Boka flyg

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Detta fält behöver vara ifyllt

9 Endast valda datum Economy

Type

Resenärer

Vuxna (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spädbarn under 2 år (inget säte)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDetta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Detta fält behöver vara ifyllt

Sök flyg
{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Platsreservationer och nattåg

Att göra platsreservationer och boka nattåg på din resa med interrail

Platsreservationer och nattåg

Vi guidar dig till varför och hur du gör platsreservationer för ditt interrailäventyr.

Platsreservationer

Ett Interrailpass låter dig utforska Europa i ditt eget tempo och ger dig möjlighet att hoppa på och av tåg i 31 europeiska länder. Låt wanderlusten ta dig dit du vill.

Vissa tågoperatörer och länder kräver att du har en platsbokning, vilket du behöver boka i förväg. Detta gäller framförallt höghastighets- och nattåg.

VARFÖR GÖRA PLATSRESERVATIONER?

 • Ett garanterat säte erbjuder lugn och ro samt komfort: ingen risk att behöva stå i gången eller mötas av överfulla tåg.
 • Platsreservationer erbjuder möjlighet att säkra plats bredvid ditt resesällskap.
 • I många fall är de tåg som kräver platsbokning i förväg snabbtåg som gör färre stopp och kommer fram tidigare än alternativen.
 • Avgiften för platsbokningen inkluderar ofta extra komfort så som bredare säten, mer benutrymme eller gratis WiFi.
 • I vissa fall får du också njuta av andra fördelar så som: mat och dryck eller tillgång till lounge och gratis tidningar.

I VILKA LÄNDER BEHÖVER DU HA PLATSRESERVATIONER? 

Du behöver alltid ha bokat en plats i förväg i följande länder: Finland, Sverige, Frankrike, Spanien och Italien.

Under sommarmånaderna (apr-sep) är det också obligatoriskt att ha bokat platsreservationer mellan Danmark och Hamburg. Rutten mellan Stockholm - Oslo kräver också platsreservationer (året om).

På våra föreslagna rutter behöver du vanligtvis inte göra platsreservationer (undantag: Southwestern Pilgrimage). För att ta dig till resruttens startdestination kan ytterligare platsreservationer tillkomma. Detta gäller framförallt på internationella tåg genom Frankrike och Tyskland.Under sommarmånaderna tenderar dessa att snabbt bli fullbokade. Två exempel på sådana rutter är Frankfurt – Paris och Berlin – Warszawa.

Du kan läsa mer om platsreservationer för olika länder i Interrailpassguiden, vilken inkluderas med alla Interrailpass som du kan köpa hos KILROY. Om du vill ha ytterligare information kan du gå in på den officiella interrailhemsidan Interrail.eu eller ta en titt på vår FAQ.

OBS: Om du vill undvika att behöva boka platsreservationer kan du alltid välja att resa med regionala tåg, dock är dessa tåg långsammare, vilket innebär längre restid.

HUR MYCKET KOSTAR EN PLATSRESERVATION?

Avgift för platsreservation bestäms av tågoperatörerna och skiljer sig därför åt från land till land. Dock är platsreservationer i Östeuropa och Balkan generellt sett mycket billigare (och inte lika fullbokade) jämfört med Västeuropa och Norden.

En inhemskt platsreservation kostar vanligtvis mellan 1-10 EUR, varpå de höghastighetståg som passerar landsgränser vanligtvis kostar mellan 20-60 EUR. Nattåg, där platsreservation alltid är obligatoriskt, varierar mycket i pris, men kostar oftast runt 50 EUR.

OBS: Kom ihåg att platsreservationer utgör en extra kostnad under din tågluffning, utöver interralkortet. Glöm därför inte att inkludera det i din budget.

RESER DU PÅ EN TIGHT BUDGET?

Om du reser på en mindre budget och inte vill betala extra för platsbokningar så finns det ofta alternativa tåg att välja på, som inte kräver förhandsreservation.

Regionaltågen kräver inte platsreservationer och det finns fler fördelar med dessa:

 • Utforska fler av Europas mer okända byar och städer.
 • Njut av utsikten: många regionaltåg tar mer natursköna resvägar och har en lägre hastighet som låter dig ta in mer av omgivningarna.
 • Möt lokalbor, eftersom det ofta är regionaltågen som de använder sig av.
 • Res mer flexibelt. Om du missar en avgång eller om du bara vill göra ett snabbstopp längs vägen så är det bara att ta nästa avgång eftersom regionaltåg går mer frekvent.

HUR OCH VAR KAN DU GÖRA EN PLATSRESERVATION?

Om du har köpt ett interrailpass hos KILROY kommer du att få en detaljerad karta över alla tågrutter och en överblick över var platsreservationer är obligatoriska. Du kommer också att få en interrailpassguide, som går igenom allt som du behöver veta – innan, under och efter din resa.  

Om du vill boka dina platsreservationer innan din avresa rekommenderar vi att du går in på den officiella interrailhemsidan, där du kan göra dina platsreservationer online.

Vi rekommenderar starkt att du använder dig av de lokala tågbiljettskontoren och den officiella Interrail Planner-appen under din resa – där kommer du att hitta praktisk information om interrail, platsreservationer och grymma rabatter. 

Om du är osäker på hur du ska gå tillväga är du varmt välkommen att kontakta oss via formuläret nedan, så kommer vi att hjälpa dig att göra din första platsreservation.

NATTÅG - HUR FUNGERAR DET?

Vi rekommenderar starkt att du åker nattåg under din resa. Det är en unik upplevelse och även ett bra sätt att täcka många kilometer över natten. En nice bonus är att du på så vis dessutom spara pengar för boende på hostels!

Platsreservationer är alltid obligatoriska på nattåg och behövs bokas i förväg.

NÄR OCH HUR MÅNGA PLATSRESERVATIONER BEHÖVER DU BOKA?

Vi rekommenderar att du börjar planera din resa så snart som möjligt. Det kan vara en bra idé att kartlägga de destinationer och/eller regioner som du vill besöka, så att du åtminstone vet hur du ska ta dig dit – och tillbaka. Under sommarmånaderna kan platsreservationer ta slut 2-3 månader i förväg.

Vår allmänna rekommendation är att du gör några reservationer i förväg. Om du är den typiska icke-planeraren eller har gott om tid för att resa kan en eller två platsreservationer räcka gott och väl. Resten kan du boka on-the-go. För dig som gillar att planera och som vill uppleva så mycket som möjligt under kort tid kan det vara klokt att göra flera platsreservationer i förväg.

Under sommarsäsongen är det generellt sett alltid mycket trängre på tågen och därför är det en bra idé att se till att boka dina platsreservationer så tidigt som möjligt.

Kommande events

1/3: Vart vill du åka?

Skriv in de platser du vill besöka och hur länge du vill stanna på varje plats. För tillfället rekommenderar vi att du endast väljer 1 eller 2 destinationer för att din resa faktiskt ska bli av.

2/3: Vilken typ av resenär är du?

Vill du surfa, dyka, vandra, träna, yoga, åka på safari eller göra något annat kul under din resa? Berätta det för oss så tar vi fram förslag! Ju mer vi vet vad du vill göra desto bättre förslag kan vi ge dig!

3/3: Kontaktinformation och resebudget

Vänligen ange din kontakinformation så att vi kan nå dig. Ju mer information du ger oss, desto bättre hjälp, tips och råd kan vi ge dig.

Då var allt klart!

 • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vänligen ange datum

Ta bort destination
60+
1
 • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

 • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, vi kan inte gå till nästa steg om du inte uppger vart du reser från och har minst en destination

usa-travel-inspiration-road-skatergirl

Jag planerar min första stora resa

travel-inspiration-asia-yoga-morning-solo-girl

Jag vill volontärarbeta utomlands under min resa

VTG-thumbnail-2

Jag vill ha förslag på roliga saker att göra på min resa

tours-group-travel-campfire-cover

Jag vill åka på gruppresa med andra backpackers

jucy-trailblazer-usa-canada-scenic-image-13

Jag vill åka på en roadtrip

travel-inspiration-green-lush-zebras

Jag vill boka en gratis reserådgivning hos KILROY

Vi vill gärna veta vad du heter :)

Vänligen ange ditt födelsedatum - vi behöver detta för att kunna hitta de bästa priserna för dig!

Ange din e-postadress så att vi kan komma i kontakt med dig!

+
-
100.000+
{{absoluteMinBudget}}
travel-inspiration-feeling-girl-in-train-window-cover

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Du har nu designat din egen drömresa!
Detta händer nu: 1. Vi kollar igenom din förfrågan och kontaktar dig via telefon eller mejl för att stämma av dina önskemål. Det numret som visas i displayen är 0771 – 545 769. Får vi inte tag på dig via telefon försöker vi med via mejl. 2. Tillsammans med dig sätter igång med att titta på priser och olika alternativ för din drömresa. Du kan alltid nå oss på 0771 – 545 769. Hörs snart! OBS: Har du inte fått något svar från oss? Kolla om mejlet kan ha hamnar i skräpposten!

travel-inspiration-feeling-girl-in-train-window-cover

Resan börjar i:

{{departure}}

Platser du vill besöka:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Vilka ska med?

{{numberOfTravellers}}

Resenärstyp:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Designa din egen resa

Vill du åka på ett interrailäventyr genom Europa på ditt alldeles egna sätt? Såhär gör du:

 1. Skapa din drömresa
 2. Vi kollar upp de bästa alternativen
 3. Du får personlig feedback från en av våra reseexperter

Vi kollar så din resplan inte är ren dårskap utan är fysiskt möjlig att genomföra. Vi hjälper dig få ut det mesta av din tid och dina pengar samt delar med oss av våra bästa restips. Ett förslag från oss är helt gratis och du förbinder dig inte till att köpa något.

Vänligen fyll i alla fält

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Drömmer du om ett nytt äventyr? Du kanske har ett hum om vad du vill göra och vart du vill resa men behöver bolla med någon som har gjort något liknande. Eller du kanske bara inte vet var du ska börja. Hör av dig till oss med dina drömmar, så hjälper vi dig att uppfylla dem.

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vi hör av oss till dig inom kort för att börja planera din drömresa. Du kommer först att få ett e-postmeddelande med informationen du skickade till oss. Vad sägs om lite reseinspiration medan du väntar?

KILROY TRAVEL FESTIVAL 2022

Du är inbjuden till KILROY Travel Festival 2022! Vi ser fram emot att djupdyka in i allt som har med resor att göra. Vi hoppas såklart att du vill hänga på? Festivalen äger rum online 10-14 oktober och vi är kanske partiska, men årets program är kanske det bästa någonsin? Det får du avgöra! Kolla in alla spännande ämnen här och  anmäl dig till en eller flera sessions helt gratis!

Vi kommer bland annat att snacka om:

...allt är såklart HELT gratis!

Följ oss också gärna på Instagram för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett möte med våra resespecialister för att få skräddarsydd rådgivning inför din nästa resa. Du kan välja att ta mötet i en av våra butiker, via telefon eller som videosamtal. Våra öppettider är kl. 10:00-17:00, måndag till fredag och mötena kan ske mellan kl. 10:00-18:00.

 • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

KILROY TRAVEL FESTIVAL 2022

Du är inbjuden till KILROY Travel Festival 2022! Vi ser fram emot att djupdyka in i allt som har med resor att göra. Vi hoppas såklart att du vill hänga på? Festivalen äger rum online 10-14 oktober och vi är kanske partiska, men årets program är kanske det bästa någonsin? Det får du avgöra! Kolla in alla spännande ämnen här och  anmäl dig till en eller flera sessions helt gratis!

Vi kommer bland annat att snacka om:

...allt är såklart HELT gratis!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en mailbekräftelse på din förfrågan inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...