{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Vilket interrailpass ska jag ha?

Interrail Seat Reservations

Osäker på vilket interrailpass som är bäst för dig?

Ta det lugnt. Vi vet att det finns massor av olika tågpass att välja mellan när det kommer till interrail. Därför ska vi försöka skala ner alternativen för dig så att valet blir lite enklare. Om du fortfarande är osäker så är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig att välja det rätta tågpasset för ditt drömäventyr!

The different ticket types:
Train Brazil Central Station Man Resting On Platform Cover
Interrail Global Pass:
The ticket known as the “original” Interrail Pass giving access to train networks in 33 countries all over Europe. You can choose between 10 different passes, and these are split into two main categories – the “flexi” and “continuous” passes. The flexi passes provide you access to a certain number of travel days within a fixed travel period whereas the continuous pass gives you unlimited travel as long your ticket is valid.
Train In Mountains Cover
One Country Pass:
This ticket allows you to travel in only one country and is a great option if you only plan to travel locally around a single country. Availability and price depends on what country it is and you need to start and stop your train journey in that specific country.

Hitta det perfekta tågpasset för ditt nästa interrailäventyr

Att välja rätt tågpass för ditt interrailäventyr kan till en början kännas väldigt komplicerat. Ska du ha ett 5-dagars pass eller ett pass där du kan resa obegränsat i en eller två månader? Och vad betyder egentligen One Country Pass?  

För att underlätta ditt val, så har vi gjort en liten guide för dig med alla frågor du behöver ställa till dig själv innan du bestämmer dig för vilket tågpass du ska ha på ditt nästa interrailäventyr.

1. Din ålder

Hur gammal du är när resan börjar avgör vilken kategori du hamnar i samt om du kan få rabatt. Nedan har du de olika kategorierna:

  • Barn (4-11 år): Barn i åldern 4-11 kan resa gratis tillsammans med en vuxen. Max 2 barn kan resa med en vuxen som har ett interrailpass och tågpassen för barn kan endast bokas tillsammans med vuxenpass. Barn under 4 år reser alltid gratis tillsammans med vuxen och behöver inget eget interrailpass.
  • Ungdom (12-27 år): Resande i åldern 12 till 27 år vid resans början får en ungdomsrabatt på alla interrailpass.
  • Vuxen (28 till 59 år)
  • Senior (60 år eller äldre): Resande som är 60 år eller äldre får seniorrabatt på alla interrailpass.

2. Hur länge ska du resa?

Alla tågpass är giltiga mellan 15 dagar och 3 månader. Det mest populära passet är giltigt en månad med start den dagen du hoppar på första tågresan, men kan vara giltigt upp till 3 månader om du vill.

3. Hur många dagar har du tänkt att resa med tåg?

Denna fråga är viktigare än hur lång själva resan är eftersom det hjälper dig att bestämma om du ska gå för ett flexi-pass eller tågpass med obegränsat resande. Planerar du att resa med tåg varje dag mellan olika destinationer så passar troligtvis ett pass med obegränsade resor bäst. Då kan du resa så mycket du vill så länge som passet är giltigt.

Planerar du istället att ta tåget varannan till var fjärde dag, och/eller tänker ta dig fram på annat sätt än tåg ibland, då ska du nog gå för ett flexi-pass. Dessa pass är billigare men då har du istället ett visst antal resdagar att använda inom en viss tid. (t.ex. 5 eller 7 dagar under en månad eller 10 till 15 dagar under 2 månader).   

Mellan vissa sträckor som du planerar att resa kanske det inte går några tåg eller så är det en privat aktör som kör den sträckan, och interrailpasset kanske därför inte är giltigt. Det är bäst att gå igenom din tänkta resplan innan du reser iväg, här kan du ta hjälp av "Interrail Planner App" eller så kan du prata med en reseexpert från KILROY för att vara säker på att du väljer det tågpass som passar bäst för just din resa.

4. Är du en backpacker eller en flashpacker? 

Du väljer själv om du vill resa i 1:a eller 2:a klass. Reser du 1:a klass så har du lite bredare säten och det är ofta lite lugnare och inte packat med människor, men såklart lite dyrare. 2:a klass är det vanligaste men då får du vara utan de extra förmånerna som uppgraderingen ger. Tänk på att om du köper ett 1:a klass-pass så behöver du också köpa platsreservation vilket ofta är dyrare än att boka i 2:a klass.

5. Vart ska du resa?

Planerar du att besöka flera länder så är detta inte så relevant, men om du bara ska resa runt i ett land så är ett "One Country Pass" troligtvis det absolut bästa. Det fungerar precis som "Global Pass", men endast inom ett land och till ett lägre pris. Hör av dig till oss om du vill veta mer om vad som gäller och vad priset är för ett "One Country Pass".

6. När har du tänkt att resa?

Du behöver inte veta när du ska starta din resa eller från vart när du läser på om de olika tågpassen, men viktigt att ha koll på det innan du köper passet. Startdatum och landet du startar din resa i behöver skrivas i på tågpasset vilket gör det omöjligt att köpa ett tågpass utan denna information.

OBS: Mobilpasset kräver inget startdatum och är därför lite mer flexibelt.

Platsreservation - något att tänka på

Kom ihåg att när du väl köpt ditt interrailpass så kan du behöva reservera din plats på vissa sträckor och det kostar extra. Det beror på med vilket tågbolag och sträcka du reser. Läs mer om platsreservation och vad du behöver tänka på här. Att köpa ditt interrailpass är första steget till Europas tågvärld och efter det behöver du boka din plats på det specifika tåget. Tänk på att räkna in kostnaden för platsreservationen i din totala resebudget (normalt ligger det på mellan 0-25% extra).

alt

Designa din egna resa

Vill du åka på ett interrailäventyr genom Europa på ditt alldeles egna sätt? Såhär gör du:

  1. Skapa din drömresa
  2. Vi kollar upp de bästa alternativen
  3. Du får personlig feedback från en av våra reseexperter

Vi kollar så din resplan inte är ren dårskap utan är fysiskt möjlig att genomföra. Vi hjälper dig få ut det mesta av din tid och dina pengar samt delar med oss av våra bästa restips. Ett förslag från oss är helt gratis och du förbinder dig inte till att köpa något.

Kom igång

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...