{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Hiking i Georgien


Glaciärer, sjöar och berg, med någon som vandrar i Georgien
Se hela rutten

Reslängd

16 dagar

När?

Georgien

Vad kommer du att få göra?

Hiking & kulturella upplevelser

Rekommenderad budget

3295 - 4495 SEK

Jag vill veta mer
Ge dig ut på ett 16-dagars äventyr till Georgien, där du kommer att utforska den robusta skönheten i Kaukasusbergen och fördjupa dig i den rika kulturen i detta forntida land.

Ge dig ut på okända stigar och upptäck dolda pärlor, inklusive orörda bergssjöar, glittrande glaciärer, snötäckta toppar, smaragddalar och stora fält av vildblommor. Vandring genom frodiga skogar och trekking till avlägsna vattenfall medan du andas in den friska bergsluften och tar in den fantastiska utsikten.

Dyk in i den förtrollande världen av georgisk tradition och kultur. Lär dig om den forntida konsten att göra vin och delta i en traditionell qvevrivinprovning. Besök sekelgamla kloster och se på medeltidens arkitektoniska storhet. Smaka på äkta georgisk mat, njut av khachapuri (ostbröd), khinkali (dumplings) och chacha (vinbrandy).

Denna oförglömliga resa kommer att ta dig till några av Georgiens mest avlägsna och hisnande platser, vilket gör att du kan koppla och bli ett med naturen och uppleva allt av detta fängslande land med andra resenärer i åldrarna 23-31 år.

Vad är inkluderat?
 • 15 nätters boende

 • Engelsktalande guide

 • 10 x frukostar, 1 x luncher, 9 x middagar

 • Välkomstmiddag

 •  Hejdå-lunch

 • Guidad walking tour i Tbilisi 

 • Traditionell georgisk folkshow

 • Terminalbad i Sairme

 • Testa på att göra georgiska ''svanhattar'' från Svaneti region 

 • Båttur genom Prometheus Cave 

 • 2 tradtionella georgiska vinprovningar

 • Aktiviteter som i reseplan 

 • Transport, inkluderat med några dagar av 4WD mellan destinationer ( som du kan se i resplanen)

 • Avresemöte online
 • Facebook-grupp
Vad är inte inkluderat ?
 • Personlig reseförsäkring (Men vi kan hjälpa till med det!)

 • Transport till och från Gerogien (Men vi kan också hjälpa till med det!)

 • Måltider som inte står med i resplanen

 • Dryck under måltider

 • Dricks för chauförrer och guider

 • Vaccinationer (valbart)

 • Aktiviteter som inte står med i resplanen

Vanliga frågor och svar


Bokning


Kontakta oss gärna om du har några frågor angående denna resa eller vill säkra en plats. Vi rekommenderar att du bokar så tidigt som möjligt för bästa pris. Det är också möjligt att förlänga din resa innan den här gruppresan börjar eller efter att gruppresan har slutat om du önskar fortsätta själv. Meddela oss vid bokningen!


Frågor? Kontakta oss!


Hur mycket fickpengar bör jag planera för?


Fickpengar varierar kraftigt från person till person. Många upplevelser, aktiviteter och boenden ingår redan i denna resa. På vissa platser kan du välja att lägga till aktiviteter (utöver vad som redan ingår). Om du vill delta i allt bör du budgetera för lite extra fickpengar. Samma sak gäller om du planerar att shoppa eller vill ha speciella drycker vid varje måltid.


När ska betalningen för resan vara klar?


Vid bokningstillfället måste du betala en deposition på 1 500 SEK. Resten av resan måste betalas senast 60 dagar före avresa.


Boende


En betydande del av att resa runt i världen är att kunna bo på olika platser och på olika sätt. På detta äventyr kan du förvänta dig att bo på en blandning av vandrarhem, enkla hotell bergsgästhus eller stugor. För hotell eller liknande boenden kommer rummet antingen att vara en två-, trippel- eller fyrarum. Vänner som reser tillsammans är inte garanterade att dela rum.


Transport


Denna resa inkluderar en mix av olika transportmedel. Du kan se fram emot att uppleva olika sätt att ta dig runt på! På denna resa kan du förvänta dig transport i form av privata minivans, fyrhjulsdrivna terrängfordon och allmänna transporter.


Klimat


Georgien erbjuder en inbjudande klimat för sommarvandringsexpeditioner. Med ett varierat klimat kan du förvänta dig generellt varma och torra förhållanden, vilket gör det till en utmärkt säsong för utomhusaktiviteter, särskilt vandring. Genomsnittstemperaturerna i hela landet varierar mellan 20 och 35°C, vilket ger behagligt vandringsväder. Inlandet och bergsområdena kan visa kallare temperaturer, särskilt på högre höjder och på morgnar och kvällar, där landskapen övergår från frodiga dalar till kuperade bergsterränger. Under sommarmånaderna är det övervägande torrt, men tillfälliga regnskurar kan ske, vilket kräver förberedelse för plötsliga väderförändringar, särskilt i de högre regionerna.


Guide


Alla Tripmates-turer inkluderar en lokal guide eller reseledare, vilket garanterar ett äventyr med en bra mix. Under vandringen i bergen kommer deltagarna att dra nytta av guidade upplevelser, där guiderna hjälper till med logistik, navigering och boende. Dessutom erbjuder de värdefulla insikter i de besökta destinationerna och föreslår olika aktiviteter och sevärdheter. Trots allt finns det ingen bättre än de som faktiskt bor där för att visa dig runt!


Du kommer att ha dagar med och utan guide på resan. Guidade dagar innebär att din guide kommer att vara fysiskt närvarande med din grupp, medan dagar utan guide hänvisar till de dagar då du är fri att utforska på egen hand. Du kan fortfarande be om råd eller tips, självklart!

Tillbaka till toppen
alt

Designa din egen drömresa

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Dag 1 Tbilisi, Georgien - Ankomstdag

Gamarjoba - eller välkommen - till Georgien! När du kommer hit tar du dig själv till ditt boende. På kvällen samlas du med din guide och andra resenärer för en välkomstmiddag och en traditionell georgisk folkshow. Denna kulturella mix kombinerar georgisk kultur med kulinariska läckerheter!

Dag 2 Tbilisi

Utforska Tbilisis livliga blandning av antika och moderna vibbar under dagens stadspromenad. Ta in staden från Metekhikyrkan, vandra över Fredsbron och ta en linbana till Narikalafästningen. Du kommer att besöka flera historiska landmärken som är utspridda över staden samtidigt som du tar in allt av det lokala livet som pågår runtomkring dig. Efteråt kommer du att besöka en verksamhet som kallas 'Babale', som bedriver värdefullt arbete med att erbjuda färdighetsträning för personer med Downs syndrom. Här har du chansen att hoppa in och delta i arbetet med att tillverka trä-, lera- och textilprodukter tillsammans med några av medarbetarna. Resten av kvällen kan du göra vad du vill. Välj att utforska staden till fots, ät middag på en lokal restaurang eller gå på barer och njut av Tbilisis livliga nattliv. Om du har tid kan du och ditt resegäng även besöka ett av stadens många svavelbad för lite avkoppling innan ni beger er upp i bergen.

Dag 3 Vardzia

Från Tbilisi tar du dig vidare genom Tsalkas vilda landskap med vulkaniska platåer, blå sjöar och vidsträckta dalar med herdar och deras hjordar. Stanna vid den fridfulla Paravanisjön och njut av de otroliga vyerna. Sedan, utforska Vardzias klippgravars ruiner, där medeltida berättelser kvarstår bland Kung Tamars väggmålningar. I Vardzia väntar ett dags äventyr med en historia om 50 000 invånare, gamla kyrkor, vinkällare, kloster och mer, allt välbevarat än idag

Dag 4 Akhaltsikhe

Ät frukost på ditt boende och ge dig sedan iväg mot Akhaltsikhe med en paus för att ta ett snabbt fotostopp vid Khertvisifästningen. I klippkanten Saro, dyk ner i gamla fornlämningar och en historisk kyrka. Sedan, utforska Akhaltsikhes Rabatifästning, en blandning av moskéer, madrasor och museer indränkta i medeltida berättelser. För länge sen fullspäckad med historiska skatter! När du kommer fram, checka in på ditt boende och utforska på egen hand.

Dag 5 Sazano

Nu är det dags att ta dig till södra Georgien, till Abastumani, där otrolig arkitektur pryder det fantastiska landskapet. Nästa stopp är Sairmes legendariska termiska källor och mineralvatten och här kan du ta ett uppfriskande dopp. Efter doppet blir det en naturskön åktur till den rustika charmen i Zeda Sazano. Övernatta i Sazano med en avslappnad middag med resten av ditt resegäng där ni senare har tid att bara slappa eller utforska ännu mer av staden.

Dag 6 Ushguli

Du börjar med en naturskön bilresa genom Zagaro och Latipari Pass, som leder dig till de högt belägna Ushgulibynerna i Svaneti, en av Europas högst belägna platser. Förbered dig på episka vyer och bergsluft. Koppla av och njut av en middag med ditt sällskap.

Dag 7 Mestia

Ge dig ut på en 6 timmars vandring från Ushguli till den episka Schkharaglaciären, där du tar dig an olika höjder och dyker ner i dalar med Georgiens högsta bergstoppar i bakgrunden. Ta in de söta dofterna av vildblommorna vid Engurifloddalen innan du fortsätter vandringen. Efter vandringen, besök det gamla Lamariaklostret för lite mer historia, och ta dig sedan tillbaka till Mestia. Avsluta dagen med testa på att göra hantverk med lokalbefolkningen och skapa ikoniska Svan-hattar - det är ett autentiskt georgiskt hantverk!

Dag 8 Mestia

Ät en god frukost och ge dig iväg från Mestia, där du kommer att vandra till Koruldisjöarna under mäktiga Ushba på en 7-timmars trek med en episk utsikt över Kaukasus. Du kommer att se olika toppar och glaciärer, inklusive Tetnuldi (4800m), Lyla (4008m), Chatini (4012m) och Banguriani (3838m). Vandringen erbjuder också magnifika panoramavyer över Mestia och möjligheten att passera förbi orörda bergssjöar.

Dag 9 Zugdidi

Gör ett stopp vid den höga Enguridammen, världens näst högsta betongbågdam på 271,5 meter, belägen nära Jvari i Georgien på vägen till Zugdidi. Detta ingenjörsmässiga mästerverk är en viktig del av Enguris vattenkraftverk och erbjuder både fantastisk utsikt och en glimt av monumental arkitektur.

Dag 10 Kutaisi

Börja din dag med en spännande vandring i Okatse Canyon, som börjar från byn Gordi. Ta dig över den 500 meter långa hängande stigen och skogsstigen, som leder upp till det fantastiska Oschapovattenfallet - 60 meter av ren skönhet. Ta in vyerna över den djupa ravinen och de omgivande skogarna.

Dag 11 Tbilisi

Bege dig till den pittoreska staden Tskaltubo, där Grottan Prometheus väntar, ett underjordisk under av stalaktiter, stalagmiter och en förtrollande underjordisk sjö. Vandra en kilometer in i denna kalkstenslabyrint, där årtusenden av naturens underverk finns att se. Sedan, ta dig ut på det kristallklara vattnet i en båt, glidande över den underjordiska sjön i skuggor och ljus. Efter grottans stillhet är det tillbaka till Tbilisi, där du checkar in på ditt boende och har resten av kvällen fri att njuta av staden.

Dag 12 Telavi

Från Tbilisi så beger du dig österut mot Georgiens bördiga vinland, via Gombori Pass till de fridfulla New Shuamta- och antika Alaverdiklostren, där munkar producerar vin med utsikt över Stora Kaukasus. Avsluta med en tripp till Tsinandalis frodiga egendom, som även fungerar som ett husmuseum. Det är en glimt av Georgiens andliga hjärta och kreativa själ. Övernatta i staden Telavi, som du kan strosa omkring i med vacker arkitektur runt varje hörn.

Dag 13 Lagodekhi National Park

Förbered dig för en episk avslutande vandring i Lagodekhi National Park, där du kan se det underbara 40 meter höga Gurgenianivattenfallet. De som söker lite mer adrenalin kan vandra upp till toppen av fallen, där Ninoskhevifloden forsar över. Vandringen från Gurgeniani Information Center passerar 'Nino Gorge' floden, här finns massor av sällsynta växter och du har chans att att få se hjortar eller vildsvin. På vägen kan du behöva korsa floden flera gånger, särskilt under vårmånaderna. Efter vandringen, fördjupa dig i Georgiens 8000 år gamla vinarv med ett besök i en traditionell källare. Sippa på qvevriåldrad vin och avslöja hantverket bakom denna UNESCO-erkända konst, och lär dig historien om denna intressanta tradition från en qvevritillverkare.

Dag 14 Tbilisi

Dags att besöka Sighnaghi, "Georgiens Toscana", där gamla murar ramar in episka vyer över Alazani Valley. Du kommer att äta lunch med lokalbefolkningen och smutta på något gott georgiskt vin på Babaneuri vinkällare - det är en gammal charmerande stad med en touch av vingårdscoolhet. Efteråt fortsätter du vidare till Tbilisi, där du checkar in på ditt boende, säger hejdå till din guide och har resten av dagen att utforska på egen hand eller med resten av ditt resesällskap.

Dag 15 Tbilisi

Dagen innan det är dags att åka hem (eller till något annat fantastiskt äventyr) så har du tid att göra vad du vill. Ta in det sista av Tbilisis elektriska energi innan det är dags att gå till sängs och gör dig redo att säga hejdå till dina nya reskamrater! Om du ännu inte har haft tid eller unnat dig kan det vara din chans att njuta av ett traditionellt svavelbadshus!

Day 16 Tbilisi -Hemgång

Idag är det dags att åka hem - säg hejdå till ditt resegäng som du haft med dig under ditt äventyr genom Georgien. Ta en taxi eller vad du vill till flygplatsen eller fortsätt din resa till din nästa destionation själv eller kanske med en ny reskompis? Nakhvamdis (Hejdå)!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...