{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Res till Beirut med KILROY
Res till Beirut med KILROY

Resor till Beirut - världens bästa stad?

Beirut är något speciellt! Inte bara att många resenärer blir förälskade i staden och kallar den för världens bästa! Beirut är inte som dess närliggande arabiska huvudstäder, här är stämningen mer frigjord och libaneserna älskar att festa. Ta ett djupt andetag och delta i denna libanesiska livsglädje som om det inte fanns någon morgondag. 

Vill du resa dit? Snacka med oss!

Beirut

Efter flera år av inbördeskrig och efterföljande politiska oroligheter har livet kommit tillbaka till Beiruts gator. Staden kallas Mellanösterns Paris. De två städerna är inte lika eftersom Beirut är, liksom resten av Mellanösterns asfaltsdominerande huvudstäder, inte en sexig stad. Men stämningen finns där! Speciellt runt Place de'Etoile där franskinspirerade uteserveringar fyller gatorna. 

Beirut är en stad med en intensiv nutidshistoria och en befolkning som är van att anpassa sig till en vardag efter den aktuella politiska situationen. Den senaste tragedin för staden var 2006 då en enorm bilbomb exploderade i stadens centrum och dödade den dåvarande premiärministern Rafiq Hariri. Hans affischer syns fortfarande i Beirut och hans stora gravmonument ligger centralt, precis bredvid Mohammad al-Amin-moskén.

Beirut Downtown 

Idag är centrala Beirut åter fullt med liv, man ser stressade affärsmän män och rika kvinnor som handlar medan deras barn leker med sina asiatiska barnflickor på Place de'Etoile. De skäggiga Hizbollah-männen är borta och den parisiska atmosfären råder som på nytt nu längs med gågatorna, med sina charmiga uteserveringar och turturduvor som går hand i hand. Place de'Etoile är ett väldigt bra ställe att tillbringa en idyllisk eftermiddag på i Beirut, med lite shopping och en utsökt lunch på något av de trevliga caféerna. Man kan vandra runt staden i timmar och bara njuta av stadsdelarnas varierande atmosfär. Beirut har till och med börjat bli så hett att många resenärer kallar den för världens bästa stad, med sin urbana puls och nästan oändliga nattliv som favoriter

Beiruts strandkant 

Beirut är välsignad med en underbar kustlinje som går längs med Medelhavet och varierar i sin form från klippor till sandstränder. Lokalbefolkningen älskar att gå kvällspromenader längs Corniche-stråket, så detta är ett bra ställe att hamna i samtal och dela vattenpipa med nyfikna unga libaneser. Planera din promenad så att du hamnar intill Pigeon Rocks vid solnedgången och njut av gyllene färger som skiftar över Medelhavet, medan du äter meze och dricker myntasaft på Bay Rock Café som har Beirut bästa utsikt. 

Längre söderut ligger den offentliga delen av Beiruts vita sandstrand, Ramlet al-Bayda, där du kommer att finna många försäljare att välja bland som hyr ut solstolar och säljer snacks. Om du vill känna dig mer exklusiv kan du betala för att komma in på en av de många strandklubbarna, till exempel universitetetsklubben AUB Beach Club. 

Låter en resa till Beirut som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Beirut. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Beirut - äventyrarens Ibiza! 

En resa till Beirut är inte samma sak utan att ha upplevt delar av stadens nattliv, som är "top notch". Staden kan liknas med att vara en mycket speciell version av Ibiza, fast för äventyrare. Här hittar du festivaler för alla smaker! Barer, restauranger och mindre DJ-fester ligger koncentrerade runt stadsdelen Gemeyzeh, nära Mohammad al-Amin moskén. Missa inte en rock'n'roll-fylld kväll på Bar Louis, med sina vackra valvformade stenrum, perfekt för grym livemusik - varje kväll. 

Beirut har gigantiska och extravaganta nattklubbar runtom i hela staden som håller igång Beirut nätterna i ända. Det är här libaneserna knappt minns allt om inbördeskrig, religiösa fraktioner och politisk instabilitet och bara festar bort alla bekymmer ur sina system. De mest kända dansställena är det excentriska B 018, det futuristiska Palais by Crystal och Beirut största gay scen Acid, som ligger gömt bakom gallerian Futuroscope. 

Dagsutflykter från Beirut - idyll i Byblos och Libanons kulturella höjdpunkter

 Det är en fin liten eftermiddagstur från Beirut till den pittoreska hamnstaden Byblos, som med all rätt finns med på Unescos världsarvslista som den äldsta bebodda staden i världen. Här kan du njuta av utsikten över Medelhavet och Libanons kust från det gamla Crusader slott och sedan avsluta dagen med sushi och solnedgång från någon av restaurangerna i den trevliga hamnen. 

Väster om Beirut, tre timmars bilfärd inåt landet, ligger den största och mest extravaganta romerska byggnad i Mellanöstern, Baalbek, vilket betyder "solens stad". Sex av pelarna i Jupiters tempel står fortfarande och är med sina 22,9 meter världens högsta romerska pelare. Det är också imponerande att Bacchus templet fortfarande står med 46 intakta kolumner och överdådiga dekorationer. Baalbek är absolut den kulturella höjdpunkten Libanon. 

Snacka med oss

alt

Designa din egen drömresa!

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

  1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
  2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
  3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...