{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Tripmates: Costa Rica


costa-rica-waterfall-cover
Microsoftteams Image

Tripmates: Costa Rica

Resrutt: Stockholm - Costa Rica - Stockholm

Gruppresan har åldersgränsen 18-26 år och det är 12 platser på turen. På gruppresan reser du med andra unga från Sverige, Norge, Danmark och Island och ni kan möta upp ett internationellt gäng i Costa Rica. Får du lust att fortsätta resan på egen hand efter gruppresan så är det också möjligt. Bara att prata med oss om det är något du funderar över. Klicka dig vidare i galleriet och läs mer om denna gruppresa.

Upplev San José på en gruppresa till Costa Rica

Dag 1-2 San José

Välkommen till Costa Rica! Du blir mött på flygplatsen och får skjuts till boendet som inte ligger allt för långt ifrån flygplatsen. Första dagen är till för att utforska San José med dina nya resekompisar på egen hand. På kvällen har ni en välkomstmiddag där ni får en kort språklektion och introduktion till den lokala kulturen. Nästa dag är där en guidad tur genom Costa Ricas huvudstad! Detta är en stad som har mycket att se. Lär dig om kulturen och historien innan ni åker vidare till Puerto Viejo de Limón.

Upplev djuren i Cahuita på gruppresan med KILROY

Dag 3-4 Puerto Viejo

Puerto Viejo ligger vid Karibiska havet. När ni kommer fram får ni tid på egen hand för att utforska staden. Dagen efter besöker ni Sloth Sanctuary och har en båttur på floden Estrella genom den tropiska skogen. Därefter har ni en dag på egen hand för att utforska eller för att sola och bada.

Upplev vulkanen Arenal i La Fortuna på gruppresan

Dag 5-7 Arenal

Ni reser vidare till Arenal! Men först blir det ett stopp i Puerto Viejo de Sarapiqui för att besöka ett bioligiskt reservat för att göra en chokladtur. Ja, det låter kanske lite tokigt. Chokladen har sin upprinnelse hos Maya och Aztekerna, så väl som andra centralamerikanska kulturer. Ni får veta mer om historien, se demonstrationer och smaka. Som en del av att förbättra samhället är Trimbina dessutom anslutet till Amazilia del Caribe Women´s Association, som dedikerat sig till produktion av handgjord ekologisk choklad. Detta kan man hitta i souvenirbutiken och genom ett köp kan man hjälpa lokalbefolkningen. Nästa dag besöker ni den majestätiska vulkanen Arenal!. Du kommer få sen en imponerande utsikt över vulkanen. Sista dagen i La For...

Upplev magin i Monteverde på gruppresan

Dag 8-9 Monteverde

Nästa stopp är Monteverde! Där får ni möjlighet att se den charmerande byn innan ni påbörjar en nattvandring genom Curicacha-reservatet. På denna tur vandrar ni på naturlia stigar genom skogen som ha en otrolig mångfald och ni får se fåglar och däggdjur i deras naturliga miljö. Nästa dag blir det mer av skogen! Monteverde Cloud Forest Reserve är ett av de mest kända bevarade områdena i Centralamerika. Det är en tropisk regnskog, men på grund av höjden så kallas den för en "cloud forest". Det är bara att vara förberedd, för här är det 100% luftfukighet - men du får också se något av de mer sällsynta djuren som Jaguar och Puma och över 450 olika sorters fåglar. Sista dagen i Monteverde åker ni vidare till Santa Teresa. Det är sista dagen ...

Lär dig att surfa i Santa Teresa

Dag 10-16 Santa Teresa

I Santa Teresa har ni möjlighet att hitta på precis vad du vill! Kanske vill du lära dig att surfa? Denna lilla by är känd för sin surfing i världsklass! Om surfing inte är något för dig så kan vi föreslå ridning, vandringar eller trätoppsturer

san-jose-costa-rica-aerial-city-skyline

Dag 17-18 Tillbaka till San Jose

Ni lämnar Santa Teresa bakom er för att resa tillbaka till San Jose för en sista natt. Dagen efter reser ni hemåt.

Upp i molen

Hemresa

Gruppresan är över och ni reser vidare med minnen för livet! Det är också möjligt att lägga in flera dagar i Costa Rica innan man flyger hem (detta måste bokas på förhand) eller om man vill resa vidare med sina nya resekompisar?

För avgångarna 17 november 2022 och 1 december 2022 ingår även 1 natt i San Jose innan hemresa.

Se reseförslaget som lista

Reseperiod

20 dagar

Vad för resa

Backpacking med andra unga

Åldersgräns

18 - 26 år

Fickpengar

9.000 - 11.000 SEK

Pris från*

42 384 SEK

Se tillgänglighet
Är du redo för ett två veckors äventyr i Costa Rica tillsammans med andra unga backpackers? På denna resan får du uppleva vulkaner, magiska skogar, vacka sandstränder och orörda naturreservat. Resan ger dig flexibiliteten till att skapa den resan du vill ha, hur det är att sväva ovanför trätopparna, reppalera ner för vattenfall eller lära dig att surfa. Denna gruppresa visar det vackraste av Costa Rica. Är du redo?

När du bokar betalar du en deposition på 1.500 SEK. Resterande belopp betalas senast 60 dagar före avresa. 

Våra Resor tillsammans med andra unga är för dig mellan 18-26 år och passar perfekt till dig som vill ha friheten med backpackerlivet, men samtidigt önskar att resa med någon och ha någon att dela upplevelser med. På denna resa åker du tillsammans med andra unga från Sverige, Norge, Danmark och Island på en häftig resa till Costa Rica. Efter en lång period utan social kontakt, så är det kanske på tiden att utvidga din vänskapskrets?

Vi kommer att skapa en privat Facebook-grupp för alla dina nya resevänner så att ni får möjligheten att lära känna varandra innan avresa. Här kan du också ställa frågor om resan till er alldeles egna Community Manager.

* På grund av flyg- och valutaförändringar kan priset stiga. För att säkerställa bästa pris rekommenderar vi att du bokar så tidigt som möjligt.

______________________________________________________________________________________

Skräddarsy din resa

Många av våra resenärer tar en Tripmates-resa som en del av en längre resa.

Ett exempel på detta kan vara att du vill förlänga resan efteråt och/eller lägga till fler resmål, samt fylla den med spännande upplevelser som volontärarbete, en roadtrip med husbil, lära dig surfa, lära dig dyka eller delta i en språkkurs. Det mesta är möjligt! Våra duktiga reseexperter står redo att hjälpa dig att skräddarsy precis den resa du vill ha, och kan sätta ihop ett paket med både en Tripmates-resa och andra upplevelser, aktiviteter och resmål som du önskar. Kort sagt, du får DIN drömresa hos oss!

SKRIV TILL OSS

______________________________________________________________________________________

Vad är inkluderat?
 • Alla flygbiljetter
 • 17 nätter i Costa Rica
 • Hostel (13 nätter, delat rum 4-12 pers), enklare hotell (4 nätter, twin/trippelrum)
 • 16x frukost, 2x middag 
 • Lokal transport: privat minibuss
 • Transport från/till flygplats
 • Guide till inkluderande turer 
 • Tid till att utforska på egen hand 
 • Många spännande aktiviteter 
 • Klimatkompensation på alla flygbiljetter (MyClimate)
 • Facebook-grupper
 • Avresemöte online 
 • ISIC kort

 

Costa Rica: 

 • San Jose city tour
 • Välkomstmiddag med introduktion till Costa Rica
 • Sloth Sanctuary och en båttur
 • Chokladtur med provsmakning
 • Besök Arenal National Park
 • Tur till Monteverde Reserva Biologica 
 • Guidad vandring i mörkret i Monteverde
 • Utforska Santa Teresa på egen hand
Vad är inte inkluderat?
 • Måltider som inte är inkluderade på resan är inräknat i fickpengar
 • Valfria aktiviteter 
 • Vaccinationer
 • Visum
 • Utrustning för resan
 • Dricks till guider och chaufförer
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med)

Vad säger kunderna?

Nu har det gått drygt en vecka sedan jag kom hem från mitt livs äventyr! Det är en av de bästa upplevelserna i hela mitt liv, hittills. Att resa i 3 månader runt om i världen var så sjukt häftigt! Jag har inga ord, jag har upplevt så många galna saker, träffat så många människor och sett så många fantastiska platser!

Camilla,

Min resa med Tripmates till Costa Rica är verkligen en av de coolaste upplevelserna jag varit med om! Att få uppleva en ny kultur, den underbara naturen och se vilda djur var magiskt. Känslan i gruppen var också något extra. Något jag aldrig kommer glömma!

Caroline,

Norway


Ofta ställda frågor


Bokning
Hör av dig till oss om du har frågor eller vill säkra din plats på resan. Vi rekommenderar att du bokar så tidigt som möjligt för bästa möjliga pris. Bor du i andra delar av landet än Stockholm kan vi såklart hjälpa dig med flyg till och från Stockholm. Säg bara till när du bokar så hjälper vi dig att ordna det! 


Frågor? Snacka med oss!


Hur mycket fickpengar behöver jag räkna med?
Det är väldigt individuellt hur mycket fickpengar du behöver. På denna resa ingår redan många aktiviteter och allt boende. På vissa platser kan man välja att lägga till extra aktiviteter (utöver de som redan är inkluderade). Om du vill vara med på allt så bör du räkna med extra fickpengar. Det gäller så klart även om du tänker shoppa.  


När ska resan betalas?
När du bokar betalar du en deposition på 1.500 SEK. Resterande belopp betalas senast 60 dagar före avresa. 


Övernattning


En stor del av att resa runt i världen är att bo på olika platser och på olika sätt. På denna resa kommer du därför att bo på hostel och enkla hotell. På hostel kommer det att finnas delade sovsalar med blandade kön. För boende på hotell eller liknande kommer rummet antingen vara ett tvåbädds-, tre- eller fyrbäddsrum. Du kommer alltid att dela rum med samma kön, men antalet bäddar i rummet kan variera. Vänner som reser tillsammans är inte garanterade att dela rum.


Transport


På denna turné kan du förvänta dig transport i form av privata minibussar under hela resan. När du har fri tid att göra vad du vill rekommenderar vi att du även provar andra lokala transportalternativ!


Klimat


Costa Rica har ett tropiskt klimat med två huvudsäsonger: torrperioden (december till april) och regnperioden (maj till november). Under torrperioden varierar temperaturen från 27-32°C med låg luftfuktighet, mycket sol och lite regn. Under regnperioden är temperaturen något svalare på mellan 25-29°C, med hög luftfuktighet och mer regn. Regnet brukar dock inte vara särskilt länge, så resten av dagen kan du fortfarande hänga utomhus. Regnperioden ger också frodig grönska och forsande vattenfall, vilket gör det till en underbar tid att utforska Costa Ricas vackra natur.


Guide


Alla Tripmates resor inkluderar en lokal guide eller "reseledare", vilket gör att du kan förvänta dig ett spännande äventyr utan problem, speciellt i början av resan. Guiderna finns där för att hjälpa till med all logistik, som att navigera runt och checka in på boende. Dessutom ger de ovärderlig inblick i platserna du besöker och ger rekommendationer för olika aktiviteter och coola sevärdheter. Tack vare de lokala guiderna kommer du att lära känna platserna du besöker mycket bättre, dess historia, kultur och sociala normer. Det finns trots allt ingen bättre att visa dig runt än de som faktiskt bor där!


Under resan kommer det vara vara dagar med guide, och även utan. Guidade dagar kommer din guide vara fysiskt, medan dagar utan guide innebär att du är fri att utforska på egen hand. Men du kan självklart alltid be om råd eller tips!


Tillbaka till toppen

Tripmates: Costa Rica

Resrutt: Stockholm - Costa Rica - Stockholm

Gruppresan har åldersgränsen 18-26 år och det är 12 platser på turen. På gruppresan reser du med andra unga från Sverige, Norge, Danmark och Island och ni kan möta upp ett internationellt gäng i Costa Rica. Får du lust att fortsätta resan på egen hand efter gruppresan så är det också möjligt. Bara att prata med oss om det är något du funderar över. Klicka dig vidare i galleriet och läs mer om denna gruppresa.

Dag 1-2 San José

Välkommen till Costa Rica! Du blir mött på flygplatsen och får skjuts till boendet som inte ligger allt för långt ifrån flygplatsen. Första dagen är till för att utforska San José med dina nya resekompisar på egen hand. På kvällen har ni en välkomstmiddag där ni får en kort språklektion och introduktion till den lokala kulturen. Nästa dag är där en guidad tur genom Costa Ricas huvudstad! Detta är en stad som har mycket att se. Lär dig om kulturen och historien innan ni åker vidare till Puerto Viejo de Limón.

Dag 3-4 Puerto Viejo

Puerto Viejo ligger vid Karibiska havet. När ni kommer fram får ni tid på egen hand för att utforska staden. Dagen efter besöker ni Sloth Sanctuary och har en båttur på floden Estrella genom den tropiska skogen. Därefter har ni en dag på egen hand för att utforska eller för att sola och bada.

Dag 5-7 Arenal

Ni reser vidare till Arenal! Men först blir det ett stopp i Puerto Viejo de Sarapiqui för att besöka ett bioligiskt reservat för att göra en chokladtur. Ja, det låter kanske lite tokigt. Chokladen har sin upprinnelse hos Maya och Aztekerna, så väl som andra centralamerikanska kulturer.
Ni får veta mer om historien, se demonstrationer och smaka. Som en del av att förbättra samhället är Trimbina dessutom anslutet till Amazilia del Caribe Women´s Association, som dedikerat sig till produktion av handgjord ekologisk choklad. Detta kan man hitta i souvenirbutiken och genom ett köp kan man hjälpa lokalbefolkningen.

Nästa dag besöker ni den majestätiska vulkanen Arenal!. Du kommer få sen en imponerande utsikt över vulkanen. Sista dagen i La Fortuna får du hitta på precis vad du vill.

Dag 8-9 Monteverde

Nästa stopp är Monteverde! Där får ni möjlighet att se den charmerande byn innan ni påbörjar en nattvandring genom Curicacha-reservatet. På denna tur vandrar ni på naturlia stigar genom skogen som ha en otrolig mångfald och ni får se fåglar och däggdjur i deras naturliga miljö.

Nästa dag blir det mer av skogen! Monteverde Cloud Forest Reserve är ett av de mest kända bevarade områdena i Centralamerika. Det är en tropisk regnskog, men på grund av höjden så kallas den för en "cloud forest". Det är bara att vara förberedd, för här är det 100% luftfukighet - men du får också se något av de mer sällsynta djuren som Jaguar och Puma och över 450 olika sorters fåglar.

Sista dagen i Monteverde åker ni vidare till Santa Teresa. Det är sista dagen med er guide och där kommer ni också ha en avskedsmiddag.

Dag 10-16 Santa Teresa

I Santa Teresa har ni möjlighet att hitta på precis vad du vill! Kanske vill du lära dig att surfa? Denna lilla by är känd för sin surfing i världsklass! Om surfing inte är något för dig så kan vi föreslå ridning, vandringar eller trätoppsturer

Dag 17-18 Tillbaka till San Jose

Ni lämnar Santa Teresa bakom er för att resa tillbaka till San Jose för en sista natt. Dagen efter reser ni hemåt.

Hemresa

Gruppresan är över och ni reser vidare med minnen för livet! Det är också möjligt att lägga in flera dagar i Costa Rica innan man flyger hem (detta måste bokas på förhand) eller om man vill resa vidare med sina nya resekompisar?

För avgångarna 17 november 2022 och 1 december 2022 ingår även 1 natt i San Jose innan hemresa.

Vänligen fyll i alla fält

Oops! Nått gick fel, prova igen!

Stäng
Kontakta oss
Skriv till oss

Får du huvudvärk av tanken att hitta den bästa flygrutten, surfcampet, dykkursen eller hostlet? Låt oss göra grovjobbet åt dig! Du vet, det är lite som när en proffskock smakar på maten innan den serveras. Mejla oss och berätta vart du vill resa och vad du vill uppleva, så tar vi det därifrån. Vi sätter ihop ett personligt reseförslag åt dig - helt kostnadsfritt!

Detta fält behöver fyllas i
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad roligt att du vill ut på äventyr! Har du angett till telefonnummer kommer vi att försöka slå dig en signal för att ställa lite frågor om vad du vill ha ut av resan. Därefter sätter vi ihop ett personligt reseförslag!

Spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är det bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att sätta ihop ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om paradisöar, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så kika där om du saknar svar från oss inom kort! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Boka ett möte

Vill du snacka resor med oss? Boka in ett kostnadsfritt möte med en av våra reseexperter för att få hjälp att sätta ihop ett förslag för din nästa resa. Vi kan höras via videosamtal, telefon eller i vår butik i Stockholm. Vi kan ses måndag-fredag mellan kl. 10:00-18:00. Glöm inte att det är gratis att få ett personligt reseförslag av oss – du förbinder dig inte till något!

 • {{ officeOption }}
Detta fält behöver fyllas i

Äventyret börjar nu!

Vad kul att du vill snacka resor med oss! Vi återkommer till dig och bekräftar tid och plats inom kort.

Under tiden kan du spana in våra reseförslag som vi har satt ihop för att ge dig inspiration inför din resa. Precis som det låter, är detta bara förslag på hur du kan kombinera olika destinationer och upplevelser. Vi hjälper dig alltid att designa ditt äventyr precis så som du vill ha det. Oavsett om du drömmer om surfing, safari eller att bestiga berg!

Följ oss också gärna på Instagram och TikTok för mer inspiration!

Det kan hända att våra mejl hamnar i spamfiltret – så ta en titt där om du saknar svar från oss! 

OBS. Behöver du avboka din flygresa utanför våra öppettider behöver du även meddela och avboka din flygresa direkt hos flygbolaget, för att du ska ha möjlighet till återbetalning.

Vi hörs snart!

Teamet på KILROY

 

Du kommer att få en bekräftelse på mejl inom kort. {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...