{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Turkiet

Res till Turkiet
pamukkale-turkey-sunset

Resa till Turkiet - Antika skatter och äkta turkisk kebab!

1500 kilometer vit sandstrand, 300 soldagar och ett glittrande turkost hav. Trendiga barer, bra shoppingområden, antika palats och basarer med kryddiga aromer i Istanbul är det bästa med Turkiet. 

Vill du resa till Turkiet? Snacka med oss!

Turkiet

Turkiet, beläget mellan Asien och Europa anses ofta vara en brygga mellan de olika kulturerna. I Turkiet blandas den västerländska kulturen med de islamiska traditionerna. Landet har 8 grannländer, Armenien, Azerbadjan, Bulgarien, Georgien, Iran, Irak, Grekland och Syrien som också har haft inflytande på landet. Religion och historia är viktigt i Turkiet. Landet, med ca. 70 miljoner invånare, är uppdelat i 7 olika regioner; Egeiska havet, Marmara, Svarta havet, Mellanöstern Anatolien, Östra-Anatolien, Sydöstra Anatolien och Medelhavet. Ankara är huvudstad i Turkiet.

Istanbul

Istanbul är hjärtat i Turkiets ekonomi, politik, kultur, och passionerad underhållning. Istanbul har massor att erbjuda; palats, färgstarka basarer och moskéer. Med sina ständiga böneutrop från minareterna är ett besök i Istanbul en upplevelse för livet. Kyrkan Hagia Sopfia, uppförd 537, är ett mästerverk av bysantinsk arkitektur.

Det turkiska köket

Maten i Turkiet bjuder på daglig njutning! Här äter du äkta turkisk kebab i dess riktiga miljö. Välj dina favoriter från restaurangernas meze utbud! Den traditionella turkiska efterrätten är en baklava - och den låter sig väl smakas.

Destinationer

Långa stränder och livligt nattliv i Side, Alanya och Marmaris lockar massor av soldyrkare. Andra städer, Kaleköy, Kekova och Kalkan vid medelhavskusten är mindre och inte lika välbesökta. Vid kustens östra delar, närmare gränsen mot Syrien, tex. i staden Iskendur möts du av en enorm blandning av kulturer, religioner och språk. Efesus, Gudarnas stad, är en av de bäst bevarade antika staden vid Medelhavet. Hit ska du åka tidigt på morgonen, innan solen bränner och turisterna invaderar.

I Iznik vid kusten av Marmarasjön, är traditionerna omhuldade: här finns fantastisk keramik och avsmakning av vin på vingårdar erbjuds. En av världens arkeologiska pärla - Izmir är belägen vid stranden av Egeiska havet. Bursa är återigen en metropol, där den moderna turkiska kulturen har fötts. Iskender kebab är här en vanlig delikatess.

Ta sig runt

Landets bussnät är modernt och funktionellt. Att åka med tåg går långsammare. Du bör tänka dig för innan du hyr en bil, eftersom trafiken är vild och vissa delar av vägen är mycket smal.

Klimat

Turkiet har Medelhavsklimat. Längs kusterna är det på sommaren mycket varmt och torrt. I de mellersta delarna av landet är klimatet mer kontinentalt och i bergen kan det vara mycket kallt på vintern.

KILROYs resetips

Ta dig tid att upptäcka Istanbul och köp souvenirer från Grand Bazaar. Besök Pamukkales varma källor och koppla av samtidigt som du njuter av att blicka in i den ändlösa stjärnnatten. Besök också gärna små byar och njut av småprat med lokalbefolkningen. Respektera landets religion och dess vanor.

Klassresa till Turkiet

Är ni en grupp på 10 personer eller fler som vill resa till Turkiet? KILROY är även experter på att att skräddarsy grupp-, studie- & klassresor till Turkiet som kan hjälpa er med allt från flygbiljetter till boende och upplevelser.

Låter en resa till Turkiet som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Turkiet. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...