{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
utsiktöver kuststaden och snötoppade berg i bakgrunden
en brygga som sträcker sig bredvid havet och längst med en stenmur upp mot ett litet vitt hus

Resa till Ohrid & Ohridsjön

Det är ingen slump att spänningssökare från hela världen väljer att resa till Ohrid för att dyka i den kända Ohridsjön! Här kan dykare nämligen hitta allt ifrån kvarlevor som sträcker sig tillbaka till bronsåldern, till nedsjunkna tyska kustbevakningsbåtar från andra världskriget. Hur spännande låter det inte att hänga med ner under ytan!?

Vill du resa till Ohrid? Snacka med oss!

Ohridsjö är Europas äldsta och sjunde djupaste sjö. Den sträcker sig över den Albanska och Makedoniska gränsen och kryllar av historia och naturliga skatter. Sjön än ca 300 meter djup och är hem till flera sällsynta och unika växter och djur. På restaurangerna runt sjön har du möjlighet att provsmaka några av dessa ovanliga djur, som exempelvis Ohrid-öringen och ål. Här snackar vi en smakupplevelse i världsklass!

UNESCOs världsarvslista

Är du inget stort fan av att fiska, dyka eller livet under ytan? Oroa dig inte, Ohridsjön är även en solklar destination för dig som vill fylla resan med härligt strandhäng, och om du behöver en paus från solen finns det gott om andra saker att göra!

Både Ohrid Stad och Ohridsjön har stått med på UNESCOs världsarvslista sedan 1980. På den tiden var Makedonien fortfarande en av de sex republikerna i Jugoslavien. Att Nordmakedoniens historia sträcker sig lång tillbaka i tiden gör sig påmint genom de vackra gamla byggnaderna runt sjön.

Behöver du en paus från äventyr så finns det flera hak runt om sjön att softa på! Blir du sugen på lite mer action kan du dra till en av strandbarerna som förvandlas till stora fester på sommaren.

Insta-vänliga sevärdheter 

En av Ohrids mest kända landmärken är St. Jovan i Kaneo-klostret, som är beläget på en klippa precis ovanför fiskebyn Kaneo, strax utanför gamla stan. Klostret byggdes på slutet av 1200-talet och tillägnades baptisten St. Johannes. Med sitt sagolika läge och otroliga arkitektur är det no surprise att klostret är en av de mest fotograferade och insta-vänliga platserna i Nordmakedonien.

Ett av Ohrids andra dragplåster är det hundra år gamla landmärket Samoil's Fästning. Det finns även maffiga medeltida kyrkor och häftiga gamla teatrar att se i gamla stan!

Gamla stan är så pass litet att du kan ta dig överallt till fots, men det är samtidigt så pass backigt att det kan bli kämpigt att stå emot suget av att hoppa in i en taxi. Med båt kan du ta dig från Ohrid till andra närliggande hamnar runt sjön, exempelvis Struga och St. Naum. Ohrid ligger i nära anslutning till Skopje, och därifrån är det smidigt att ta sig vidare på andra äventyr med buss. Du hittar även Ohrids flygplats ca 14 km norr om staden.

Vad du inte får missa i Ohrid...

Smaka: Ohrids öring

Se: St. Jovan i Kaneo-klostret

Göra: Dyka i sjön

Uppleva: Båtturerna i Ohrid

Låter en resa till Ohrid som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Ohrid

Ohrid är balkans pärla - En stad på UNESCOs världsarvslista. Här finns den otroliga Ohridsjön som har ett rikt och unikt växt- och djurliv. Dykare letar sig från hela världen för att upptäcka spännande reliker från bronsåldern och andra världskriget, som gömmer sig i sjön. Ohrid är hemmet till magiska sevärdheter och nog med detta, det är även en perfekt utgångspunkt att ha om du vill utforska större delen av Nordmakedonien.

 

 

 

Reseinspiration

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...