{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Tripmates: Costa Rica


Lapaz Costarica
Se hela rutten

Reseperiod

17 dagar

Vad för resa

Backpacking med andra unga

Åldersgräns

18 - 24 år

Fickpengar

9.000 - 11.000 SEK

Jag vill veta mer
Är du redo för ett två veckors äventyr i Costa Rica tillsammans med andra unga backpackers? På denna resan får du uppleva vulkaner, magiska skogar, vacka sandstränder och orörda naturreservat. Resan ger dig flexibiliteten till att skapa den resan du vill ha, hur det är att sväva ovanför trätopparna, reppalera ner för vattenfall eller lära dig att surfa. Denna gruppresa visar det vackraste av Costa Rica. Är du redo?


När du bokar betalar du en deposition på 1.500 SEK. Resterande belopp betalas senast 60 dagar före avresa. 

Tripmates för dig mellan 18-24 år och passar perfekt till dig som vill ha friheten med backpackerlivet, men samtidigt vill slippa planera allt och dela alla upplevelser med nya vänner. På denna resa åker du tillsammans med andra unga från Sverige, Norge, Danmark och Island på en häftig resa till Costa Rica. 

Vi kommer att skapa en privat Facebook-grupp för alla dina nya resevänner så att ni får möjligheten att lära känna varandra innan avresa. Här kan du också ställa frågor om resan till er alldeles egna Community Manager.

* På grund av flyg- och valutaförändringar kan priset stiga. För att säkerställa bästa pris rekommenderar vi att du bokar så tidigt som möjligt.

______________________________________________________________________________________

Sätt ihop din egen drömresa 

Vill du åka med Tripmates som en del av en längre resa? Inga problem!

Du kan till exempel förlänga resan efteråt och/eller lägga till fler destinationer plus spännande upplevelser som volontärarbete, en roadtrip med en campervan, lära dig surfa, dyka eller haka på en språkkurs. Det mesta är möjligt! Våra reseexperter kan hjälpa dig att designa precis den resa som du vill ha där Tripmates är en del av äventyret! Kort sagt, vi löser DIN drömresa med KILROY! 

SKRIV TILL OSS

______________________________________________________________________________________

Vad är inkluderat?
 • Alla flygbiljetter
 • 15 nätter i Costa Rica
 • Hostel (10 nätter, delat rum 4-12 pers), enklare hotell (5 nätter, twin/trippelrum)
 • 15x frukost, 2x lunch
 • Lokal transport: privat minibuss
 • Transport från/till flygplats
 • Guide till inkluderande turer 
 • Tid till att utforska på egen hand 
 • Många spännande aktiviteter 
 • Klimatkompensation på alla flygbiljetter (MyClimate)
 • Facebook-grupper
 • Avresemöte online 
 • IYTC-kort

 

Costa Rica: 

 • San Jose city tour
 • Sloth Sanctuary
 • Besök Arenal National Park
 • Tur till Monteverde Reserva Biologica 
 • Rafting i Balsa River
 • Guidad vandring i mörkret i Monteverde
 • Utforska Santa Teresa på egen hand
Vad är inte inkluderat?
 • Måltider som inte är inkluderade på resan är inräknat i fickpengar
 • Valfria aktiviteter 
 • Vaccinationer
 • Visum
 • Utrustning för resan
 • Dricks till guider och chaufförer
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med)

Vad säger kunderna?

Nu har det gått drygt en vecka sedan jag kom hem från mitt livs äventyr! Det är en av de bästa upplevelserna i hela mitt liv, hittills. Att resa i 3 månader runt om i världen var så sjukt häftigt! Jag har inga ord, jag har upplevt så många galna saker, träffat så många människor och sett så många fantastiska platser!

Camilla,

Min resa med Tripmates till Costa Rica är verkligen en av de coolaste upplevelserna jag varit med om! Att få uppleva en ny kultur, naturen och se vilda djur var magiskt. Känslan i gruppen var också något extra. Något jag aldrig kommer glömma!

Caroline,


Ofta ställda frågor


Bokning
Hör av dig till oss om du har frågor eller vill säkra din plats på resan. Vi rekommenderar att du bokar så tidigt som möjligt för bästa möjliga pris. Bor du i andra delar av landet än Stockholm kan vi såklart hjälpa dig med flyg till och från Stockholm. Säg bara till när du bokar så hjälper vi dig att ordna det! 


Frågor? Snacka med oss!


Hur mycket fickpengar behöver jag räkna med?
Det är väldigt individuellt hur mycket fickpengar du behöver. På denna resa ingår redan många aktiviteter och allt boende. På vissa platser kan man välja att lägga till extra aktiviteter (utöver de som redan är inkluderade). Om du vill vara med på allt så bör du räkna med extra fickpengar. Det gäller så klart även om du tänker shoppa.  


När ska resan betalas?
När du bokar betalar du en deposition på 1.500 SEK. Resterande belopp betalas senast 60 dagar före avresa. 


Övernattning


En stor del av att resa runt i världen är att bo på olika platser och på olika sätt. På denna resa kommer du därför att bo på hostel och enkla hotell. På hostel kommer det att finnas delade sovsalar med blandade kön. För boende på hotell eller liknande kommer rummet antingen vara ett tvåbädds-, tre- eller fyrbäddsrum. Du kommer alltid att dela rum med samma kön, men antalet bäddar i rummet kan variera. Vänner som reser tillsammans är inte garanterade att dela rum.


Transport


På denna turné kan du förvänta dig transport i form av privata minibussar under hela resan. När du har fri tid att göra vad du vill rekommenderar vi att du även provar andra lokala transportalternativ!


Klimat


Costa Rica har ett tropiskt klimat med två huvudsäsonger: torrperioden (december till april) och regnperioden (maj till november). Under torrperioden varierar temperaturen från 27-32°C med låg luftfuktighet, mycket sol och lite regn. Under regnperioden är temperaturen något svalare på mellan 25-29°C, med hög luftfuktighet och mer regn. Regnet brukar dock inte vara särskilt länge, så resten av dagen kan du fortfarande hänga utomhus. Regnperioden ger också frodig grönska och forsande vattenfall, vilket gör det till en underbar tid att utforska Costa Ricas vackra natur.


Guide


Alla Tripmates resor inkluderar en lokal guide eller "reseledare", vilket gör att du kan förvänta dig ett spännande äventyr utan problem, speciellt i början av resan. Guiderna finns där för att hjälpa till med all logistik, som att navigera runt och checka in på boende. Dessutom ger de ovärderlig inblick i platserna du besöker och ger rekommendationer för olika aktiviteter och coola sevärdheter. Tack vare de lokala guiderna kommer du att lära känna platserna du besöker mycket bättre, dess historia, kultur och sociala normer. Det finns trots allt ingen bättre att visa dig runt än de som faktiskt bor där!


Under resan kommer det vara vara dagar med guide, och även utan. Guidade dagar kommer din guide vara fysiskt, medan dagar utan guide innebär att du är fri att utforska på egen hand. Men du kan självklart alltid be om råd eller tips!


Tillbaka till toppen

Tripmates - Costa Rica Karta över resan

Resrutt: Stockholm - Costa Rica - Stockholm

Resan är för dig som är mellan 18 - 24 år och du reser med andra unga från Sverige, Norge, Danmark och Island. Klicka dig vidare i galleriet för att läsa mer om allt spännande som du kommer att få vara med om. Vill du ha en mer detaljerad beskrivning vad som händer dag för dag? Hör av dig till oss!

Dag 1-2 San José

Välkommen till Costa Rica! Du blir mött på flygplatsen och får skjuts till boendet som inte ligger allt för långt ifrån flygplatsen. Första dagen är till för att utforska San José med dina nya resekompisar på egen hand. Nästa dag är där en guidad tur genom Costa Ricas huvudstad! Detta är en stad som har mycket att se. Lär dig om kulturen och historien innan ni åker vidare till Puerto Viejo.

Dag 3-4 Puerto Viejo

Puerto Viejo ligger vid Karibiska havet. När ni kommer fram får ni tid på egen hand för att utforska staden. Dagen efter besöker ni Sloth Sanctuary. Därefter har ni en dag på egen hand för att utforska eller för att sola och bada.

Dag 5-7 Arenal

Ni reser vidare till Arenal!

Nästa dag besöker ni den majestätiska vulkanen Arenal!. Du kommer få sen en imponerande utsikt över vulkanen.

Sista dagen i La Fortuna blir det häftig forsränning på Balsa River!

Dag 8-9 Monteverde

Nästa stopp är Monteverde! Där får ni möjlighet att se den charmerande byn innan ni påbörjar en nattvandring genom Curicancha-reservatet. På denna tur vandrar ni på naturlia stigar genom skogen som ha en otrolig mångfald och ni får se fåglar och däggdjur i deras naturliga miljö.

Nästa dag blir det mer av skogen! Monteverde Cloud Forest Reserve är ett av de mest kända bevarade områdena i Centralamerika. Det är en tropisk regnskog, men på grund av höjden så kallas den för en "cloud forest". Det är bara att vara förberedd, för här är det 100% luftfukighet - men du får också se något av de mer sällsynta djuren som Jaguar och Puma och över 450 olika sorters fåglar.

Sista dagen i Monteverde åker ni vidare till Santa Teresa. Det är sista dagen med er guide och där kommer ni också ha en avskedsmiddag.

Dag 10-14 Santa Teresa

I Santa Teresa har ni möjlighet att hitta på precis vad du vill! Kanske vill du lära dig att surfa? Denna lilla by är känd för sin surfing i världsklass! Om surfing inte är något för dig så kan vi föreslå ridning, vandringar eller trätoppsturer

Dag 15-16 Tillbaka till San Jose

Ni lämnar Santa Teresa bakom er för att resa tillbaka till San Jose för en sista natt. Dagen efter reser ni hemåt.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...