{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Tripmates: Mexiko, Guatemala & Belize


Upplev historia og kultur i Mexiko, Guatemala & Belize med KILROY
Se hela rutten

Datum

38 dagar

Restyp

Backpacking

Åldersgräns

18 - 26 år

Fickpengar

19.000 - 21.000 SEK

Jag vill veta mer
Gör dig redo för 5 veckor fulla av oförglömliga äventyr! Denna gruppresa tar dig genom södra Mexiko, Guatemalas vilda natur och vulkaner, till kristallklart vatten och en pulserande undervattensvärld i Belize, innan du avslutar resan på stränderna i Mexiko. Vi snackar mer än en månad av otroliga upplevelser tillsammans med andra unga backpackers från Norge, Sverige, Danmark och Island! Vill du haka på?


När du bokar betalar du en deposition på 1.500 SEK. Resterande belopp betalas senast 60 dagar före avresa. 

Våra gruppresor för unga är för dig mellan 18-26 år och som vill ha friheten med backpackerlivet, men samtidigt önskar att ha någon att dela alla upplevelser med. Du reser tillsammans med andra unga från Sverige, Norge, Danmark och Island och majoriteten av våra resenärer reser utan att känna någon innan! 

Vi kommer att skapa en privat Facebook-grupp för alla dina nya resevänner så att ni får möjligheten att lära känna varandra innan avresa. Här kan du också ställa frågor om resan till er alldeles egna Community Manager.

* På grund av flyg- och valutaförändringar kan priset stiga. För att säkerställa bästa pris rekommenderar vi att du bokar så tidigt som möjligt.

______________________________________________________________________________________

Sätt ihop din egen drömresa 

Vill du åka med Tripmates som en del av en längre resa? Inga problem!

Du kan till exempel förlänga resan efteråt och/eller lägga till fler destinationer plus spännande upplevelser som volontärarbete, en roadtrip med en campervan, lära dig surfa, dyka eller haka på en språkkurs. Det mesta är möjligt! Våra reseexperter kan hjälpa dig att designa precis den resa som du vill ha där Tripmates är en del av äventyret! Kort sagt, vi löser DIN drömresa med KILROY! 

SKRIV TILL OSS

______________________________________________________________________________________

Vad är inkluderat?
 • Alla flygbiljetter
 • 23 nätter i Mexiko, 9 nätter i Guatemala och 3 nätter i Belize
 • Hostel (35 nätter, delat rum 4-12 pers), enklare hotell (1 natt, twin/trippelrum), tält (1 natt), buss (1 natt)
 • 14x frukost, 3x lunch, 2x middag
 • Lokal transport: privat minibuss, buss, båt och färja
 • Transport från/till flygplats
 • Guide till inkluderade turer
 • Tid till att utforska på egen hand
 • Många spännande aktiviteter
 • Klimatkompensation på alla flygbiljetter (My Climate
 • Facebook-grupper
 • Avresemöte online
 • IYTC-kort 
 • Hjälp med att korsa gränserna

 

Mexiko: 

 • Guidad mat- & citytur i Mexico City
 • Besök Teotihuacanpyramiderna
 • Hälsa på hos lokalbefolkningen i Monte Alban
 • 4-timmars surflektion 
 • Utforska Sumidero Canyon
 • Guidad tur till Montebello Lakes och Chiflon Waterfalls
 • Egen tid i Tulum och Playa del Carmen

 

Guatemala: 

 • Guidad flodtur till Mayasamhällen
 • 2 dagars vandring till vulkanen Acetenango 
 • Besök nationalparken Semuc Champey
 • Se soluppgången i Tikal
 • Paddleboard i Bacalar i soluppgången 

 

Belize: 

 • Utforska Caye Caulker på egen hand 
Vad är inte inkluderat?
 • Måltider som inte är inkluderade på resan är inräknat i fickpengar
 • Valbara aktiviteter 
 • Vaccinationer
 • Visum
 • Reseutrustning 
 • Dricks till guider och chaufförer
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med)
 • En mindre gåva till familjen ni kommer att besöka i i Guatemala (ca. 3USD)
 • Avgift vid utresa från Mexiko (ca. 35USD)
 • Avgift vid utresa från Belize (ca. 35USD)
 • Avgift vid inresa till Mexiko (ca. 35USD)
 • Inträdesavgift till Acatenango vulkanen (ca. 15USD)
 • Inträdesavgift till Tikal (ca. 20USD)

Vad säger tidigare resenärer?

Tripmates är en supergrej! Jag har verkligen fått vänner för livet och allt jag upplevt på den här resan kommer jag aldrig att glömma. Ett grymt alternativ för dig som ska ut och resa själv för första gången och inte vill göra det ensam!

Ane,

Min resa med Tripmates till Costa Rica är verkligen en av de coolaste upplevelserna jag varit med om! Att få uppleva en ny kultur, naturen och se vilda djur var magiskt. Känslan i gruppen var också något extra. Något jag aldrig kommer glömma!

Caroline,

Vanliga frågor


Bokning
Hör av dig till oss om du har frågor eller vill säkra din plats på resan. Vi rekommenderar att du bokar så tidigt som möjligt för bästa möjliga pris. Bor du i andra delar av landet än Stockholm kan vi såklart hjälpa dig med flyg till och från Stockholm. Säg bara till när du bokar så hjälper vi dig att ordna det! 


Frågor? Snacka med våra reseexperter!


Hur mycket fickpengar behöver jag räkna med?
Det är väldigt individuellt hur mycket fickpengar du behöver. På denna resa ingår redan många aktiviteter och allt boende. På vissa platser kan man välja att lägga till extra aktiviteter (utöver de som redan är inkluderade). Om du vill vara med på allt så bör du räkna med extra fickpengar. Det gäller så klart även om du tänker shoppa.  


När ska resan betalas?
När du bokar betalar du en deposition på 1.500 SEK. Resterande belopp betalas senast 60 dagar före avresa. 


Övernattning


En stor del av att resa runt i världen är att bo på olika platser och på olika sätt. På denna resa bor du på hostel, enkla hotell, en natt i tält, och en natt på buss. För vandrarhemsboende kommer det att finnas delade sovsalar med blandade kön. För boende på hotell eller liknande kommer rummet antingen vara ett tvåbädds-, tre- eller fyrbäddsrum. Du kommer alltid att dela rum med samma kön, men antalet bäddar i rummet kan variera. Vänner som reser tillsammans är inte garanterade att dela rum.


Transport


Denna resa innehåller en blandning av olika transportmedel. Du kan därför se fram emot att få resa runt på olika sätt i minibussar, lokala bussar, båtar och kollektivtrafik.


Klimat


Mexiko, Guatemala och Belize har varierande klimat men har två huvudsäsonger: torrperioden (november till april) och regnperioden (maj till oktober). Under torrperioden kan temperaturen variera från 20-30°C med låg luftfuktighet, mycket sol och lite regn. Under regnperioden är temperaturen något svalare vid 25-28°C, med hög luftfuktighet och mer regn. När det först regnar så regnar det mycket men under en kort period, så resten av dagen brukar vara solig.


Guide


Alla Tripmates resor inkluderar en lokal guide eller "reseledare", vilket gör att du kan förvänta dig ett spännande äventyr utan problem, speciellt i början av resan. Guiderna finns där för att hjälpa till med all logistik, som att navigera runt och checka in på boende. Dessutom ger de ovärderlig inblick i platserna du besöker och ger rekommendationer för olika aktiviteter och coola sevärdheter. Tack vare de lokala guiderna kommer du att lära känna platserna du besöker mycket bättre, dess historia, kultur och sociala normer. Det finns trots allt ingen bättre att visa dig runt än de som faktiskt bor där!


Under resan kommer det vara vara dagar med guide, och även utan. Guidade dagar kommer din guide vara fysiskt, medan dagar utan guide innebär att du är fri att utforska på egen hand. Men du kan självklart alltid be om råd eller tips!


 

Tillbaka till toppen

Tripmates: Mexiko, Guatemala & Belize

Resrutt: Stockholm - Mexiko - Guatemala - Belize - Mexico - Stockholm

Tripmates är för dig som är mellan 18 - 26 år och du reser med andra unga från Sverige, Norge, Danmark och Island. Klicka dig vidare i galleriet för att läsa mer om allt spännande som du kommer att få vara med om på resan. Vill du ha en mer detaljerad beskrivning vad som händer dag för dag? Hör av dig till oss!

Mexico City, Mexico Dag 1-4

Äventyret börjar i pulserande Mexico City där du möter upp resten av gänget! Lär känna dina reskompisar som du kommer att tillbringa de närmsta veckorna med. Mexiko City är känt för sin fantastiska mat, så vi har självklart inkluderat en guidad tur runt staden där du får djupdyka i det mexikanska köket (här snackar vi inte din klassiska fredagstacos!) Du kommer också få möjlighet att lära dig några fraser på spanska.

Du får också besöka Teotihuacan-pyramiderna. Du kommer också att få möjlighet att utforska staden på egen hand.

Härifrån går resan vidare söderut till Oaxaca!

Oaxaca, Mexico Dag 5-7

Oaxaca är en otroligt spännande region i Mexiko! Själva staden är hem till Monte Alban-ruinerna, en gammal ruinstad som byggdes av zapotecerna. Vi har självklart inkluderat ett besök här och du får dessutom möjlighet att lära dig mer om mexikansk träsnideri. Dagsturen går sedan vidare till ett gammalt kloster i Cuilapan de Guerrero och avslutas i San Bartolo Coyotepec får du får besöka en lokal keramikproducent som jobbar med svart lera (traditionellt hantverk).

Även här finns det gott om tid att att utforska staden på egen hand. Mexiko är känt för sin tequila (vi snackar GOD tequila, inte flaskan med sombrerohatt) och faktum är att Oaxaca är hem åt flera otroliga destillerier. Om du vill kan du också smaka på den traditionella spriten Mezcal som bara tillverkas i Oaxaca.

Puerto Escondido, Mexiko Dag 8-11

Det har varit en hektisk vecka, så nu är det dags för total avkoppling! Vi har inkluderat två surftimmar här, eftersom Puerto Escondido är känd för riktigt grymma vågor. Förutom detta får du tid att utforska staden på egen hand och vi rekommenderar verkligen att du utnyttjar den vackra kusten på bästa sätt! Snorkla, chilla på stranden, strosa runt i staden och njut av den avslappnade surfkänslan.

Härifrån fortsätter äventyret till Tuxla Gutierrez och San Cristobal de las Casas!

San Cristobal del Las Casas, Mexiko Dag 11-13

Från Puerto Escondido går resan vidare inåt i landet till Tuxla Gutierrez. Bussresan hit tar dig genom vacker natur och när du anländer till San Cristobal del las Casas väntar en härlig tur nerför floden och längs djupa raviner.

Historia och kultur väntar i San Cristobal! Här får du chansen att lära känna traditionella stamsamhällen och besöka de lokala marknaderna. Kom ihåg att ta med kontanter, för här finns det mycket fina lokala hantverk som du kanske vill lägga vantarna på.

Nästa dag har vi bokat dig på en guidad tur till Montebellosjöarna och vattenfallet Chiflon! Ro på kristallklara sjöar och bada i majestätiska vattenfall, det här är en dag som vi lovar att du sent kommer glömma!

Panajachel, Guatemala Dag 14-16

Resan till Guatemala från Mexiko går genom staden Comitan för att dela upp den långa sträckan. Nästa dag fortsätter ni vidare mot Guatemala!

Välkommen till Panajachel! Denna stad är 800 år gammal och hem för antika Maysamhällen. Vi har inkluderat en guidad tur på floden som tar dig runt bland olika byar så att du får lära känna Mayasamhällets fascinerande kultur och historia.

Antigua, Guatemala Dag 17-19

Från Panajachel går resan vidare till Antigua, din bas för de kommande dagarnas spännande äventyr.

Den första dagen kommer du att få bestiga vulkanen Acatenango och dessutom tillbringa natten på toppen! Njut av den vackra soluppgången från toppen, innan ni reser tillbaka till Antigua.

Resten av dagen i Antigua är fri att spendera som du vill, oavsett om det innebär att koppla av efter en lång dag eller att utforska kärnan av denna charmiga stad.

Lanquin, Guatemala Dag 20-21

Gör dig redo för tidernas naturupplevelse! Semuc Champey National Park är en fröjd för ögat som förutom grönska bjuder på kristallklara floder och majestätiska vattenfall. Prova på tubing eller simma i ett av de många vattenhålen. Här kan du också utforska historiska platser där Maya höll heliga ritualer.

Flores, Guatemala Dag 22-23

Sista stoppet i Guatemala är historiska Flores! Här får du möjlighet att utforska de berömda Tikal-ruinerna, gamla pyramider där Mayafolket bodde för 2000 år sedan. Att se soluppgången är en magisk upplevelse som du sent kommer att glömma. Från Flores går resan sedan vidare till Belize!

Caye Caulker, Belize Dag 24-26

Spendera dagarna i Belize precis som du vill! Efter några hektiska veckor, förstår vi om du bara vill koppla av de närmaste dagarna. Men om vi får komma med några tips rekommenderar vi starkt att du passar på att utforska livet under ytan. Caye Caulker är hem för helt fantastiska rev och mangrover som alla är värda ett besök. Det kanske mest kända är Blue Hole. Hyr en cykel och utforska ön, eller boka en snorklings- eller dyktur för att utforska det spännande livet under ytan!

Bacalar, Mexico Dag 27-29

Från Belize fortsätter resan tillbaka till Mexiko, närmare bestämt Bacalar. Utforska staden på egen hand, som ligger i en mynning precis vid havet som skapar underbara blå toner i vattnet. En riktigt häftig grej du kan göra här är att simma i en cenote (ett slags vattenhål) i Cenote Azul, en otroligt cool upplevelse!

Paddla sedan lite paddleboard i soluppgången i Bacalar Lagoon innan resan fortsätter till Tulum!

Tulum, Mexiko Dag 29-32

Välkommen till Tulum – där fest möter strandhäng. Denna historiska kuststad byggdes av Mayafolket, vilket gör platsen rik på historia och kultur. Här kan du se fram emot att ta det lugnt på Tulums vackra stränder, särskilt Playa Paraiso. Här kan du också passa på att simma i cenotes. Tulum är också en utmärkt plats för snorkling!

Playa del Carmen, Mexiko Dag 33-36

Vi har nått sista stoppet på denna magiska resa, nämligen Playa del Carmen som är känt för sina palmkantade stränder och azurblått hav. Det är med andra ord otroligt svårt att inte hitta lugnet här! Precis som Caye Caulker och Tulum är Playa del Carmen en utmärkt plats att dyka på, så varför inte tillbringa dina dagar här med att ta ditt PADI-certifikat?

Om du inte har fått nog av historia och kultur under resans gång kan du också hoppa på en buss i 2 timmar för att uppleva Chichen Itza, en av Mexikos viktigaste arkeologiska platser.

Hemresa

Gruppresan är över för denna gången och det är dags att säga hejdå till dina nya vänner. Men vem säger att ni inte kan planera en ny resa tillsammans? Det är bara att höra av dig till oss om du vill planera nya äventyr så hjälper vi dig!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...