{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Tripmates: Sri Lanka & Maldiverna (vinter)


Res jorden runt på vår gruppresa
Se hela rutten

Datum

25 dagar

Restyp

Gruppresa med andra unga

Åldersgräns

18 - 26 år

Fickpengar

7.000 - 9.000 SEK

Jag vill veta mer
Den här är resan du har väntat på! Detta magiska äventyr till Sri Lanka och Maldiverna innehåller den perfkta mixen av spännande upplevelser, djurliv och lata dagar på stranden. Visst låter det som den ultimata kombon? Häng med!


När du bokar betalar du en deposition på 1.500 SEK. Resterande belopp betalas senast 60 dagar före avresa. 

Våra gruppresor för unga är för dig mellan 18-26 år och som vill ha friheten med backpackerlivet, men samtidigt önskar att ha någon att dela alla upplevelser med. Du reser tillsammans med andra unga från Sverige, Norge, Danmark och Island och majoriteten av våra resenärer reser utan att känna någon innan! 

Vi kommer att skapa en privat Facebook-grupp för alla dina nya resevänner så att ni får möjligheten att lära känna varandra innan avresa. Här kan du också ställa frågor om resan till er alldeles egna Community Manager.

* På grund av flyg- och valutaförändringar kan priset stiga. För att säkerställa bästa pris rekommenderar vi att du bokar så tidigt som möjligt.

______________________________________________________________________________________

Sätt ihop din egen drömresa 

Vill du åka med Tripmates som en del av en längre resa? Inga problem!

Du kan till exempel förlänga resan efteråt och/eller lägga till fler destinationer plus spännande upplevelser som volontärarbete, en roadtrip med en campervan, lära dig surfa, dyka eller haka på en språkkurs. Det mesta är möjligt! Våra reseexperter kan hjälpa dig att designa precis den resa som du vill ha där Tripmates är en del av äventyret! Kort sagt, vi löser DIN drömresa med KILROY! 

SKRIV TILL OSS

______________________________________________________________________________________

Vad är inkluderat?
 • Alla flygbiljetter
 • 15 nätter i Sri Lanka och 7 nätter på Maldiverna
 • Hostel (7 nätter, delat rum med 4-12 pers), enklare hotell (11 nätter, twin/trippelrum), tält (1 natt), homestay (3 nätter, twinrum)
 • Lokal transport: privat minibuss, buss, tåg och speedbåt
 • Transport från/till flygplatsen
 • Guide till inkluderande turer
 • Tid till att utforska på egen hand
 • Många spännande aktiviteter
 • Klimatkompensation på alla flygbiljetter (MyClimate)
 • Facebook-grupper
 • IYTC-kort

 

Sri Lanka: 

 • Besök till Sigiriya 
 • Besök Minneriya National Park
 • Temple of the Tooth 
 • Besök Polonnaruwa Ruins
 • White Water Rafting 
 • Canyoning tur
 • Trek till Adam's Peak
 • Yala National Park 
 • Stranddagar i Mirissa
 • Snorkla vid Turtle Point

 

Maldiverna: 

 • Snorkling
 • 1 timmes kajakuthyrning
 • Sandbank och picknicktur
Vad är inte inkluderat?
 • Måltider som inte är inkluderade på resan är inräknat i fickpengar
 • Valbara aktiviteter 
 • Vaccinationer
 • Visum
 • Reseutrustning
 • Dricks till guider och förare
 • Vaccinationer
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med)

Vad säger våra resenärer?

Nu har det gått drygt en vecka sedan jag kom hem från mitt livs äventyr! Det är en av de bästa upplevelserna i hela mitt liv, hittills. Att resa i 3 månader runt om i världen var så sjukt häftigt! Jag har inga ord, jag har upplevt så många galna saker, träffat så många människor och sett så många fantastiska platser!

Camilla,

Tripmates är en supergrej! Jag har verkligen fått vänner för livet och allt jag upplevt på den här resan kommer jag aldrig att glömma. Ett grymt alternativ för dig som ska ut och resa själv för första gången och inte vill göra det ensam!

Ane,

Ofta ställda frågor


Bokning
Hör av dig till oss om du har frågor eller vill säkra din plats på resan. Vi rekommenderar att du bokar så tidigt som möjligt för bästa möjliga pris. Bor du i andra delar av landet än Stockholm kan vi såklart hjälpa dig med flyg till och från Stockholm. Säg bara till när du bokar så hjälper vi dig att ordna det! 


Frågor? Snacka med våra reseexperter!


Hur mycket fickpengar behöver jag räkna med?
Det är väldigt individuellt hur mycket fickpengar du behöver. På denna resa ingår redan många aktiviteter och allt boende. På vissa platser kan man välja att lägga till extra aktiviteter (utöver de som redan är inkluderade). Om du vill vara med på allt så bör du räkna med extra fickpengar. Det gäller så klart även om du tänker shoppa. 


När ska resan betalas?
När du bokar betalar du en deposition på 1.500 SEK. Resterande belopp betalas senast 60 dagar före avresa. 


Övernattning


En stor del av att resa runt i världen är att bo på olika platser och på olika sätt. På denna resa kommer du att bo på hostel, enkla hotell, home stay (hemma hos lokalbefolkningen) och en natts camping i tält. På hostel kommer det att finnas delade sovsalar med blandade kön. För boende på hotell eller liknande kommer rummet antingen vara ett tvåbädds-, tre- eller fyrbäddsrum. Du kommer alltid att dela rum med samma kön, men antalet bäddar i rummet kan variera. Vänner som reser tillsammans är inte garanterade att dela rum.


Transport


Denna resa innehåller en blandning av olika transportmedel. Du kan därför se fram emot en rad olika sätt att resa runt på i privata minibussar, allmänna bussar, tåg, ett flyg mellan Sri Lanka och Maldiverna och motorbåtstransport mellan Maldivernas öar.


Klimat


Sri Lanka har två monsunsäsonger som delar upp året i torrperioden (december till mars) och regnperioden (maj till september). Den torra årstiden erbjuder temperaturer från 28-32°C, lägre luftfuktighet, mycket solsken och sällsynt nederbörd. Regnperioden är något svalare med temperaturer på 26-30°C, hög luftfuktighet och mer regn. Det är viktigt att notera att väderförhållandena kan variera beroende på vilken region i Sri Lanka du besöker.


Maldiverna har ett tropiskt klimat med två huvudsäsonger: torrperioden (december till april) och den våta årstiden (maj till november). Temperaturen förblir ganska konstant under hela året, i genomsnitt runt 28-30°C. Under torrperioden är det mycket sol och väldigt lite nederbörd. Den våta årstiden medför något svalare temperaturer och högre luftfuktighet och en del regn.


I ett försök att minska risken för regn och få mer stabilt väder har vi satt ihop två olika resor till Sri Lanka och Maldiverna under sommar- respektive vintersäsongen.


Guide


Alla Tripmates resor inkluderar en lokal guide eller "reseledare", vilket gör att du kan förvänta dig ett spännande äventyr utan problem, speciellt i början av resan. Guiderna finns där för att hjälpa till med all logistik, som att navigera runt och checka in på boende. Dessutom ger de ovärderlig inblick i platserna du besöker och ger rekommendationer för olika aktiviteter och coola sevärdheter. Tack vare de lokala guiderna kommer du att lära känna platserna du besöker mycket bättre, dess historia, kultur och sociala normer. Det finns trots allt ingen bättre att visa dig runt än de som faktiskt bor där!


Under resan kommer det vara vara dagar med guide, och även utan. Guidade dagar kommer din guide vara fysiskt, medan dagar utan guide innebär att du är fri att utforska på egen hand. Men du kan självklart alltid be om råd eller tips!

Tillbaka till toppen

Resa tillsammans med andra unga: Sri Lanka & Maldiverna

Hem - Sri Lanka - Maldiverna - Hem

Resan är för dig som är mellan 18 - 26 år och du reser med andra unga från Sverige, Norge, Danmark och Island. Klicka dig vidare i galleriet för att läsa mer om allt spännande som du kommer att få vara med om. Vill du ha en mer detaljerad beskrivning vad som händer dag för dag? Hör av dig till oss!

Negombo, Sri Lanka Negombo Dag 1

På flygplatsen väntar ett varmt välkomnade och transfer som tar dig genom Negombos gator till ditt boende för natten. Checka in på hostlet och lär känna dina nya kompisar som du kommer att dela detta häftiga äventyr med!

Sigiriya, Sri Lanka Sigiriya Dag 2-4

Tidigt nästa morgon sätter ni kurs mot Sigiriya Rock. Här möts du av ruinerna av ett magnifikt palats som skjuter ut från marken och utsikten från toppen är otrolig. Dagen därpå får du besöka ännu ett världsarv, Polonnaruwa, som är Sri Lankas första huvudstad och en av landets mest besökta arkeologiska relikplatser. På eftermiddagen är det dags för en safaritur i Minneriya National Park. Spana efter elefanter och andra djurarter som sengångare och leoparder!

Kandy, Sri Lanka Kandy Dag 5-6

Det är dags att resa vidare söderut mot Sri Lankas näst största stad, Kandy, som ligger undangömd mellan de gröna kullarna. Utforska denna heliga plats där du bland annat hittar Temple of the Tooth, landets viktigaste religiösa helgedom, ett häftigt ädelstensmuseum och den botianiska trädgården som defitinivt är värt ett besök. Visste du förresten att den omgivande regionen producerar det mesta av Sri Lankas te, samt ris och andra grödor?

Kitulgala till Adams Peak, Sri Lanka Dag 7-8

Efter frukost dagen därpå fortsätter äventyret till Kitulgala. Här åker ni på en spännande canyoningtur. Se till att få en god natts sömn. Nästa dag ska du nämligen få prova på rafting och vandra upp till Adams Peak, Sri Lankas heliga berg.

Ella, Sri Lanka Dag 9-10

Hoppa på tåget för att färdas den magiskt vackra sträckan till Ella. Denna chamriga stad är omgiven av berg, teplantager och grönska vart du än går. Från Ella Gap får du en fantastisk utsikt över staden och en klar kväll kan du se det svaga skenet från Great Basses fyr på Sri Lankas södra kust. Vi föreslår också att du tar dig uppför Little Adams Peak för ännu en spektakulär utsikt över det fantastiska landskapet. Här får du spendera tiden som du vill!

Yala, Sri Lanka Dag 11

Yala är Sri Lankas största nationalpark och hem åt vilda elefanter, vildsvin, bufflar, leoparder, björnar och krokodiler. Med andra ord väntar en dag full av fantastiska djurupplevelser! Övernatta i tält och fortsätt sedan resan till Mirissa nästa dag, där du kommer att tillbringa de sista dagarna i Sri Lanka.

Mirissa, Sri Lanka Mirissa Dag 12-15

Äventyret slutar i Mirissa, en charmig liten stad på Sri Lankas sydkust. Längtar du efter lite strandhäng efter alla spännande äventyr har du kommit till rätt plats. Gör en dagsutflykt till Secret Beach och besök Parrot Rock, från toppen får du en grym utsikt över Mirissa Beach. Vill du ta en episk bild till Instagram föreslår vi att du tar dig till Coconut Tree Hill. Namnet avslöjar vad som väntar här! Efter ett par dagar här är det dags att hoppa på flyget till drömmarnas drömresmål, Maldiverna (iiih!)!

Maldiverna Dag 16-19

Om ni kommer till Maldiverna den 19 april 2024 eller före det datumet, börjar ni med en natt på Hulhumale vid flygplatsen och har sedan tre nätter på den lilla lokala ön Dhiffushi.
Vid ankomst senare än 19 april 2024 åker du direkt till Dhifusshi och har 3 nätter där.
Du kan koppla av på stranden, simma i det kristallklara vattnet och hänga på lokala kaféer. Vi har inkluderat en snorkeltur på ön, men i övrigt är det fritt spelrum att göra vad ni känner för.

Thulusdhoo, Maldiverna Thulusdhoo Dag 20-23

Nästa stopp på Maldiverna är den lokala ön Thulusdhoo, som erbjuder magiska surfvågor och avkopplande atmosfär. Ön är något större än Dhiffushi. Medan ni är på Thulusdhoo finns det 1 timmes kajakuthyrning som ingår samt en tur till en sandbank med picknick. På ön finns även möjlighet att prova på surfing, dykning och många andra vattenaktiviteter.

Njut av de sista dagarna av äventyret till fullo innan du återvänder till Malé för att flyga hem.

Hemresa Dag 25

Gruppresan är över för denna gången och det är dags att säga hejdå till dina nya vänner. Men vem säger att ni inte kan planera en ny resa tillsammans? Det är bara att höra av dig till oss om du vill planera nya äventyr så hjälper vi dig!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...