{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Sankt Petersburg

Res til St. Petersburg med KILROY
Res til St. Petersburg med KILROY

Resa till St. Petersburg – historia och unik arkitektur

Reser du till Sankt Petersburg, kommer du att möta en av Europas mest imponerande städer, som också har en ytterst omtumlande historia. 

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Upptäck staden

Sankt Petersburg, Petrograd, Leningrad. Få städer har genom historien haft så många namn som Sankt Petersburg, och få städer har varit igenom så mycket som Sankt Petersburg. Men staden har klarat mycket, även om det har krävts många offer, och idag framstår Sankt Petersburg vackrare än någonsin efter en gigantisk renovering.

Sankt Petersburgs breda huvudgata, Nevskij prospekt är stadens andra stora sevärdhet, näst efter Vinterpalatset. Gatan blev anlagt 1710, och längs den fyra kilometer långa boulevarden ligger den ena imponerande byggnaden efter den andra. Antalet av präktiga byggnader längs Nevskij prospekt gör det omöjligt att nämna dem här, men ta en dag och gå ner för boulevarden, medan du njuter av de många byggnaderna. Även Sankt Petersburgs metro är någon av världens vackrast utsmyckade metrostationer – som att vara på en konstutställning under jorden!

Unika platser och arkitektur

Sankt Petersburg är först och främst den berömda palats platsen där Vinterpalatset ligger. Det var här tsaren hade sitt residens fram till revolutionen 1917. Vinterpalatset har så kallad rysk barockstil, och stod färdigt 1762, och efter Sovjetunionens sammanbrott har det blivit restaurerat för en förmögenhet. Det stora klassiska konstmuseet Eremitaget håller idag till i Vinterpalatset. Här kommer museets imponerande samling av konstverk på allvar till sin rätt. Eremitaget är ett av världens största konstmuseer och man får se till att välja det man vill se, eftersom där finns så mycket så man absolut inte kan hinna se allt.

Sankt Petersburg vimlar med stora kyrkor och katedraler. En av de mest kända är Isakskatedralen, som är världens största ortodoxa kyrka. Och med stor, menar vi stor. Där kan vara upp till 14 000 människor, och den tog 30 år att bygga - kyrkan stod färdig 1858. Till den gyllene kupolen användes 100 kilo guld! 

Låter en resa till St. Petersburg som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till St. Petersburg. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

 

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...