{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Ryssland

Res till Ryssland
Res till Ryssland

Resa till Ryssland - kontrasternas land!

Med anledning av den rådande situationen har vi valt att inte erbjuda resor till Ryssland tillsvidare. 

I Ryssland kan man se och uppleva det mesta. En kulturell diversitet som ingen annanstans, storslagen arkitektur och isolerade minoritetskulturer! Upptäck kontrasterna i världens största land!

Världens största land omfattar 12 tidszoner. Kontrasterna mellan Kaliningrad eller St Petersburg i väst och Vladivostok vid stillahavskusten är enorm - för att inte tala om allt som ligger däremellan. Man kan utan problem besöka ryska städer under en minisemester, men man har egentligen aldrig tillräckligt med tid för att utforska alla de gömda skatter som finns i detta väldiga land. 

Vill du resa till Ryssland? Snacka med oss!

Upplev Ryssland

I Ryssland kan man se och uppleva det mesta och de stora städerna, som Moskva och St.Petersburg, erbjuder en mer polerad och stylad sida av landet, om man jämför med de mindre städerna och landsbygden. Det finns 160 olika etniska grupper i Ryssland och minoritetsgrupperna talar ungefär 100 olika språk. Men 99 procent av befolkningen kan ändå tala ryska, vilket kan vara bra att ha i åtanke för den ryskkunnige. Reser man runt i Uralbergen till exempel så stöter man på isolerade små byar med en unik kultur. I öst är de kulturella dragen mer lika de i Mongoliet eller Kina.   

Moskva

Den ryska huvudstaden är också Europas största stad. Här kan man uppleva intressanta historiska sevärdheter, luxiös shopping och kaotisk trafik.    

St.Petersburg

St Petersburg brukar kallas Rysslands mest västorienterade stad. Det är också den vackraste om man har den storslagna arkitekturen i åtanke.

Kaliningrad Oblast

Den mest västbelägna delen av Ryssland skiljer sig en hel del från resten av landet. De senaste åren har området genomgått något av ett ansiktslyft och det är inte alls så förfallen som ryktena antyder. Här hittar man även intressanta lämningar ifrån tiden innan ockupationen 1945.  

Vladivostok

Den största ryska hamnen vid Stilla havet ligger faktiskt närmre San Francisco än Moskva. Vladivostok är en bra utgångspunkt om man vill fortsätta till tex Kina. Men självklart finns det massa sevärdigheter att uppleva här också!  

Sochi

I Sochi ligger den bästa strand-resorten i Ryssland och här kan man ligga på stranden samtidigt som man beundrar den intressanta stalinistiska arkitekturen som staden erbjuder. I Sochi finns också vackra parker med subtropisk vegetation och fina monument. Europas mest nordliga teplantage ligger även här liksom skidresorten Krasnaya Polyana. 2014 arrangerade Sochi de olympiska vinterspelen!    

Transsibiriska järnvägen

Res från Europa till den mytomspunna östern och tillbaks - med tåg! Transsibiriska järnvägen är utan tvekan en av världens mest kända tågrutter och det är ett minnesvärt sätt att resa på. I Ussuriysk kan man också byta tåg och bege sig mot Nordkorea. Läs mer om Ida och Maries upplevelser på Transsibiriska järnvägen!

Rysslands stora floder

En varm rekommendation är att ta en tur utmed en av Rysslands alla stora floder. Det finns flera att välja bland. Volga, Lena, Yenisei och Don för att bara nämna några av dem. Man kan till och med åka mellan vissa större städer med passagerarbåt. 

Att ta sig runt

Generellt sett så är tåget det smidigaste sättet att ta sig runt i Ryssland. De är pålitliga och går oftast enligt schemat. Det finns ofta olika typer av tågbiljetter att tillgå, så dubbelkolla alltid att du betalat rätt pris. Man kan även åka inrikesflyg om man vill ta sig runt i landet. Det är ett snabbare alternativ, men det kan vara både opålitligt (vad det gäller vissa flygbolag och även vad det gäller tidtabellen) och svårbokat. Att ta en buss är ett annat alternativ. Bussarna går till alla tänkbara destinationer, men det är inte alltid så bekvämt med tanke på att vägarna, i synnerhet på landet, kan vara av varierad kvalité. En annan valmöjlighet är att hyra bil. KILROY travels erbjuder olika möjligheter till hyrbil i Ryssland.

När ska man åka?

Ett tips är att åka till Ryssland under sen vår eller tidig höst. På så vis slipper man de största turistanhopningarna. Tänk på att norra Ryssland är extremt kallt under vintern och att tidig vår (februari-april) och sen höst (oktober-november) vanligtvis är väldigt gråa och regniga perioder.

KILROYs  tips

Se till att fixa ditt visum i god tid innan du åker in i landet. Tänk också på att om du har ett single-entry visum så kan du bara åka in i landet en gång. Kan vara bra att ha i åtanke om du hade tänkt passa på att besöka något av de närliggande länderna.

Ryssland är mycket mer än vodka och kaviar. Prova den fantastiska Pelmen´n och de ryska sötsakerna till exempel! I storstäderna säljs de i stånd på gatan.  

Ryssar kan generellt sett inte så mycket engelska, så planerar du en tripp till landsbygden eller till andra städer än St.Petersburg eller Moskva så lär sig lite basryska, eller i alla fall några simpla fraser.

Låter en resa till Ryssland som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Ryssland. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...