{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
en resa till belgrad tar dig till floden donau
promenadstråk under en resa till belgrad

Resa till Belgrad - Serbiens huvudstad

En resa till Belgrad, "den vita staden", tar dig till Balkans festhubb. Om du bestämmer dig för att köra en helkväll i Belgrad kan du vara säker på att du förr eller senare hamnar på Strahinjica Bana, en av gatorna i stadens centrum där caféerna, restaurangerna och barerna krigar om din uppmärksamhet.

Vill du resa till Belgrad? Snacka med oss!

Strahinjica Bana i Belgrad

Som nämnt är Strahinjica Bana nöjesstråket att uppleva under en resa till Belgrad. Stadens invånare kallar gågatan Silicon Dolina (Silicon Valley), som i detta sammanhang refererar till de många som har fallit för frestelsen att plastikoperera sig. På 1990-talet blev området ett av de mest populära nöjesdistrikten i Belgrad för nyrika. Idag är utbudet av pubar mer varierat än under 90-talet och är väl värt ett besök såväl dag som natt.

Belgrad är Balkans egna Berlin

Vi vågar påstå att Belgrad erbjuder ett av de bästa nattliven i sydöstra Europa. Det finns ett överflöd av barer och nattklubbar utspridda över hela staden. Förutom det givan stoppet vid Strahinjica Bana under en resa till Belgrad bör du över överväga att ta dig till Beton Hala vid floden Sava. Detta gamla industriområde har transformerats till en bubblande plats med restauranger, jazzklubbar och barer.

Ett stenkast från Beton Hala ligger industriområdet Dorcol som kännetecknas av gamla bilverkstäder, oanvända bilgarage och byggarbetsplatser. Men låt inte det skrämma dig, här huserar nämligen unga entreprenörer som lagt sitt fulla engagemang på att etablera okonventionella matställen.

Det är extra trevligt att resa till Belgrad under våren och sommaren då det finns en fin central strand några kilometer från centrum. När inte nattlivet och shopping kallar kan du därför med lätthet ta ett svalkande dopp i floden som rinner genom staden.

Shopping under en resa till Belgrad

Om du bara vet var du ska leta kan vi lova dig att en resa till Belgrad levererar mode i världsklass. I en sliten och något tråkig galleria från 1980-talets har unga kreativa modetalanger samlats och på så vis skapat ett av Belgrads mest intressanta shoppingdistrikt kallat Belgrade Design District. Denna plats ligger bakom det vackra torget Trg Republic och här finns 30 av Serbiens främsta designers. Med handgjorda soffor, underkläder, kläder och skor för både män och kvinnor finns det ingen bättre plats att utforska sydösteuropeiskt mode på.

En av Europas äldsta huvudstäder

Trots den moderna och progressiva atmosfären i staden utlovas även mer klassiska attraktioner under en resa till Belgrad. Serbiens huvudstad har en historia som sträcker sig 7 000 år tillbaka, vilket gör det till en av de äldsta bosättningarna i Europa. Mycket av denna historia, inklusive byggnader och infrastruktur, har försvunnit på grund av korståg och andra dramatiska händelser så som bombningarna under Andra världkriget, men en del finns kvar att se.

Fästningen Kalemegdan och dess trevliga park står fortfarande stadigt i centrala Belgrad. Likväl kan du även besöka flertalet historiskt byggnade tillhörandes den ortodoxa kyrkan. Under en resa till Belgrad får du absolut inte missa Sveti Sava, världens största (men ännu inte färdigställda) ortodoxa kyrka. Bygget har pågått sedan 1935!

Det är lätt att ta sig runt till fots eller med buss och spårvagn i Belgrad. Allt är billigt, även resor med taxi.

Vad du inte får missa under en resa till Belgrad...

Smaka: Köttfärsrätten Pljeskavica

Se: Fästningen Kalemegdan

Göra: En båttur på floderna Sava och Donau

Uppleva: Belgrade Design District

Taggad på att resa till Belgrad?

Om svaret är ja, signa då upp dig på en gratis reserådgivning så börjar vi planera din drömresa. Klicka på knappen, fyll i formuläret, och voilà, inom kort återkommer vi till dig med ett gäng riktigt nice reseförslag.

Boka in en gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Belgrad

En resa till Belgrad tar dig till serbernas "vita stad", ett namn taget efter den vackra fästningen Kalemegdan som såg vit ut från floden Donau. Inte nog med att Belgrad bjuder på mysiga promenadstråk, spännande butiker och en hisnande historia, den är också känt som staden som aldrig sover på grund av sitt livliga nattliv.

Reseinspiration

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...