Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
millennium bridge kan du besöka under en resa till podgorica

Resa till Podgorica - Montenegros huvudstad

Till skillnad från de flesta andra europeiska länderna bjuder en resa till Montenegro på naturupplevelser, snarare är storstadsupplevelser. I ett land med endast 650 000 invånare är det logiskt att det faktiskt inte finns några riktiga stora städer, men om du skrapar på ytan lär du snart märka att den lilla huvudstaden Podgoricas har massor att bjuda på. Här hittar du inte många historiska platser, och inte heller banbrytande ny arkitektur eller instagramvänliga lägen. Istället möts du av trevliga restauranger och spännande kaféer och barer.

Vill du resa till Podgorica? Snacka med oss!

Upplev fenomenet Korzo i närkontakt

Ett fenomen som du bör känna till inför en resa till Podgorica är "korzo", vilket är en term som används över hela Balkan och inte minst i Montenegro. Korzo är termen för en gaturemsa, en strandpromenad, en gågata, en plats där du promenerar fram och tillbaka för att se eller ses. Det är även en termen för ett visst tillstånd som kan beskrivas som en levande ström av människor samlade på ett ställe. En fest helt enkelt.

Du kan inte undvika att uppleva "korzo" om du går mot Njegoševa, en gata uppkallad efter den montenegrinska hjälten och ledaren Njegoš, samt Hercegovačka, en gågata där locals spatserar, fönstershoppar och hänger med vänner. Längs dessa smala gator hittar du ett överflöd av kaféer, restauranger, bagerier och butiker vilka du med lätthet kan utforska under en hel dag eller två. Kanske är det även här du kommer att prova det lokala vinet för första gången. I Podgorica hittar du Montenegros största vinproducent, Plantaže, som producerar de riktigt bra Vranac- och Krstač-vinerna.

Höjdpunkter i Podgorica

Runt gatorna Njegoševa och Hercegovačka kan du strosa genom charmiga gränder och passera regeringsbyggnader såväl som nationalteatern. En bit bortom floden Morača kan du korsa Millennium Bridge, en modern konstruktion som byggdes 2005, ett år före Montenegros självständighet. Ännu en vacker nybyggd byggnad är katedralen i Podgorica vid namn Saborni Hram Hristovog Vaskrsenja. Dekorerad med väggmålade ikoner och marmorgolv har väntan på färdigställandet varit väl värt. Bygget av kyrkan på cirka 14 000 m2 inleddes 1993 och avslutades först 2013.

I skuggan av ovan nämnda landmärken kan fortfarande en skugga av landets och stadens mer dystra historia skymtas. I utkanten av stadskärnan reser sig ett rutnät av byggnader i kommunistisk stil. Under en resa till Podgorica kommer du även märka att många byggnader är från senare 1900-tal, trots att staden faktiskt är över 1000 år gammal. Anledningen till detta är att staden bombades kraftigt under Andra världskriget vilket gjort att mycket av stadens äldre arkitektur inte längre finns kvar.

Ta dig runt under en resa till Podgorica

Podgorica har en internationell flygplats med trafik året om från hela världen, inklusive dagliga flyg från Belgrad i Serbien. Huvudstaden har även goda anslutningar till andra städer i Montenegro och strax söder om Podgorica kan du bland annat utforska Skadarsjön och den kringliggande nationalparken med sitt makalösa fågelliv och medeltida kloster.

Det föredragna transportsättet under en resa i och till Podgorica är med buss. Från Bar vid kusten kan du åka hela vägen till Belgrad via Podgorica vilket bjuder på en häftig resa genom berg och dalar.

Vad du inte får missa under en resa till Podgorica...

Smak: De lokala vinerna Vranac och Krstač

Se: Millennium Bridge

Göra: Glid rund på gatorna Njegoševa och Hercegovačka

Uppleva: Vattenfallen vid floden Cijevna nära Podgorica

Taggad på att resa till Podgorica?

Om svaret är ja, signa då upp dig på en gratis reserådgivning så börjar vi planera din drömresa. Klicka på knappen, fyll i formuläret, och voilà, inom kort återkommer vi till dig med ett gäng riktigt nice reseförslag.

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Podgorica

Efter att ha spatserat klart på Podgoricas mysiga gator kan du med lätthet utforska resten av Montenegro, och regionen för den delen. Ta dig ut till kusten för sol och bad eller vidare till Belgrad i Serbien för att känna på en av de bästa storstadspulserna i Balkan.

Reseinspiration

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...