{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
Resa till Qatar
Resa till Qatar

Resa till Qatar - Det moderna mellanöstern

På en resa till Qatar kan du på nära håll se hur välstånd och modern utveckling i snabb takt kan förändra ett traditionellt arabiskt land till ett futuristiskt Disneyland med dyra hotell och köpcentra. Samtidigt kan du uppleva öken, oaser och ovanliga naturfenomen. 

Vill du resa till Qatar? Snacka med oss!

Autentiskt arabiskt under en resa till Qatar

Det är inte mellanöstern mystik och "tusen och en natt" teman som numera utspelar sig i Qatar. Detta land har helt andra saker att erbjuda. När oljan fick sitt verkliga uppsving på marknaden i slutet av 1900 talet blev Qatar snabbt ett av världens rikaste länder. Rika oljeshejker gjorde sitt bästa för att förvandla det gamla arabiska landet till ett futuristiskt "jetset" mekka. Det är denna stil snarare än det autentiska arabiska som präglar landet. 

Qatar - Premier League i Mellanöstern

Varje år besöks Qatar av nästan lika många turister som det finns invånare i landet, och reseindustrin i Qatar har plötsligt insett att det finns pengar i återuppbyggnaden av en "sann arabisk anda", som motsvarar den stereotypa bilden av ett arabiskt land med hektiska souqs, glittrande moskéer och hus av lera. Därför kommer du att se många nya hotell och resorts där man bor i beduintält, äter på filtar i mörka grottor och blir skrubbade på ryggen i ett ångande hamam. Vissa skulle säga att Qatar riskerar att bli ett arabiskt Disneyland.

Innan du packar dina väskor och reser till Qatar, kom ihåg att folk här är wahhabitmuslimer som i Saudiarabien. Det betyder att de inte dricker, och att män och kvinnor klär sig i traditionella vita Sheik kläder och i svarta sjalar. Som turist i landet, måste du tänka på detta! Män får inte gå i shorts och kvinnor måste täcka axlar och knän. Annars är Qatar ett fritt muslimskt samhälle, och sedan 1995 råder pressfrihet. Det är också här som tv-kanalen Al-Jazeera finns.

Undvik resor till Qatar under sommarmånaderna, då medeltemperaturen är ca. 35 grader och luftfuktigheten stiger till hela 90%. Om inte detta är nog så förekommer det dessutom ofta sandstormar på sommaren!

Doha - stora visioner och dyra hotell

I det moderna och välbärgade  Doha har man stora visioner och tror absolut att levnadsstandarden kan bibehållas - även när oljan tar slut. Skyhöga hus och kranar skjuter mot himlen och nya skyskrapor med spegelsläta glasfasader byggs allt högre. 

Endast 20% av Qatars invånare är araber. Resten är manliga gästarbetare, och därför kommer du inte träffa många kvinnor i Qatar. Det kan ibland kännas som om ingen av de som bor i Doha verkligen rotar sig, utan att alla är just på väg.

Doha är känd för det 7 km långa Al-Corniche vattnet som omger Dohas hästskoformade vik med palmer, lyxhotell och dyra lägenheter. Qatar är kanske Mellanöstern dyraste land med priser över 100 dollar per natt. Du kanske kan spara lite pengar genom att äta på lokala restauranger och genom att få lite tips och råd av några Qatar-boende. 

Qatars äkta arabiska marknad: Souq Waqif

Den ursprungliga arabiska känslan infinner sig i den labyrintiska Souq Waqif. Även om denna Souq nyligen har renoverats för att hedra turister, är atmosfären bibehållen, och det är här den traditionella hektiska handeln äger rum i full kraft. Här kan du köpa folkdräkter, kryddor och exotiska presenter att ta hem. Många gamla souqs har konkurrerats ut av gigantiska shoppingcentrum, där de rika kvinnorna i Doha visar upp sina senaste Luis Vuitton väskor.

Bir Zekreet - en avskild oas

Vad Doha saknar i form av typisk arabisk atmosfär hittar du i den lilla oasen Bir Zekreet. Denna oas är en liten sandfärgad stad och ser ut som något från en Kalle Anka tidning. Här finns inte många turister, eftersom det kräver 4WD att komma till oasen, och du måste ta eget tält, mat och vatten. En vistelse här betalar sig med en stjärnklar natt i öknen. Mycket romantiskt.

Khor Al-Adaid - extraordinär naturupplevelse

Den vackraste naturupplevelsen i Qatar är otvivelaktigt Khor Al-Adaids migrerande sandbankar, som skapar de vackraste böljande formationerna i sanden. Denna öken breder ut sig ända ner till en sjö som ansluter till Arabiska Gulfen 10 kilometer bort. Djurlivet är fantastiskt med sköldpaddor och sjökor, och platsen är också med på UNESCO: s världsarvslista.

Al-Khor - det traditionella Qatar

Om du är historiskt och kulturellt intresserad är hamnstaden Al-Khor strax norr om Doha värt ett besök. Staden var en gång centrum för Qatars stora pärlindustri som kollapsade 1930 och lämnade Qatar i stor fattigdom. Idag är Al-Khor är ett mysigt ställe att tillbringa några dagar i för att titta på traditionella hus i gamla stan och på fåglarna i Al-Khor Gardens. På kvällen kan du njuta av utsikten och det lokala köket på en av restaurangerna längs Al Khor Riviera.

Låter en resa till Qatar som något för dig?

Våra reseexperter är proffs på att sätta ihop skräddarsydda resor till Qatar. Boka in en kostnadsfri reserådgivning, som vi tar antingen över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att resa blir till verklighet - låt äventyret börja!

Få gratis reserådgivning

alt

Designa din egen drömresa!

Vill du komma igång med att planera din drömresa? 

  1. Använd vår smarta reseguide för att lägga grunden för din drömresa
  2. Välj om du vill att våra reseexperter hittar de bästa alternativen åt dig
  3. Kolla igenom ditt personliga reseförslag och ändra så många gånger du vill!  


Här kan du själv börja att designa ditt nästa äventyr. Baserat på dina svar får du en unik länk till din reseöversikt och du kan även få personliga tips från våra reseexperter på KILROY om du vill. Varje år skickar vi iväg massor av nyfikna resenärer på oförglömliga resor runt om i världen, stora som små. Nu är det din tur. Världen väntar på dig!

Glöm inte att det alltid är gratis att få ett personligt reseförslag av oss!

Designa din drömresa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...