{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Tripmates: Sydafrika, Eswatini, Mozambique, Lesotho & Namibia


Upplev Södra Afrika på gruppresa med KILROY
Se hela rutten

Datum

34 dagar

Restyp

Backpacking

Åldersgräns

18 - 26 år

Fickpengar

12.000 - 14.000 SEK

Jag vill veta mer
Vi har satt ihop en 5 veckor lång resa till södra Afrika där du får uppleva både vilda naturupplevelser och lära känna lokalbefolkningen. Res tillsammans andra jämnåriga backpackers från Norge, Sverige, Danmark och Island och besök Sydafrika, Eswatini, Moçambique, Lesotho och Namibia!

 

När du bokar betalar du en deposition på 1.500 SEK. Resterande belopp betalas senast 60 dagar före avresa. 

Våra gruppresor för unga är för dig mellan 18-26 år och som vill ha friheten med backpackerlivet, men samtidigt önskar att ha någon att dela alla upplevelser med. Du reser tillsammans med andra unga från Sverige, Norge, Danmark och Island och majoriteten av våra resenärer reser utan att känna någon innan! 

Vi kommer att skapa en privat Facebook-grupp för alla dina nya resevänner så att ni får möjligheten att lära känna varandra innan avresa. Här kan du också ställa frågor om resan till er alldeles egna Community Manager.

* På grund av flyg- och valutaförändringar kan priset stiga. För att säkerställa bästa pris rekommenderar vi att du bokar så tidigt som möjligt.

______________________________________________________________________________________

Sätt ihop din egen drömresa 

Vill du åka med Tripmates som en del av en längre resa? Inga problem!

Du kan till exempel förlänga resan efteråt och/eller lägga till fler destinationer plus spännande upplevelser som volontärarbete, en roadtrip med en campervan, lära dig surfa, dyka eller haka på en språkkurs. Det mesta är möjligt! Våra reseexperter kan hjälpa dig att designa precis den resa som du vill ha där Tripmates är en del av äventyret! Kort sagt, vi löser DIN drömresa med KILROY! 

SKRIV TILL OSS

______________________________________________________________________________________

Vad är inkluderat?
 • Alla flygbiljetter (kan ej ändras)
 • 16 nätter i Sydafrika, 2 nätter i Eswatini, 4 nätter i Mozambique, 1 natt i Lesotho och 8 nätter i Namibia
 • Hostel (19 nätter, delat rum, 4-12 pers), enklare bungalow (5 nätter, twinrum), homestay (1 natt, twinrum), tält (6 nätter)
 • 25x frukost, 10x lunch, 10x middag
 • Lokal transport: privat minibuss, safaribil och 4x4 drive
 • Transport från/till flygplats
 • Guide till inkluderande turer
 • Tid till att utforska på egen hand
 • Många spännande aktiviteter
 • Klimatkompensation på alla flygbiljetter (MyClimate)
 • Nödvänding campingutrustning (förutom sovsäck)
 • Facebook-grupper
 • Avresemöte online
 • IYTC-kort

 

Sydafrika:

 • 2 dagars safaritur i Kruger nationalpark
 • Guidad tur i Maboeng-distriktet
 • Guidad Soweto och Apartheid tur
 • Guidad Soweto och Apartheid tur
 • Vandra till Sentinel Peak
 • Tid till att utforska Cape Town på egen hand

 

Eswatini: 

 • Besöka en by i Mantenga
 • Mlilwane Wildlife Sanctuary
 • Malandela`s Lifestyle Centre

 

Mozambique:

 • Åka till en botanisk trädgård 
 • Kolla in marknaden Manzini
 • Strandhäng i Ponto d'Ouro 

 

Lesotho:

 • Kulturell upplevelse med fårskötare i Lesotho
 • Bo på Homestay

 

Namibia: 

 • Safari i Etosha nationalpark
 • Besök til Royal Natal nationalpark
 • Utflykt till Sossusvlei i en 4WD
Vad är inte inkluderat?
 • Måltider som inte är inkluderade på resan är inräknat i fickpengar
 • Valbara aktiviteter 
 • Vaccinationer
 • Visum
 • Reseutrustning 
 • Dricks till guider och chaufförer
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med)

Vad säger våra resenärer?

Nu har det gått drygt en vecka sedan jag kom hem från mitt livs äventyr! Det är en av de bästa upplevelserna i hela mitt liv, hittills. Att resa i 3 månader runt om i världen var så sjukt häftigt! Jag har inga ord, jag har upplevt så många galna saker, träffat så många människor och sett så många fantastiska platser!

Camilla,

Tripmates är en supergrej! Jag har verkligen fått vänner för livet och allt jag upplevt på den här resan kommer jag aldrig att glömma. Ett grymt alternativ för dig som ska ut och resa själv för första gången och inte vill göra det ensam!

Anna,

Vanliga frågor


Bokning
Hör av dig till oss om du har frågor eller vill säkra din plats på resan. Vi rekommenderar att du bokar så tidigt som möjligt för bästa möjliga pris. Bor du i andra delar av landet än Stockholm kan vi såklart hjälpa dig med flyg till och från Stockholm. Säg bara till när du bokar så hjälper vi dig att ordna det! 


Frågor? Snacka med våra reseexperter!


Hur mycket fickpengar behöver jag räkna med?
Det är väldigt individuellt hur mycket fickpengar du behöver. På denna resa ingår redan många aktiviteter och allt boende. På vissa platser kan man välja att lägga till extra aktiviteter (utöver de som redan är inkluderade). Om du vill vara med på allt så bör du räkna med extra fickpengar. Det gäller så klart även om du tänker shoppa.  


När ska resan betalas?
När du bokar betalar du en deposition på 1.500 SEK. Resterande belopp betalas senast 60 dagar före avresa.


Övernattning


En stor del av att resa runt i världen är att bo på olika platser och på olika sätt.  På denna resa kommer du att bo på hostel, enkla hotell och stugor, en natt i tält och en home stay (bo hos en lokal familj). För hostel kommer det att finnas delade sovsalar med blandade kön. För boende på hotell eller liknande kommer rummet antingen vara ett tvåbädds-, tre- eller fyrbäddsrum. Du kommer alltid att dela rum med samma kön, men antalet bäddar i rummet kan variera. Vänner som reser tillsammans är inte garanterade att dela rum.


Transport


Denna resa innehåller en blandning av olika transportmedel. Du kan därför se fram emot en rad olika sätt att resa runt på i privata minivans, safaribilar, 4x4-bussar och flyg.


Klimat


Södra Afrika har två huvudsäsonger: torr- och regnperiod. Den torra säsongen sträcker sig från maj till oktober, och kännetecknas av låg luftfuktighet och behagliga temperaturer mellan 20-30°C. Den våta säsongen sträcker sig från november till april och kännetecknas av högre luftfuktighet, men fortfarande varma temperaturer mellan 25-35°C. Nederbörd är vanligt under just denna säsong, särskilt på eftermiddagen vilket kan göra vissa aktiviteter mer utmanande. Regnperioden innebär å andra sidan mer frodig och grön natur och är en bra tid att spana på flyttfåglar och vilda djur.


Övernattningar i tält eller av enklare standard kan bli rätt så kalla. Det är inte ovanligt att temperaturen sjunker till 5-10°C på natten och i vissa fall även under 0 grader.


Guide


Alla Tripmates resor inkluderar en lokal guide eller "reseledare", vilket gör att du kan förvänta dig ett spännande äventyr utan problem, speciellt i början av resan. Guiderna finns där för att hjälpa till med all logistik, som att navigera runt och checka in på boende. Dessutom ger de ovärderlig inblick i platserna du besöker och ger rekommendationer för olika aktiviteter och coola sevärdheter. Tack vare de lokala guiderna kommer du att lära känna platserna du besöker mycket bättre, dess historia, kultur och sociala normer. Det finns trots allt ingen bättre att visa dig runt än de som faktiskt bor där!


Under resan kommer det vara vara dagar med guide, och även utan. Guidade dagar kommer din guide vara fysiskt, medan dagar utan guide innebär att du är fri att utforska på egen hand. Men du kan självklart alltid be om råd eller tips!


 

Tillbaka till toppen

Tripmates: Sydafrika, Eswatini, Mozambique, Lesotho & Namibia

Resrutt: Stockholm - Johannesburg (Sydafrika) - Lobamba (Eswatini) - Maputo (Mozambique) - Drakensberg (Lesotho)- Windhoek (Namibia) - Cape Town (Sydafrika) - Stockholm

Tripmates är för dig som är mellan 18 - 26 år och du reser med andra unga från Sverige, Norge, Danmark och Island. Klicka dig vidare i galleriet för att läsa mer om allt spännande som du kommer att få vara med om på resan. Vill du ha en mer detaljerad beskrivning vad som händer dag för dag? Hör av dig till oss!

Johannesburg, Sydafrika Dag 1-3

Resan börjar i Johannesburg där du möter upp resten av gruppen för att checka in på hostlet. Äventyret börjar med en heldagstur till Soweto som har varit hem för flera kända personer inklusive Nelson Mandela och Mahatma Gandhi. Vi har inkluderat en 4-timmars guidad cykeltur runt Soweto så att du verkligen får lära känna området.

Nästa dag får du möjlighet att utforska Maboneng-distriktet, känt som ett av de coolaste områdena i världen! Maboneng betyder "ljusets plats" och har blivit ett centrum för Johannesburgs urbana konstnärer. Här finns även grym shopping, god mat och rik lokal historia.

Kruger Nationalpark, Sydafrika Dag 4-6

Vinka hejdå till Johannesburg och bege dig till Kruger Nationalpark för 2-dagars safari! De närmaste dagarna kommer du att sova i tält med tillgång till en pool och vi lovar att du kommer sova riktig gott här efter efter flera timmar ute på safari.

Krugerparken är en av de absolut platserna i världen för safari. Chansen är STOR att du får syn på Big 5: lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel!

Lobamba, Eswatini Dag 6-7

Välkommen till vackra Eswatini, tidigare känt som Swaziland! Efter ett par häftig dagar i Krugerparken väntar fler naturupplevelser. I Lobamba bor du på ett vandrarhem inne i själva reservatet. Vi har även arrangerat en guidad resa till Matenga Cultural Village så att du får lära känna den lokala kulturen bättre, samt en resa till Milwane Wildlife Sanctuary.

Dagen därpå väntar fler häftiga upplevelser om du vill! Haka på en ridtur, kör lite mountainbike, åk på mer safari eller vandra.

Maputo, Mozambique Dag 8-9

På väg till Maputo i Moçambique kommer du att stanna till vid Malandelas livsstilscenter för att uppleva den underbara skulpturen House of Fire och den botaniska trädgården i Eswantini. Sista stoppet innan du korsar gränsen är Manzini Market där du kan kika på lokal konst och coola hantverk.

När ni är framme i Maputo finns tid för att utforska staden, innan det är dags att varva ner på stranden i Ponta d'Ouro vid kusten.

Ponta d'Ouro, Mozambique Dag 9-11

Resan går vidare till Ponta d'Ouro (Ponta), "Guldpunkten" längst ut i Moçambiques spets. Här bor du precis vid stranden och det kommer att finnas tillräckligt med tid för att utforska staden på egen hand eller chilla på stranden. Det kommer också att finnas möjligheter att åka på delfinsafari, snorkla i det turkosa havet, åka fyrhjuling och en båttur i solnedgången.

Durban, Sydafrika Dag 12

Efter några veckors vilda naturupplevelser är det dags för en liten kort paus! Durban är en riktigt trevlig stad nära stranden, så om du vill jobba lite på din solbränna, kommer du att ha möjlighet att göra det här!

Se dock till att få tillräckligt med sömn, för nästa dag fortsätter resan till Drakensberget!

Drakensberg och Lesotho Dag 13-15

När ni är framme vid Drakensberg väntar en 6 km lång vandring till Sigubudu hällristningar i Royal Natal National Park. Detta är en väldigt historisk plats som är omgiven av otroligt vacker natur.

Dagen därpå fortsätter resan över gränsen från Sydafrika till världens högst belägna land, nämligen Lesotho! Här får du verkligen uppleva autentisk kultur och förutom att lära känna lokala fårskötare, kommer du även att övernatta hemma hos en lokal familj.

Dagen efter fortsätter resan tillbaka till Sydafrika, som verkligen något utöver det vanliga. Du kanske har hört talas om El Capitan i Yosemite (USA), som är en av världens mest kända klippväggar? Då kan vi berätta att Amfiteatern i Drakensberg är 10 gånger så stor och är hem åt världens högsta vattenfall "Tugela Falls"!

Johannesburg, Sydafrika Dag 16-17

Vi är tillbaka i J-Burg där får du ett par dagar att resa runt på egen hand. Kanske var det någon restaurang du inte hann besöka för några veckor sedan, eller ett område som du missade att spana in? Vad det än är så hinner du med detta i Johannesburg, innan resan fortsätter till Namibia!

Windhoek, Namibia Dag 18-19

Välkommen till Namibias huvudstad Windhoek! Här får du spendera tiden precis som du vill, men om vi får komma med ett par tips bör du absolut åka på en Township Tour för att lära känna staden ordentligt. Här berättar guiderna om både Namibias historia och kultur, samtidigt som de visar dig spännande delar av Windhoek.

Sesriem, Namibia Dag 20-21

Har du alltid undrat var den där bakgrunden på din gamla skoldator kommer ifrån? Du vet den med ett dött träd och öken i bakgrunden? Låt oss inte bara berätta vart bilden är tagen, utan också ta dig dit! Vägen till Sesriem är omgiven av majestätisk öken och du kommer att övernatta i öknen. Det finns många häftiga naturupplevelser där ute, men att bara övernatta i öknen, utan att gå vilse, är en av de häftigaste upplevelserna vi kan tänka oss!

Den bästa tiden på dygnet för att ta bilder här ute är vid solnedgång och soluppgång, så gå upp tidigt och njut av soluppgången nästa dag. Men bilden då, var är den tagen? Jo, vägen till Sesriem går nämligen via Deadvlei. Mitt i öknen finns skelett av träd och sanddyner som är över 300 meter höga.

I Sesriem finns det gott om tid att koppla av vid poolen på hostlet!

Swakopmund, Namibia Dag 22

Själva vägen till Swakopmund är en klass för sig! Ni kommer att köra genom ökenlandskap, över två bergspass, genom en ravin och en flod. Inte nog med det, när du väl anländer till Swakopmund är du omgiven av massiva sanddyner i tre väderstreck och på östra sidan möter Atlanten öknens mäktiga sanddyner. Det här är en syn du sent ska glömma!

Etosha Nationalpark, Namibia Dag 23-24

Från storslagna ökenlandskap fortsätter resan norrut till den världsberömda nationalparken Etosha. Här kan du få syn på allt från elefanter till lejon, men den kanske mest spännande djurarten är de svarta noshörningarna som bara finns i Namibia. Så gör dig redo för ännu fler safariturer och håll ögonen öppna för de arter du missade i Krugerparken!

Fun fact: Etosha är hem åt över 114 olika däggdjur, 350 fågelarter, 110 olika reptiler, MEN bara en typ av fisk!

Windhoek, Namibia Dag 25

På vägen tillbaka till Windhoek stannar du till vid den lilla staden Okahandja, hem till en av Namibias största hantverksmarknader. Träsniderare från hela Namibia kommer hit för att visa upp sitt arbete. Här kan du med andra ord köpa häftiga prylar åt någon där hemma – eller varför inte dig själv.

När du anländer till Windhoek har du tid att utforska staden på egen hand, eller bara ta det lugnt av innan äventyret fortsätter till resans sista anhalt: Kapstaden!

Kapstaden, Sydafrika Dag 26-32

Äventyret närmar sig sitt slut..men innan du hoppar på planet tillbaka till Sverige väntar ett par härliga dagar i Kapstaden som du kan spendera precis som du känner för. Men vi rekommenderar att ta linbanan upp till Taffelberget, surfa, vinprovning, snorkla med sälar eller ge dig ut på någon av de otaliga vandringslederna. Ja du hör, det finns massor av häftiga upplevelser att uppleva i Kapstaden. Fråga oss om tips så berättar vi gärna mer!

Hemresa

Gruppresan är över för denna gången och det är dags att säga hejdå till dina nya vänner. Men vem säger att ni inte kan planera en ny resa tillsammans? Det är bara att höra av dig till oss om du vill planera nya äventyr så hjälper vi dig!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...