{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
floden uvac gorge under en resa till serbien
upplyst kullerstensgatan i belgrad under en resa till serbien

Resa till Serbien - det livliga Balkan

Uppumpade män med army cuts och lite för tighta t-shirts promenerar sida vid sida med profesionella affärsmän. Under en resa till Serbien kommer dessa kontraster vara den röda tråden. Här möts det progressiva och det konservativa i den mest spännande konstallationen. Folkmusik, techno och orientalisk dansmusik, du får allt detta och mer därtill i såväl Belgrad som Novi Sad.

Vill du resa till Serbien? Snacka med oss!

Storstäder inspirerade av väldens häftigaste metropoler

Det blomstrande och billiga nattlivet är en av huvudstaden Beograds främsta highlights. Om du är ute efter underhållning under din resa till Serbien är det området Beton Hala längs flodkanten i närheten av Savamala i Belgrade du bör ta dig till. Under de senaste åren har detta industriområde exploderat när det kommer till nöjesliv. Här hittar du de mysigaste caféerna, skönaste barer och häftigaste restaurangerna i hela Serbien.

Om du är ute efter en mer central europeisk känsla under din resa till Serbien bör du åka till staden Novi Sad. Staden ligger undefär en timmes bilrfärd norr om Belgrad och hör möts du av vackra byggnader och en cafékultur som vittnar om platsens Habsburgska förflutna.

Berg, böljande kullar och nationalparker

Under Jugoslaviens storhetstid, i synnerhet under 70- och 80-talet, blommade turismen längs Kroatiens och Montenegros havskust, samt i Sloveniens vackra bergskedjor. Då Serbien inte har en kust eller en bergskedja lika imponerande som Sloveniens glömdes tyvärr regionen bort. Dessutom hade krig och oroligheter gett Serbien ett dåligt rykte. Men under ytan av denna ogillade image gömde, och gömmer sig än idag, så mycket mer än ett mörkt förflutet.

Under en resa till Serbien kommer du snart märka att landet har otroligt vackra landskap präglade av berg, böljande kullar, raviner och floddalar. Nationalparker som Fruška Gora i norr och Mount Tara i väst är helt otroliga om du gillar att vandra och cykla. Om du är mer inne på skidåkning är bergskedjan Kopaonik och regionen Zlatibor fantastiska vintertid.

Serbiens rika historia

Även om historia inte är något som intresserar dig är det svårt att inte fångas av historiens vindar under en resa till Serbien. Landet har ockuperats av romare, varit med om det Ottomanska rikets storhetstid och dessutom upplevt en efterkrigstid präglad av ett kommunistiskt styre. Alla dessa historiska perioder återspeglas än idag på infrastruktur, byggnader och monument. Ett exempel på detta är fortet Kalemegdan, även kallat Beogradska tvrđava, i Belgrad där du kan se spår från alla dessa perioder.

Kulinariska serbiska läckerheter

Under en lång period lydde Serbien under turkiskt styre har satt sina spår på matenkulturen, särskilt när det gäller den stora variationen av grillat kött. Under en resa till Serbien kommer du att se gatukök och restauranger som säljer mängder av varianter av det älskade köttfärsrätten ćevapčići i varje hörn.

Ännu en populär populär maträtt i Serbien är pljeskavica, en kryddad köttfärblandning av fläsk, nötkött och lamm i likhet med en hamburgare. Om du är ute på en roadtrip på Balkanhalvön kan du även kommer att stöta på denna rätt i vissa delar av Montenegro samt Bosnien och Hercegovina.

Om du är vegetarian kan det i vissa falla vara en utmaning att leva enligt den serbiska kostcirkeln, men oroa dig inte, i de flesta fall serveras även färska grönsaker på restauranger.

Musikfestivaler i Serbien

Om du älskar musik är en resa till Serbien under sommaren rena drömmen. Den prisbelönta musikfestival EXIT, som äger rum på den spektakulära fästningen Petrovaradin i Novi Sad, pågår nämligen i juli varje år och bjuder på över 40 scener och festivalområden.

Om du är taggad på en mer unik musikupplevelse bör du överväga att ta dig till brassbandsfestivalen Guca där bleckblåsorkester blåser på under tiden enorma mängder fatöl och plommonbrandy konsumeras.

Ta dig runt under en resa i Serbien

Det är relativt lätt att ta sig runt under en resa i Serbien. Det finns flertalet bussar som kör mellan såväl städer som mer avlägsna orter vilket gör detta till det föredragna transportmedlet.

Trots att bussnätverket är väl utvecklat finns det ett antal tågsträckor som du bör överväga när du planerar din resa till Serbien. En av dessa är den natursköna berg- och dalbana-liknande tågresan från Belgrad som går söderut hela vägen till Bar i Montenegro.

Vad du inte får missa under en resa till Serbien...

Smaka: Šljivovica - plommonbrandy

Se: Kalemegdan fästning

Göra: Vandra i Mount Tara

Uppleva: Guca-festival

Taggad på att resa till Serbien?

Om svaret är ja, signa då upp dig på en gratis reserådgivning så börjar vi planera din drömresa. Klicka på knappen, fyll i formuläret, och voilà, inom kort återkommer vi till dig med ett gäng riktigt nice reseförslag.

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Serbien

En resa till Serbien levererar såväl storstadspuls som harmonisk natur. Hyr en campervan och utforska alla delar av landet, från electropumpande Belgrad till mysiga Novi Sad.

Reseinspiration

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...