{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Roadtrip i Australiens vildmark


australia-flinders-ranges-roadtrip-the-explorers-way-cover
Se hela rutten

Reslängd

2-3 veckor

Antal kilometer

1600 km

Antal territorier

2

Restyp

Backpacking

Jag vill veta mer
Är du redo för en riktig «outback» upplevelse? Börja med att spendera några dagar i Adelaide innan du sätter dig på bussen som tar dig genom Australiens vildmark. Denna roadtrip tar dig genom fantastiska landskap och några av Australiens bästa nationalparker.

Detta reseförslag liknar inte våra andra roadtrips i Australien. Vildmarken kan vara riktigt tuff att köra igenom, så i denna rutt har vi inkluderat ett busspass istället. Allt för att du ska kunna fokusera på det som är viktigt - vilket i detta fall är att njuta av de hisnande landskapen utan att behöva oroa dig för körningen.

Börja din resa i Adelaide, där vi har ordnat med boende på stans coolaste vandrarhem de 2 första nätterna. Gå ombord på bussen och luta dig tillbaka. Stanna till längs vägen i några av de gamla byarna som Coober Pedy, Flinders Range och Alice Springs som är slutdetinationen på din resa. Besök några av de häftiga nationalparkerna där Uluru är en av höjdpunkterna. Det är en otrolig syn som du aldrig kommer att glömma!

Vad innebär en roadtrip för oss på KILROY?

Vi uppmuntrar alltid våra resenärer att vara nyfikna och omfamna det oväntade. För oss betyder det att stanna upp och inte alltid stirra sig blind på kartan. Kör helt enkelt inte bara för att köra bil. Våga ta kontakt med nya människor och var öppen för att planerna ändras – det är nämligen då magi uppstår!

*Frånpris per person för två personer över 25 år som reser tillsammans. 

Vad är inkluderat?
 • Flyg till Adelaide
 • 2 övernattningar på hostel i Adelaide
 • Busspass (6-dagar)
 • 1 övernattning i Coober Pedy
 • 2 övernattningar i Alice Springs
 • 3 dagar i Red Centre Rock safari
 • Flyg från Alice Springs till Melbourne
 • 3 nätter på hostel i St. Kilda
 • Dagstur till Great Ocean Road 
 • Flyg hem från Melbourne
 • Bokningsavgifter
 • Egen reseexpert
Vad är inte inkluderat?
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med!)
 • Vaccinationer 
 • Måltider 
 • Egna aktiviteter 
alt

Designa din egen drömresa

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Reseförslag Australiens vildmark

Stockholm - Adelaide - Flinders Range - Coober Pedy - Alice Springs - Uluru & Kings Canyon - Alice Springs - Melbourne - Stockholm

Kom ihåg att den här rutten endast är ett förslag för din roadtrip. Om du vill få hjälp med att skapa ett skräddarsytt reseförslag är du välkommen att höra av dig till våra äventyrliga reseexperter. De älskar att designa roadtrips och delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och bästa tips!

Adelaide

För några år sedan utsåg Lonely Planed Adelaide till en av de coolaste städerna i världen och södra Australien till den femte bästa regionen i världen att besöka. I detta reseförslag har vi ordnat med boende de 2 första nätterna, för att du ska få mer tid till att utforska staden. Adelaide kallas ofta för festivalstaden, så se till att kolla in evenemangskalendern - det kan vara något kul på gång!

Kolla in Adelaide Central Market om du gillar shopping och god mat (vem gör inte det?). Du kommer snabbt att upptäcka att du befinner dig i en pulserande stad med fantastiska caféer, restauranger och en grym konstscen. Vi rekommenderar att du stannar i minst 2 dagar, innan du går ombord på bussen och beger dig djupt in i Australiens vildmark.

Flinders Ranges

I Flinders Ranges Nationalpark hittar du ett av de äldsta landskapen i världen. På vägen hit kan du stanna i Melrose och Quorn där du har möjlighet att åka en tur på Pichi Richi-järnvägen (från april till oktober). Den ligger cirka 6 timmar från Adelaide, så det är ett perfekt stopp för att sträcka på benen innan resan fortsätter.

Ge dig ut på en vandring eller prova köra en 4WD genom nationalparken. Kolla in den naturliga amfiteatern Wilpena Pound som är en naturlig amfiteater. Lyckas du ta dig till toppen får du uppleva en fantastisk utsikt. Boka en naturskön flygtur om du vill ha en ännu bättre utsikt över den 100 km långa bergskedjan.

Coober Pedy

Vi har inkluderat 1 övernattning i Coober Pedy på ett riktigt coolt vandrarhem under jord. I denna by handlar faktiskt det mesta om livet under marken och gruvindustrin som finns här. Under sommaren kan det bli upp till 50 grader och lokalbefolkningen tar skydd från värmen genom att gå in i gruvorna. Coober Pedy kan se ut som en öde by på ytan, men faktum är att cirka 75 % av världens opaler kommer härifrån. Vi rekommenderar dig att kolla in gruvorna och besöka Breakaways Conservation Park!

Alice Springs

Efter att ha spenderat många timmar på bussen är det dags att koppla av i Alice Springs. Gillar du konst? Då kommer du älska denna plats! I Alice Springs hittar du aboriginsk konst av alla slag. Om konsten inte intresserar dig så mycket är det ändå en spännande kulturell upplevelse. Alice Springs är också omgiven av bergskedjan MacDonnell Ranges, vilket innebär massor av möjligheter till fantastiska vandringar, utsiktspunkter och adrenalinfyllda aktiviteter!

Vi har inkluderat 2 övernattningar i Alice Springs för att underlätta slutet av din resa. Härifrån rekommenderar vi att du gör dagsturer till antingen Kings Canyon eller Uluru. Eller varför inte båda två?

Red Center Safar - 3 dagar i the outback

Uluru (även känt som Ayers Rock) är ett av Australiens mest kända landmärken – med all rätt! Ha kameran redo, för du kommer att vilja föreviga dina upplevelser! Den massiva stenen (Uluru) har så många olika nyanser av rött i sig att när solljuset träffar stenen kan du se hur den ändrar färg. Den bästa tiden att uppleva Uluru är naturligtvis vid soluppgång och solnedgång. Inte långt från Uluru hittar du också The Olgas, eller Kata Tjuta.

Melbourne

Kings Canyon är den perfekta platsen för tidiga morgonpromenader. Den mest populära rutten för vandring är Kings Canyon Rim Walk, men du kan även ta flera andra vägar som till exempel Edens Garden and The Lost City. Landskapet här är obeskrivligt vackert och annorlunda! Vi rekommenderar att du följer med på en rundtur med en lokal guide som berättar allt om områdets spännande historia, samt visar dig de vackraste platserna längs rutten.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...