{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Hiking i Balkan


 Grupp människor vandrar i ett vacker landskap, topparna av Balkan.
Se hela rutten

Reslängd

11 dagar

Var?

Albanien, Kosovo & Montenegro

Vad kommer du få göra?

Hiking

Rekommenderade fickpengar

2925-4095 SEK

Jag vill veta mer
Vandra i de fantastiska bergen i Albanien, Kosovo och Montenegro!

Spänn på dig dina kängor och gör dig redo att ta dig an Balkans bergstoppar, ett absolut måste för alla vandrare! Fantastisk natur och berg som kommer få dig att tappa andan väntar på dig på denna episka vandring. Gör dig redo att få se och känna på det verkliga Balkan.

Hoppa på en båt och glid genom Komanfjordarna till Valbona, där du kommer få uppleva Balkans lantliga charm och lära dig mer om området du befinner dig i. Här kommer du få möta herdefamiljer som kommer visa dig hur livet i bergen ser ut. Du kommer få smaka på traditionell mat från Balkan och lyssna på berättelser från lokalbefolkningen när du njuter av din middag i solnedgången. Du kommer få vandra genom Albanien, Kosovo och Montenegro och uppleva otroliga landskap och natur. Gör dig redo för ditt livs bästa vandring!

Vad är inkluderat?
 • 10 nätters boende

 • Trekking guide

 • Välkomst- och hejdå-middag

 • 10x frukostar, 6x luncher, 7x middagar

 • Guided Walking Tour i Tirana 

 • Traditionell matlagningskurs

 • Transport mellan destinationer (som du kan se i resplanen)

 • Avkoppling i staden Shkoder

 • Tillgång till en facebook-grupp med alla adnra resenärer

 • Avresemöte online

Vad är inte inkluderat?
 • Personlig reseförsäkring (men vi kan hjälpa dig med det!)

 • Transport till och från Albanien

 • Måltider som inte nämns i resplanen

 • Dricks till chaufförer och guider

 • Vaccinationer 

 • Aktiviteter som inte nämns i resplanen

Vanliga frågor


Bokning


Kontakta oss gärna om du har några frågor angående denna resa eller vill säkra en plats. Vi rekommenderar att du bokar så tidigt som möjligt för bästa pris. Det är också möjligt att förlänga din resa innan gruppresan börjar eller efter att gruppresan avslutas om du vill fortsätta på egen hand. Låt oss veta vid bokning!


Frågor? Kontakta oss!


Hur mycket fickpengar ska jag planera för?


Fickpengar varierar mycket från person till person. Många upplevelser, aktiviteter och boenden ingår redan i denna resa. På vissa platser kan du välja att lägga till aktiviteter (utöver det som redan ingår). Om du vill delta i allt bör du budgetera för lite extra fickpengar. Detsamma gäller om du planerar att shoppa.


När ska betalningen vara klar för resan?


Vid bokning måste du betala en deposition på 1 500 SEK. Resten av resan måste betalas senast 60 dagar före avresa.


Boende


En betydande del av att resa runt i världen är att kunna bo på olika platser och på olika sätt. På detta äventyr kan du förvänta dig att bo på en blandning av vandrarhem, enkla hotell, bergsgästhus och stugor under dina dagar när du vandrar. För hotell eller liknande boenden kommer rummet antingen att vara ett tvåbäddsrum,trebäddsrum eller fyrbäddsrum. Vänner som reser tillsammans är inte garanterade att dela rum.


Transport


Denna resa inkluderar en blandning av olika transportmedel. Du kan se fram emot att uppleva olika sätt att ta dig runt! På denna resa kan du förvänta dig transport i form av privata minivans och en allmän färja över Komansjön.


Klimat


Albanien har ett medelhavsklimat präglat av milda, fuktiga vintrar och varma, torra somrar. Vintern sträcker sig från november till april, med genomsnittliga temperaturer på 5-12°C och sporadiskt regn. Dock fokuserar denna tur, som är tillgänglig från maj till oktober, på de varmare månaderna. Under denna period, från maj till oktober, stiger temperaturen betydligt och varierar mellan 25-35°C. Inlandet och bergsområdena kan ha svalare temperaturer och varierande väderförhållanden. För Peaks of the Balkans-trekken i norra Albanien, förvänta dig varierande väderförhållanden på högre höjder. Våren, precis före sommaren, och sen sommar (höst) kan ge något svalare temperaturer, särskilt under de säsongsmässiga övergångarna. När du förbereder dig för denna tur är det viktigt att packa därefter och ta hänsyn till potentiella variationer i väderförhållandena under dessa övergångsperioder och på högre höjder.


Guide


Alla Tripmates-turer har en lokal guide eller reseledare, vilket säkerställer så du får det bästa äventyret du kan få. Under vandringen i bergen kommer deltagarna att dra nytta av guidade upplevelser, där guiderna assisterar med logistik, navigering och boende. Dessutom erbjuder de värdefulla insikter i de besökta destinationerna och föreslår olika aktiviteter och sevärdheter. Trots allt finns det ingen bättre att visa dig runt än de som faktiskt bor där!


Du kommer att ha dagar med och utan guide på resan. Guidade dagar indikerar när din guide kommer att vara fysiskt närvarande med din grupp, medan dagar utan guide hänvisar till de dagar då du är fri att utforska på egen hand. Du kan fortfarande be om råd eller tips, självklart!

Tillbaka till toppen
alt

Designa din egen drömresa

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Dag 1 Tirana, Albanien

Välkommen - eller "Mirëseardhje" - till Albanien! Resan börjar med en gemensam middag, en perfekt start för att träffa och lära känna dina medresenärer. Efter att ha ätit dig mätt är du fri att göra vad du vill - ladda upp med lite sömn eller ge dig ut på stan med dina nya vänner. Gör dig redo för god mat, fantastiskt sällskap och början på en episk reseberättelse. Let's go!
Dag 2 Tirana, Albanien

Börja i Tiranas puls med en stadstur med livliga gator, historiska platser som "New Bazaar", och det coola "Blloku"-området. Det är en kulturfylld promenad, med en dos berättande och lokala vibbar. Gör din upplevelse ännu bättre och delta i en matlagningsklass där du kommer att bemästra konsten av Albaniens älskade "Tave Kosi" och den smakrika "Lakror" (och kom ihåg: missa inte att prova en slurk av Raki). Var redo att blanda, rulla och fräsa dig till kulinarisk stjärnglans i hjärtat av Albanien! Resten av kvällen är du fri att utforska på egen hand eller med andra från ditt resegäng.

Dag 3 De Albanska Alperna

Ge dig ut på en resa mot de Accursed Mountains, också kända som de albanska alperna, där du kommer att korsa Komansjön med färja, sedan köra genom de robusta landskapen till Valbona för lunch och en kort vandring till Gurnas vattenfall och andra sevärdheter!

Dag 4 Doberdol, Albanien

Från Valbona kommer du åka med en transfer till byn Cerem. Här bor herdefamiljer under sommarmånaderna - men the Peaks of the Balkans trail är en av anledningarna till att området är populärt. Fortsätt resan till Doberdol, en avlägsen herdeby som endast är tillgänglig utanför riktiga vandringsleder. Du kommer få ta dig igenom dalar som du sett på bilder, närma dig glaciärsjöar och slutligen vila upp dig i en fjällstuga. Upplev Balkans råa natur och skönhet!

Dag 5 Babino Polje, Kosovo & Montenegro

Det är dags att snöra på sig skorna och ge sig ut på stigen mot byn Babino Polje. Gå längs de kantiga gränserna mellan Albanien, Kosovo och Montenegro, få ditt hjärta att pumpa lite extra med höga dalar och bergshöjder när du rör dig genom tät tallskog bort från bergen. När du är framme vid Babino Polje, hoppa på en transfer till byn Vusanje där du kommer spendera natten.

Dag 6 Vusanje, Montenegro

Ta det lugnt i det kyliga montenegrinska samhället Vusanje. Idag kan du bara koppla av eller vandra runt i byn. Känner du för en lättare vandring? Det finns massor av bergsstigar i närheten! Eller kanske är du sugen på att ta ett dopp i Limfloden eller i Grljavattenfallet? Ta in den balkanska bergsluften och bara njut!

Dag 7 Theth, Albanien

Ge dig ut på stigarna för ett episkt äventyr från Vusanje till Theth, klättra 788m och känn på adrenalinet. Det här är ett fullspäckat bergsäventyr med fantastiska vyer. Vandra genom historiska platser där bunkrar från förgångna tider berättar historier om en bevakad historia. Avsluta din dag med att njuta av solnedgången i Theth, den ultimata avkopplingsplatsen för att föreviga minnena från the Accursed Mountains.

Dag 8 Shkoder, Albanien

Efter frukosten, ge dig ut på vägen för en bilresa från Theth till Shkodër, med ett trevligt stopp vid Prekal och Kiri River Canyon för att suga åt dig den orörda vildmarken och ta ett dopp i de svala floderna. När du är i Shkodër, lär känna - och känn - den kulturella pulsen av Albaniens norra delar.

Dag 9 Shkoder, Albanien

Denna dag är din att göra som du vill med! Strosa runt genom stadens gator och sug in konstnärliga vibbar och gammaldags charm. Eller kör en kombo och ge dig ut på sjön för ett äventyr — ta en paddelbräda, kajak eller slappa på en båt. Du kommer få sen en helt otrolig plats som du sent kommer glömma!

Dag 10-11 Shkoder, Albanien/Tirana, Albanien

Ta in det sista av Shkodër innan du åker tillbaka till Tirana. Du har fortfarande tid att utforska staden, innan det är dags för en sista fest i Tirana - en hejdå-middag med ditt resegäng där ni kan prata och skratta åt allt som har hänt på resan.

Och nu så var det faktiskt slut på det här episka äventyret. Dag 11 är det dags att säga hejdå till ditt resegäng. Ta dig till flygplatsen eller fortsätt ditt äventyr på egen hand eller med en ny vän.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...