkan och inte minst i Montenegro. Korzo är termen för en gaturemsa, en strandpromenad, en gågata, en plats där du promenerar fram och tillbaka för att se eller ses. Det är även en termen för ett visst tillstånd som kan beskrivas som en levande ström av människor samlade på ett ställe. En fest helt enkelt.

Du kan inte undvika att uppleva "korzo" om du går mot Njegoševa, en gata uppkallad efter den montenegrinska hjälten och ledaren Njegoš, samt Hercegovačka, en gågata där locals spatserar, fönstershoppar och hänger med vänner. Längs dessa smala gator hittar du ett överflöd av kaféer, restauranger, bagerier och butiker vilka du med lätthet kan utforska under en hel dag eller två. Kanske är det även här du kommer att prova det lokala vinet för första gången. I Podgorica hittar du Montenegros största vinproducent, Plantaže, som producerar de riktigt bra Vranac- och Krstač-vinerna.

Höjdpunkter i Podgorica

Runt gatorna Njegoševa och Hercegovačka kan du strosa genom charmiga gränder och passera regeringsbyggnader såväl som nationalteatern. En bit bortom floden Morača kan du korsa Millennium Bridge, en modern konstruktion som byggdes 2005, ett år före Montenegros självständighet. Ännu en vacker nybyggd byggnad är katedralen i Podgorica vid namn Saborni Hram Hristovog Vaskrsenja. Dekorerad med väggmålade ikoner och marmorgolv har väntan på färdigställandet varit väl värt. Bygget av kyrkan på cirka 14 000 m2 inleddes 1993 och avslutades först 2013.

I skuggan av ovan nämnda landmärken kan fortfarande en skugga av landets och stadens mer dystra historia skymtas. I utkanten av stadskärnan reser sig ett rutnät av byggnader i kommunistisk stil. Under en resa till Podgorica kommer du även märka att många byggnader är från senare 1900-tal, trots att staden faktiskt är över 1000 år gammal. Anledningen till detta är att staden bombades kraftigt under Andra världskriget vilket gjort att mycket av stadens äldre arkitektur inte längre finns kvar.

Ta dig runt under en resa till Podgorica

Podgorica har en internationell flygplats med trafik året om från hela världen, inklusive dagliga flyg från Belgrad i Serbien. Huvudstaden har även goda anslutningar till andra städer i Montenegro och strax söder om Podgorica kan du bland annat utforska Skadarsjön och den kringliggande nationalparken med sitt makalösa fågelliv och medeltida kloster.

Det föredragna transportsättet under en resa i och till Podgorica är med buss. Från Bar vid kusten kan du åka hela vägen till Belgrad via Podgorica vilket bjuder på en häftig resa genom berg och dalar.

Vad du inte får missa under en resa till Podgorica...

Smak: De lokala vinerna Vranac och Krstač

Se: Millennium Bridge

Göra: Glid rund på gatorna Njegoševa och Hercegovačka

Uppleva: Vattenfallen vid floden Cijevna nära Podgorica

Taggad på att resa till Podgorica?

Om svaret är ja, signa då upp dig på en gratis reserådgivning så börjar vi planera din drömresa. Klicka på knappen, fyll i formuläret, och voilà, inom kort återkommer vi till dig med ett gäng riktigt nice reseförslag.

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Podgorica

Efter att ha spatserat klart på Podgoricas mysiga gator kan du med lätthet utforska resten av Montenegro, och regionen för den delen. Ta dig ut till kusten för sol och bad eller vidare till Belgrad i Serbien för att känna på en av de bästa storstadspulserna i Balkan.

Reseinspiration

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...