Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Interrail till Europas alternativa destinationer

Interrail till Europas alternativa och mer exotiska destinationer

Interrail till Europas alternativa destinationer

För 2021 funderar såklart fler än vanligt på att besöka platser som har färre antal besökare. Hösten är en bra tid att resa på ditt interrailäventyr, den mest tryckande värmen på kontinenten har lagt sig och antalet besökare sjunker. Detta återspeglas även i lägre prisnivåer på de flesta ställen. Här har vi satt ihop ett gäng reseförslag till mindre besökta regioner och platser, alla möjliga att ta sig till med hjälp av ett interrailpass.

Upptäck Tysklands gömda underverk

Berlin och München är två favoriter bland resenärer med interrailpass. Vi rekommenderar dock att testa på några av de mindre kända orterna där du kan undgå de större turistmassorna. Med över 5400 tågstationer och 41 315 km tågräls så kan du i stort sett ta dig vart du vill i Tyskland med ett interrailpass.

Bacharach

Bara dryga timmen från Frankfurt hittar du den lilla staden Bacharach, vackert belägen vid Rhenfloden.

Låt dig hänföras av utsikten från tågfönsret medan du lämnar Frankfurts storstadsregion och följer Rhenfloden tills du anländer i hjärtat på denna lilla småstad. När hösten närmar sig skiftar tonerna på alla de vingårdar som omger staden till guldbrunt och orange, något som ger makalöst vackra bilder, åt vilket håll du än vänder kameran. Satsa på en vandring bland vingårdarna och belöna dig med att njuta av den lokala maten och vinerna. Passa också på att övernatta i det gamla 1100-talslottet ”Stahleck” som är omgjort till hostel med utsikt över Rehnfloden.

Spana in Rhineland Tourism för mer information. 
Gå vidare till Stahleck Castle för hostelreservation i Bacharach.

Dresden

Dresden är också känt som Elbeflodens Florens och Saxens huvudstad. Staden är berömd för sina konstmuseum och den klassiska arkitekturen i den återuppbyggda gamla staden. Det är en levande stad med studentliv, stora palats och katedraler. Dresden har en unik mix av konst, historia och kultur som tillsammans med dess läge vid floden bygger på stadens rykte av att konstant återuppfinna sig. Att ta sig hit är enkelt med regionaltåg och tar 2 timamr från Berlin. Kolla in Visit Dresden för mer information.

Saxon Switzerland National Park

För de som söker naturuppleveler nära stadslivet är ett tips att ta sig till Saxon Switzerland National Park ca en timmes tågresa från Dresden. För de ännu mer äventyrliga resenärerna går det att resaöver gränsen in till Tjeckien och spendera en dag eller två i Bohemian Switzerland National Park. Tyskland och Tjeckien delar på området som har mycket att erbjuda med mystiska tallskogar, djupa dalgångar och enastående stenformationer.

Spana in Visit Saxon Switzerland eller Visit Czech Switzerland för mer information.

Freiburg

Ta ett tåg ner till sydvästra Tyskland och hamna i den vibrerande universitetsstaden Freiburg. Staden ser på sig själv som en av födelseplatserna för miljörörelsen. Hållbarhetsprocessen startade så tidigt som på 70-talet och staden är idag allmänt känd för att vara den enskilt bästa staden för hållbar urban utveckling. Freiburg fungerar som ett nav för vidare resa till Tysklands kända ”Black Forest” som med sina 160 km i längd och 50 km bredd erbjuder en stor variation av vandringsleder och små byar att besöka. Det tar ca 3 timmar att ta sig till Freiburg från Berlin. Med sitt sydliga- och soliga läge passar Freiburg för ett besök långt in på hösten. Hyr en mountainbike och utforska någon av många leder i och utanför staden.

Spana in Visit Freiburg för mer information eller Black Forest här. 

Go Swiss

Med utmärkta tågförbindelser från Tyskland, är det enkelt att ta sig till Schweiz med tåg. Här hittar du enastående natur- och bergsområden varav allt är sammanlänkat med moderna och natursköna tågsträckor som ger minnesvärda ögonblick till alla interrailäventyr. Njut av naturen eller besök någon av städerna Basel eller Bern.

Basel

Basel ligger i hjärtat av Europa på båda sidor av Rehnfloden. Denna Schweiziska stad är centrum för den idylliska tregränsen där Frankrike, Tyskland och Schweiz möts. Basel är Schweiz kulturella huvudstad och konstintresserade kommer inte bli besvikna över utbudet i denna relativt lilla stad.

Hösten är den perfekta tiden för ett besök här då lokalborna lapar i sig de sista dagarna av värmande sol på uteserveringarna som radar upp sig längs kanten på Rehnfloden. Alla hostel och hotell i staden erbjuder ett gratis ”Basel Card” som ger dig fri lokaltransport i staden samt 50% rabatt på blandade attraktioner och cykelhyra. På 20 minuter kan du cykla över till Frankrike eller Tyskland för att ta del av de lägre restaurangpriserna än de Schweiziska priserna i Basel.

Spana in VisitBasel för mer information .

Thun

Strax över en timme från Basel kan du besöka vackra Thun, med vackert sjöläge och en omgivning med slott och snötäckta berg. Från Thun har du utsikt över sjön men också tre berg, Stockhorn, Nisen och Niederhorn, som alla är omtyckta vandringsdestinationer. Alla berg runt Thunsjön har bergbanor som erbjuder vacker utsikt från tågfönstret.Framåt hösten är det fortfarande möjligt att simma, surfa, paddla kajak eller SUP på Thunsjön. Ta ett kvällsdopp och se solen gå ned över alperna medan den lämnar ett gyllene lyster över bergstopparna.

 

Läs mer om vattensporter i och runt Thunsjön här. around Lake Thun here
Spana in MySwitzerland för mer information om Thun.

Italian job

Italien är ett land som fungerar ypperligt att besöka året om, men att resa med interrail under hösten skapar känslan av att bo som en lokalbo i många byar och städer. Södra Italiens strandstäder är mycket lugnare med mest lokalbor som njuter av stillheten i den milda höstsolen. Uppe i norr erbjuder bergen en krispig luft som passar väl för vandring samtidigt som de matintresserade kan besöka de skördefester som pågår i Toscana. Om vinterkylan slår till tidigare än väntat finns det gott om inomhusupplevelser att ta del av.

Palermo

Många har inte koll på att Palermo på Sicilien går bra att ta sig till med tåg, detta trots det lilla hindret att Sicilien är separerat från fastlandet. I detta fall transporteras tåget ombord på färjan, utan extra kostnad för dig med interrailpass. De som är redo för äventyret kan gå ombord nattåget som avgår från Milano kl 20.00 och sedan ankommer i Palermo 20.00 följande dag. Denna tågsträcka kommer att lämna dig hänförd av det dramatiskt föränderliga landskap som passeras från norra till södra Italien. Vakna upp på morgonen med utsikt över det blå Medelhavet medan tåget tar sig vidare ner mot Kalabrien. Den här resan handlar om komforten som kommer med tågresande och utsikten från tågfönstret, inte om att ta sig fram snabbt.

I Palermo hittar du vykortsutsikt vart du än vänder blicken, från små sidogator till marknader fullpackade med färsk frukt och grönsaker. Här trivs foodien med bl.a. de kända sicilianska glassmörgåsarna och stora Arancinibollar. Gatumat är populärt i Palermo och kommer inte att göra dig besviken, mottot de går efter är: färskt, billigt och rikligt. Om maten inte räcker för att imponera så erbjuder Arab-Normans solkyssta arkitektur någonting annorlunda jämfört med övriga Europa, varje byggnad har sin egen historia att berätta.

Cefalù

Bara en timme med tåg från Palermo hittar du Cefalù. Under högsommaren är staden smockad med turister men i september och oktober visar staden upp en mycket lugnare sida som väntar på att utforskas. Barerna och restaurangerna som blickar ut över havet är lättare att hitta lediga platser på och med havstemperatur på ca 22 grader är det inte uteslutet med en simtur. Du kan även ta en vandring upp på ”La Rocca” för en slående utsikt tvärs över Sicilien.

Planera in ett stopp i Cefalù för att utforska de snirkliga gatorna, stadens medeltidshistoria och ta ett dopp på stranden.

Spana in Visit Sicily för mer information. 

Seek out the lesser known Croatia

Zagreb

Ta dig hela vägen ner till Kroatien med ditt interrailpass. Zagreb i nordvästra Kroatien har en rad smidiga internationella tåganslutningar till/från München, Ljubljana, Wien och Budapest.

Passa på att spendera några dagar på att utforska staden. Lokalborna passar på att njuta av friluftslivet i september och oktober när sommarens tryckande värme har övergått till en mildare temperatur.

Kolla in Visit Zagreb för mer information.

Plitvicesjöarna - Kroatien 

När stadslivet blir för mycket kan du passa på att besöka någon av Kroatiens nationalparker som t.ex. Plitvicesjöarna i de centrala, norra delarna av landet. Denna nationalpark är känd för dina 16 kristallklara sjöar fördelade på olika platåer sammanlänkade med små vattenfall och som sedan mynnar ut i en kalkstenskanjon. Här finns några riktigt fina vandringsleder vilket gör att det kan vara värt att planera in ett stopp på två dagar här. Närmaste tågstation hittar du 5,2 km härifrån i den lilla staden Vrhovine med direkttåg till Kroatiens större städer så som Zagreb, Split, Zadar och Rijeka. Det går flera avgångar varje dag och sträckan bjuder på vackra landskap att vila ögonen på genom tågfönstret.

Spana in Visit Plitvice Lakes för mer information.

Baltic surprises

ESTLAND

Det senaste tillskottet till deltagande länder för interrailpasset är Estland (2020). Tågresandet i landet har förbättrats mycket under de senaste åren, till exempel tillåter de flesta tåg nu att du tar med dig cykeln utan extra kostnad. En femtedel av Estlands yta består av skog eller nationalparker vilket gör att den som besöker landet snabbt kan omge sig med den unika estniska naturen. Att ta sig hit med tåg är smidigt från söder via Riga eller norrifrån med färja från Helsingfors eller Stockholm via Tallinn. Färjepriset är rabatterat för alla som innehar ett interrailpass.

Tartu

186 km sydöst från Tallinn, ca 2timmar med tåg eller 245 km nordöst om Riga så hittar du Estlands nästa största stad, Tartu. Här återfinns landets äldsta universitet och till följd av detta en väldigt ung befolkning som satt sin prägel på staden. Detta återspeglas bl.a. i en levande gatukonst vars graffiti, ubana konst och arkitektur är värt ett 2-dagars besök.

Spana in Visit Tartu för mer information 

Lahemaa nationalpark

Beläget längst upp i norra Estland enbart en timme med tåg från Tallinn ligger en av Europas största nationalparker med sina 1000 km2.  Lahemaa är Estniska och går att översätta till ungefär “Vikarnas land”. Det är Estlands största och äldsta nationalpark och ett besök hit bjuder på ett stort utbud av lättsamma vandringar och väl märkta cykelleder samt flera boendemöjligheter i de närliggande byarna.

De som kommer hit för att vandra kan förvänta sig att mötas av myrar, tjock skog längs havskanten samt upphöjda platåer med ätbara vilda bär och unik växtlighet.

Läs mer på Visit Estonia för mer information. Spana också in Trains In Estonia för mer information om att resa med interrail i Estland.

LITAUEN 

Att utforska Litauen kunde inte vara enklare, att resa genom landet med hjälp av interrail tillfredställer garanterat dem som är redo för äventyr och att utforska de mindre kända sidorna av Europa. Det litauiska tågnätverket sträcker sig över nästan hela landet och sammanlänkas smidigt med Polen för vidare resa söderut.

Vilnius

Trots att det är Litauens huvudstad hör Vilnius fortfarande till de en av de mindre besökta städerna i Europa. I Vilnius hittar du den vackra gamla staden som återfinns på UNESCOs världsarvslista. Här finns barock arkitektur, små pop-up butiker, mysiga sidogator och små caféer och restauranger längs trottoarerna.

Trakai

Enbart 30 minuter med tåg från Vilnus ligger Trakai, en liten stad inklämd mellan två sjöar i mitten av den vackra ”Trakai historiska nationalpark”. Staden och framförallt slottet i gotisk stil är en populär dagsutflykt från Vilnius för en promenad utanför stadens brus. Hösten passar bra för ett besök hit då den vackra omgivningen iklär sig höstens färger.

Spana in Visit Lithuania för mer information.

LETTLAND

Res tillbaka i tiden genom att gå ombord de gamla Sovjetiska tåg som trafikerar järnvägen i Lettland. Att ta sig till Lettland med interrail är enkelt då det finns direktanslutning från Polen. Du har dessutom 30% på färjelinjerna från både Tyskland och Sverige om du är innehavare av ett interrailpass. Du bokar genom Stena Line och använder koden: EURAIL.

Riga

För alla som älskar bra fotomöjligheter och arkitektur så kommer inte Riga att göra någon besviken. Staden är uppbyggd av en blandning mellan sovjeterans storslagna byggnadsstil och Rigas gamla germanska förflutna. Rigas arkitektur målar upp en bild av stadens ombytliga historia färgat av de maktskiften som skett i dess turbulenta förflutna. Utforska Riga för att lära dig mer om stadens fascinerande historia och ta del av hur landets framtid byggs upp. Missa för allt i världen inte den lettiska ölen eller att testa en äkta Karbonāde som du kan hitta på alla bra Lettiska restauranger värda sitt namn!

Gauja nationalpark

Stora delar av Lettland är fortfarande väldigt underutvecklat och har lämnat lite åt sitt eget öde. Som besökare skapar dock detta möjligheter att ta sig nära den lettiska naturen.

Hoppa på ett tåg till Sigulda som ligger ca en timme från Riga. Härifrån tar du dig in i nationalparken Gauja, den största och äldsta nationalparken i Lettland. Parken karakteriseras av en rik biologisk mångfald, grottor, sandstenshällar, klippor, djurliv och unika naturliga, kulturella och historiska monument så som slottet Turaida. Parken lämpar sig väl för en dag eller två av vandring.

Spana in Magnetic Latvia för mer information.

Behöver du mer inspiration?

Vi har  skapat ett gäng sköna förslag på interrailresor genom Europas alla hörn (inklusive några av ovan nämnda destinationer), du kan ta en se förslagen här.
you can have a look at here.

Vem vet? Kanske hittar du ditt nästa äventyr här?

Om du är taggad och vill komma i kontakt med oss för att planera vidare, klicka bara på knappen nedan.

Jag vill veta mer!

I want to know more!

Kommande events

1/3: Vart vill du åka?

Skriv in de platser du vill besöka och hur länge du vill stanna på varje plats. För tillfället rekommenderar vi att du endast väljer 1 eller 2 destinationer för att din resa faktiskt ska bli av.

2/3: Vilken typ av resenär är du?

Vill du surfa, dyka, vandra, träna, yoga, åka på safari eller göra något annat kul under din resa? Berätta det för oss så tar vi fram förslag! Ju mer vi vet vad du vill göra desto bättre förslag kan vi ge dig!

3/3: Kontaktinformation och resebudget

Vänligen ange din kontakinformation så att vi kan nå dig. Ju mer information du ger oss, desto bättre hjälp, tips och råd kan vi ge dig.

Då var allt klart!

  • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vänligen ange datum

Ta bort destination
60+
1
  • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

  • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

usa-travel-inspiration-road-skatergirl

Jag planerar min första stora resa

travel-inspiration-asia-yoga-morning-solo-girl

Jag vill volontärarbeta utomlands under min resa

VTG-thumbnail-2

Jag vill ha förslag på roliga saker att göra på min resa

jucy-trailblazer-usa-canada-scenic-image-13

Jag vill åka på en roadtrip

travel-inspiration-green-lush-zebras

Jag vill boka en gratis reserådgivning hos KILROY

tours-group-travel-campfire-cover

Jag vill åka på gruppresa med andra backpackers

Vi vill gärna veta vad du heter :)

Vänligen ange ditt födelsedatum - vi behöver detta för att kunna hitta de bästa priserna för dig!

Ange din e-postadress så att vi kan komma i kontakt med dig!

+
-
100.000+
{{absoluteMinBudget}}
travel-inspiration-feeling-girl-in-train-window-cover

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Du har nu designat din egen drömresa!
Detta händer nu: 1. Vi kollar igenom din förfrågan och kontaktar dig via telefon eller mejl för att stämma av dina önskemål. Det numret som visas i displayen är 0771 – 545 769. Får vi inte tag på dig via telefon försöker vi med via mejl. 2. Tillsammans med dig sätter igång med att titta på priser och olika alternativ för din drömresa. Du kan alltid nå oss på 0771 – 545 769. Hörs snart! OBS: Har du inte fått något svar från oss? Kolla om mejlet kan ha hamnar i skräpposten!

travel-inspiration-feeling-girl-in-train-window-cover

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Designa din egen resa

Vill du åka på ett interrailäventyr genom Europa på ditt alldeles egna sätt? Såhär gör du:

  1. Skapa din drömresa
  2. Vi kollar upp de bästa alternativen
  3. Du får personlig feedback från en av våra reseexperter

Vi kollar så din resplan inte är ren dårskap utan är fysiskt möjlig att genomföra. Vi hjälper dig få ut det mesta av din tid och dina pengar samt delar med oss av våra bästa restips. Ett förslag från oss är helt gratis och du förbinder dig inte till att köpa något.

Kom igång

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vi hör av oss till dig inom kort för att börja planera din drömresa. Du kommer först att få ett e-postmeddelande med informationen du skickade till oss. Vad sägs om lite reseinspiration medan du väntar?

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

  • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...