{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Otroliga saker som du BARA kan uppleva på Sumatra

orangutang i ett träd Sumatra, Indonesien

Sumatra är inte Bali. Men om du vill uppleva djungeln och dess rika djurliv är det en hit!

Upptäck den vilda skönheten på Sumatra, en indonesisk ö med otämjd djungel, majestätiska berg och livlig kultur. Hit har inte massturismen hittat än vilket är ett stort plus om du frågar oss! Från orangutangerna i Bukit Lawang till de traditionella byarna Batak, följ med oss när vi utforskar skatterna på denna förtrollande ö.

indonesia-piaynemo-viewpoint-cover
Indonesien och sina många öar
Indonesien omfattar mer än 17 000 öar, varav cirka 6 000 är bebodda. Galet va?! De fem största är Java, Sumatra, Kalimantan (Indonesiska Borneo), Sulawesi och Papua. Huvudstaden och största staden är Jakarta (åtminstone för närvarande, eftersom Indonesien arbetar på att flytta regeringen till en ny huvudstad i Kalimantan). Indonesien har en spännande kultur, med över 300 etniska grupper och mer än 700 språk som talas. Befolkningen är till övervägande del muslimer, men det finns också ett betydande antal kristna, hinduer och buddhister. Indonesien är känt för sina vackra stränder, sitt mångsidiga djurliv och sitt rika kulturarv vilket gör det till ett populärt turistmål!
Indonesien

Oslipad tropisk diamant

Sumatra är en ö full av naturlig skönhet och kulturell mångfald. Till skillnad från Bali, som är känt för sina stränder och nattlivet, erbjuder Sumatra ett annorlunda äventyr. Ön är hem åt exotiska vilda djur, som sumatransk tiger och elefant, samt traditionella byar där du kan lära dig om lokala seder och matlagning. Det är också ett paradis för vandrare, med sina många vulkaner, varma källor och vattenfall. Här finns inga lyxiga resorter, men du får en chans att verkligen fly folkmassorna och uppleva något unikt, vilket gör det till ett riktigt äventyr!

Förutom den naturliga skönheten och de kulturella upplevelserna är Sumatra också känt för sitt lokala kök. Öns mångskiftande landskap, inklusive bergen och kusten, erbjuder en mängd olika ingredienser och smaker. Här kan du prova traditionella rätter som Nasi Padang, en typ av indonesisk risrätt med olika kött- och grönsaker, eller Mie Aceh, en kryddig nudelsoppa. Sumatra är också en utmärkt destination för kaffeälskare, eftersom ön är hem för några av världens bästa kaffebönor, inklusive de berömda Sumatra Mandheling- och Gayo-sorterna. Om du vill kan du besöka en kaffeplantagé och lära dig om de traditionella metoderna för att odla och bearbeta kaffe. Hur som helst kommer du att få en smak av den kulinariska sidan av Sumatra.

Green mountains and Lake Toba on Sumatra, Indonesia

Lake Toba - en nästan overklig syn

Toba-sjön är den största sjön i Indonesien och den största vulkansjön på jorden. Med andra ord en imponerande syn att se. Sjön är över 100 kilometer lång, så du kan föreställa dig att området har mycket att erbjuda. Vi rekommenderar kajakpaddling runt sjön, för att se området från ett annat perspektiv. När du har tränat, ta ett avkopplande bad i en av de naturliga varma källorna i Pusuk Buhit. Det finns också massor av vandringar att ta i närheten av sjön, och massor av byar där du kan djupdyka i den lokala matkulturen.

Blooming rafflesia flower on Sumatra, Indonesia

Djungelns hemligheter

Kliv in i hjärtat av Sumatras vilda djungel och upptäck en värld av tropisk skönhet och biologisk mångfald. Utforska de frodiga regnskogarna, där höga träd och exotiska växter ger tak över huvudet och färgglada fåglar och apor svänger genom grenarna. Ge dig ut på en vandring för att se majestätiska elefanter och tigrar, som kallar denna djungel sitt hem. Besök de lokala samhällena och lär dig om befolkningens sätt att leva och kultur. Om du har tur kan du till och med stöta på en rafflesiablomma, en av de största blommorna i världen. 

Men det finns också andra sevärdheter! Några av de bästa platserna att besöka på Sumatra för att utforska djungeln är Bukit Lawang, Berbak National Park och Leuser Ecosystem, som alla erbjuder unika upplevelser och är kända för sina bevarandeinsatser. Upplev skönheten i Sumatras djungel, samtidigt som du stöttar lokala samhällen ute i regnskogen.

Tips: Tangkahan!

Tangkahan är en dold pärla som ligger i hjärtat av Sumatras djungel, känd för sin frodiga grönska och rika biologiska mångfald. Denna lilla by ligger undangömd i Leusers ekosystem, en av de mest biologiska mångfalden platser på jorden. Ta ett dopp i de kristallklara bergsfloderna, åk på äventyr för att se vilda elefanter eller utforska djungeln till fots med en lokal och erfaren guide. Du kan också stötta lokala bevarandeprojekt i området, där lokalsamhället har gått samman med icke-statliga organisationer för att skydda de utrotningshotade Sumatranska elefanterna och tigrarna och Leusers ekosystem. Tangkahan är ett riktigt coolt resmål för dig som letar efter e  äventyr bortom turiststråken. 

Sumatran tiger in the green jungle on Sumatra, Indonesia

Super suitable for the active traveller

Sumatra är känt för sina varierande landskap och utomhusaktiviteter, vilket gör det till ett utmärkt resmål för aktiva resenärer. Sumatras västkust är känd för sina grymma surfvågor, medan den norra sidan av ön erbjuder fantastiska dykmöjligheter. Naturligtvis finns det också gott om vandringsmöjligheter i de tidigare nämnda nationalparkerna som Bukit Lawang och Kerinci Seblat. Här kan du utforska frodiga regnskogar och se en mängd olika vilda djur medan du campar ute i djungeln.

 

Här hittar du de bästa surfvågorna i Sumatra: 

  • Mentawai Islands: The Mentawai Islands ligger utanför Sumatras västkust och är kända för sina konsekventa dyningar och fina vågor. Några populära platser inkluderar Lances Right, Macaronis och Telescopes.

  • Telo Islands: The Telo Islands ligger utanför Sumatras norra kust och erbjuder en mängd olika vågor för alla nivåer. Några populära platser inkluderar Lance's Left, Bawa och T-Land.

  • Lakey Peak: Lakey Peak är ett rev som ligger på ön Sumbawas sydkust, känd för sin långa, snabba och ihåliga vågor.

Dykning på Sumatra:

De finaste dykplatserna på Sumatra finns runt Pulau Weh, en liten ö som ligger utanför Sumatras nordvästra kust. Det är känt för sina utmärkta dykmöjligheter. Ön ligger i Andamansjön, som är känd för sitt klara vatten, friska korallrev och mångsidiga marina liv.

Några av de bästa dykplatserna på Pulau Weh inkluderar Rubiah Island, Gapang Beach och Iboih Beach, alla hem för en mängd marint liv som tropiska fiskar, hajar och sköldpaddor. Den mest populära dykplatsen, Sabang Bay, kryllar också av bläckfiskar, sjöhästar och många fler unika arter!

White sandy beach with small wooden board on Sumatra in Indonesia

Upptäck Sumatras skönhet

Vi på KILROY fullkomligt älskar Indonesien. Det är prisvärt, det finns mycket äventyr och maten är fantastisk. Vi kan inte komma på någon anledning att inte åka hit och Sumatra kan vara den bäst bevarade hemligheten. Taggad? Hör av dig för att börja planera ditt äventyr!

Mejla oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...