Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
staty över alexander den stor i skopje under en resa till nordmakedonien

Resa till Nordmakedonien - landet som bytte namn

Gör dig redo för ett bombardemang av intryck! Du hör toner av dragspel, excentriska säckpipor och tamburiner ackompanjerade av kvinnliga sångröster. Den här ljudbilden är det mycket trolig att du kommer att möta under en resa till Nordmakedonien, eller Makedonien som landet tidigare hette.

Vill du resa till Nordmakedonien? Snacka med oss!

Ett ungt land med en spännande kulturmix

Nordmakedonien blev en nation 1991 då Jugoslavien delades upp i sju länder. Idag är en resa till Nordmakedonien ett spännande alternativ för dig som vill uppleva ett ungt land med otroliga berg, sjöar och uråldriga byar som hejvilt blandar såväl europeisk som osmansk arkitektur.

Den lilla befolkningen som bor i Nordmakedonien är en smältdeg av etniska ursprung vilket återspeglar områdets rika historia. Förutom drygt en miljon makedonier bor här cirka en halv miljon albaner, nästan 80 000 turkar och en större minoritet romer, serber och bosniaker. En resa till Normakedonien levererar med andra ord ett överflöd av kultur och historia.

Att göra under en resa till Nordmakedonien

Under en resa till Nordmakedonien bör du ta dig till landets norra delar där du bland annat kan besöka huvudstaden Skopje. Här måste du se till att besöka det gamla bazaarkvarteret som är den största bazaaren på Balkanhalvön utanför Istanbul. Här kan du spana på arkitektur och shoppa loss bland lokala varor. Om du gillar historia kan du även besöka några av de gamla byggnaderna som byggts om till museer, inklusive National Gallery of Macedonia som ligger i ett tidigare turkiskt badhus från 1400-talet.

Ännu en plats du bör planer ett besök i under en resa till Nordmakedonien är staden Ohrid i sydväst, som ligger vid en sjö med samma namn. Både sjön och staden tillhör UNESCOs lista över världsarv. Med en medeltida stadsbild, en vacker kyrka och en slott uppe på en kulle finns det knappt någon mer drömsk plats än denna. Inte nog med att Ohrid är vackert, då Makedonien inte har någon kust men likväl ett torrt medelhavsklimat är Ohridsjön dessutom ett perfekt plats för att svalka sig under resan.

Eftersom Nordmakedonien är packat med vackra landskap är landet som gjort för dig som vill utmana din kondition med stenhård trekking. Du kan exempelvis gå hela vägen från Skopje nära gränsen till Kosovo till Ohridsjön, eller från Ljuboten till Struga längs den albanska gränsen... vilket är en fin 20 mil lång vandring.

På rundresa i Nordmakedonien

Det är relativt lätt att bekvämt ta sig genom Nordmakedonien. Möjligheterna till att resa med tåg är begränsade, men med buss kan du transportera dig längs alla större vägar i landet.

Observera att vissa av de mest natursköna vägarna har riktigt smala etapper som snirklar sig upp- och nerför bergen. Om du lider av svindel kan det därför bli en upplevelse av skräckblandad förtjusning. Med undantag för dessa sträckor är Nordmakedonien ett totalt säkert land att resa i.

Ännu något du kan behöva ha i åtanke under en rundresa i Nordmakedonien är att LGBT-scenen är mycket begränsad. Samkönade par som planerar att resa till Nordmakedonien bör därför ha i åtanke att det kan uppfattas som stötande om relationen visas upp i det offentliga.

Namnbytet från Makedonien till Nordmakedonien

Under flera år efter att Jugoslavien hade splittrats fanns en namntvist mellan Makedonien, då vid namn f.d. jugoslaviska republiken Makedonien eller Republiken Makedonien, och grannlandet Grekland. Makedonien var under den tiden ett kontroversiellt namn då grekerna använda samma benämning för en angränsande region i norra Grekland.

Oenigheten gjorde att Grekland tillslut hindra Makedonien från att ansluta till NATO och EU. I juni 2018 nådde de båda länderna slutligen en överenskommelse om att döpa om landet Makedonien till Nordmakedonien.

Ett kulinariskt äventyr under en resa till Nordmakedonien

En resa till Nordmakedonien tar dig på ett kulinariskt äventyr bestående av en fin mix av medelhavskökets läckerheter med influenser från de osmanska turkarna.

Liksom i Turkiet består en måltid i Nordmakedonien ofta av olika smårätter som kallas meze. Den allra vanligaste och mest populära rätten är ajvar, en delikat och ibland ganska kryddig paprikaröra. Röran är mycket populär över hela forna Jugoslavien men den ursprungliga rätten kommer från Nordmakedonien. Grillat kött och sötvattensfisk, i synnerhet öring och karp, är även det två återkommande inslag i det nordmakedonska köket.

Vad du inte får missa under en resa till Nordmakedonien...

Smaka: Ajvar

Se: Ohridsjön

Göra: Krydda din resa med vackra vandringar på den nnordmakedonska landsbygden

Uppleva: Det gamla handelsdistriktet i Skopje

Taggad på att resa till Nordmakedonien?

Om svaret är ja, signa då upp dig på en gratis reserådgivning så börjar vi planera din drömresa. Klicka på knappen, fyll i formuläret, och voilà, inom kort återkommer vi till dig med ett gäng riktigt nice reseförslag.

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Nordmakedonien

Nordmakedonien är så mycket mer än landet som bytte namn. Under en resa till Nordmakedonien kan du smaka på spännande maträtter med influenser från såväl medelhavet som mellanösterna. Du kan även ta dig till platser som är listade på UNESCOs världsarvslista.

Reseinspiration

1/3: Vart vill du åka?

Skriv in de platser du vill besöka och hur länge du vill stanna på varje plats. För tillfället rekommenderar vi att du endast väljer 1 eller 2 destinationer för att din resa faktiskt ska bli av.

2/3: Vilken typ av resenär är du?

Vill du surfa, dyka, vandra, träna, yoga, åka på safari eller göra något annat kul under din resa? Berätta det för oss så tar vi fram förslag! Ju mer vi vet vad du vill göra desto bättre förslag kan vi ge dig!

3/3: Kontaktinformation och resebudget

Vänligen ange din kontakinformation så att vi kan nå dig. Ju mer information du ger oss, desto bättre hjälp, tips och råd kan vi ge dig.

Då var allt klart!

 • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vänligen ange datum

Ta bort destination
60+
1
 • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

 • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

usa-travel-inspiration-road-skatergirl

Jag planerar min första stora resa

travel-inspiration-asia-yoga-morning-solo-girl

Jag vill volontärarbeta utomlands under min resa

VTG-thumbnail-2

Jag vill ha förslag på roliga saker att göra på min resa

tours-group-travel-campfire-cover

Jag vill åka på gruppresa med andra backpackers

jucy-trailblazer-usa-canada-scenic-image-13

Jag vill åka på en roadtrip

travel-inspiration-green-lush-zebras

Jag vill boka en gratis reserådgivning hos KILROY

Vi vill gärna veta vad du heter :)

Vänligen ange ditt födelsedatum - vi behöver detta för att kunna hitta de bästa priserna för dig!

Ange din e-postadress så att vi kan komma i kontakt med dig!

+
-
100.000+
{{absoluteMinBudget}}
Designa din resa

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Du har nu designat din egen drömresa!
Detta händer nu: 1. Vi kollar igenom din förfrågan och kontaktar dig via telefon eller mejl för att stämma av dina önskemål. Det numret som visas i displayen är 0771 – 545 769. Får vi inte tag på dig via telefon försöker vi med via mejl. 2. Tillsammans med dig sätter igång med att titta på priser och olika alternativ för din drömresa. Du kan alltid nå oss på 0771 – 545 769. Hörs snart! OBS: Har du inte fått något svar från oss? Kolla om mejlet kan ha hamnar i skräpposten!

Designa din resa

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Kommande events

Filtrera
Sortera efter
{{ currentSortLabel }}
 • Mest populära
 • Lägsta pris
 • Högsta pris
 • Längd (kortaste först)
 • Längd (längsta först)
 • Namn A till Ö
 • Välj månad

  • {{month.Name}} {{ setYear(month) }}
  • {{month.Name}} {{ setYear(month) }}
  {{ dateTag.month }} {{ dateTag.year }} {{ mdiClose }}
  30+
  1
  30000+
  {{absoluteMinPrice}}

  Vi hittade {{ filterCount }} aktivitet, sorteras efter

  Vi hittade {{ filterCount }} aktiviteter, sorteras efter

  {{ currentSortLabel }}
 • Mest populära
 • Lägsta pris
 • Högsta pris
 • Längd (kortaste först)
 • Längd (längsta först)
 • Namn A till Ö
 • Se fler aktiviteter ({{remainingCards}})

  Vänligen fyll i alla fält

  Stäng
  Kontakta oss
  Skriv till oss

  Drömmer du om ett nytt äventyr? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

  Detta fält behöver fyllas i
  Detta fält behöver fyllas i

  Äventyret börjar nu!

  Vi hör av oss till dig inom kort för att börja planera din drömresa. Du kommer först att få ett e-postmeddelande med informationen du skickade till oss. Vad sägs om lite reseinspiration medan du väntar?

  KILROY TRAVEL FESTIVAL 2022

  Du är inbjuden till KILROY Travel Festival 2022! Vi ser fram emot att djupdyka in i allt som har med resor att göra. Vi hoppas såklart att du vill hänga på? Festivalen äger rum online 10-14 oktober och vi är kanske partiska, men årets program är kanske det bästa någonsin? Det får du avgöra! Kolla in alla spännande ämnen här och  anmäl dig till en eller flera sessions helt gratis!

  Vi kommer bland annat att snacka om:

  ...allt är såklart HELT gratis!

  Följ oss också gärna på Instagram för mer inspiration!

  Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

  OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

  Vi hörs snart!

  Teamet på KILROY

   

   

  Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

  Boka ett möte

  Vill du snacka resor med oss? Boka in ett möte med våra resespecialister för att få skräddarsydd rådgivning inför din nästa resa. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 10:00-17:00, måndag till fredag och mötena kan ske mellan kl. 10:00-18:00.

  • {{ officeOption }}
  Detta fält behöver fyllas i

  Äventyret börjar nu!

  Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

  KILROY TRAVEL FESTIVAL 2022

  Du är inbjuden till KILROY Travel Festival 2022! Vi ser fram emot att djupdyka in i allt som har med resor att göra. Vi hoppas såklart att du vill hänga på? Festivalen äger rum online 10-14 oktober och vi är kanske partiska, men årets program är kanske det bästa någonsin? Det får du avgöra! Kolla in alla spännande ämnen här och  anmäl dig till en eller flera sessions helt gratis!

  Vi kommer bland annat att snacka om:

  ...allt är såklart HELT gratis!

  Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

  OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

  Vi hörs snart!

  Teamet på KILROY

   

  Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

  Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

  Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...