{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Oman har många vackra sandstränder
Oman som en del av din backpackresa?

Resa till Oman

Inklämd mellan taggiga berg och det blå havet i Omanbukten ligger Omans huvudstad, Muscat. Staden är snygg och enhetlig, och är för många besökare den första anhalten på en resa till Oman. Husen är byggda i traditionell vit arabisk stil, även McDonalds (ja, de finns här också) är byggt i traditionell vit arabisk stil med kupoler och välvda fönster. Muscat är på många sätt mycket trevligt, och staden är en av få städer i Oman där även kvinnor kan sitta ute och äta på restauranger. Caféer är dock främst reserverade för männen.

Går du ner till hamnen kan du se ut över vattnet och de stora containerfartygen som passerar in och ut ur hamnen. Ett annat tips är att besöka det vackra Souq och stadens museum. Men det bästa av allt är att Muscat är en billig inkörsport till den arabiska halvön, i ett land som erbjuder mycket mer än denna stiliga huvudstad.

Vill du resa till Oman? Snacka med oss!

Raz Al-Jinz - tusentals gröna sköldpaddor!

Vid den östligaste punkten på den arabiska halvön fortplantar sig tusentals av de utrotningshotade gröna sköldpaddorna. Mitt i natten kan man komma riktigt nära de utsatta sköldpaddorna när de tar sig in till stranden för att fylla sina sandbon med ägg. Det är en otroligt vacker syn, och lite melankolisk att därefter se de stora sköldpaddorna spolas bort alldeles ensamma i de löddriga havsvågorna.

Ökenresa i Sharqiya Sands

Du har inte sett Oman förrän du har stannat till under stjärnorna på Sharqiya Sands. Öknen sträcker sig över ett stort område, ett par hundra kilometer söder om Muscat. Vill du undvika att gå vilse bland all sand? Då rekommenderar vi dig att åka på en guidad tur. I en tur ingår boende i palmhyddor eller under stjärnhimlen, kamelturer, traditionell mat, sång, dans, lägereld, vattenpipa och att köra fyrhjuling. Detta är ett absolut måste på din resa till Oman!

Kvinnomarknaden i Ibra

Om du kör genom den lilla staden Ibra på en onsdag, kanske på väg till Sharqiya Sands, då har du tur! Onsdagar är nämligen den dag i veckan då kvinnorna håller i en marknad här. Överallt syns kvinnor klädda i traditionella beduin-kläder i ljusrött och grönt med masker på sina ansikten. Kvinnorna kommer från lokala byar och säljer bland annat handbroderad guldspets som är otroligt vacker. Även om det är en kvinnomarknad är självklart männen också tillåtna att besöka marknaden!

Koppla av i Nizwa

I mitten av Hajarbergen ligger Nizwa. Härifrån kan du göra dagsutflykter till ett par vackra historiska sevärdheter, men också natursköna platser och utsiktsställen som ligger i närheten. Själva staden Nizwa är ett vänligt ställe, och här hittar du liksom i Muscat, caféer och restauranger där det är tillåtet för kvinnor att slappna av och njuta av dagen offentligt. När du är i Nizwas bör du passa på att besöka stadens fästning, och naturligtvis stadens Souq. Hit kommer människor från sina små byar för att utföra handel av djur, fisk och kläder. Nära Nizwa ligger Al-Hoota Cave, som är en lite dyrare upplevelse, men verkligen värt alla pengarna. Tänk bara på att boka ditt besök i förväg!

Höga höjder vid Jebel Sham

Det är från Nizwah du åker till Jebel Shams, Omans högsta berg på 3075m. Berget är mest känt för sina branta raviner, som faller 1000m rakt ner. Ravinerna bär namnet Whadi Ghul, men är mer känd som "Arabiens Grand Canyon". Du kan köra hela vägen upp hit, och lyckligtvis har nu ett järnstaket satts upp för att i förebyggande syfte skydda oförsiktiga mot ett fritt fall på en kilometer. På toppen kan man nästan ostört njuta av den spektakulära utsikten, och varför inte passa på att ha en picknick? Det finns inga affärer här, bara öknen, klippor och en liten bris... plus några mattförsäljare som tror att alla turister när som helst och var som helst vill köpa mattor!

Resa till och runt Oman

Av en eller annan anledning har inte backpackers upptäckt Oman ännu. Men det är faktiskt ett ganska billigt ställe att resa runt på, speciellt om du undviker hotell och håller dig till camping. Maten är billig, och om du hyr en bil och campar, kan du komma undan med en mindre budget. En liter bensin kostar till exempel bara 25 cent! Då sommarmånaderna har en tryckande hetta som hänger över landet, rekommenderar vi att man reser till Oman mellan november och mars.

Låter en resa till Oman som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Oman. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

Utforska mer under en resa till Oman

Inklämd mellan taggiga berg och det blå havet i Omanbukten ligger Omans huvudstad, Muscat, vilket du inte får missa! Vid den östligaste punkten på den arabiska halvön fortplantar sig tusentals av de utrotningshotade gröna sköldpaddorna, mitt i natten kan man komma riktigt nära de utsatta sköldpaddorna när de tar sig in till stranden för att fylla sina sandbon med ägg. Du har inte heller sett Oman förrän du har stannat till under stjärnorna på Sharqiya Sands. Öknen sträcker sig över ett stort område, ett par hundra kilometer söder om Muscat!

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...