{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Roadtrip Australien - Västkusten


Roadtrip längs Australiens västkust
Se hela rutten

Reslängd

5-6 veckor

Startar i

Perth

Avslutas i

Broome

När på året?

april - oktober

Jag vill veta mer
Australiens västkust är som gjord för roadtrips. Tusentals kilometer av sand, sol och surf, chamriga små städer, fantastisk mat och ett överflöd av upplevelser. Är du taggad på en oförglömglig resa «off the beaten track»? Let's go!

Denna roadtrip visar upp några av västra Australiens bästa platser och ger dig lite av allt. Nationalparker, naturliga pooler, vita sandstränder och ett rikt marint liv - gör dig redo för ett episkt äventyr på västkusten!

Vi har inkluderat en campervan i denna roadtrip, men du kan byta den till en vanlig hyrbil om du vill, det är helt upp till dig! Värt att nämna är att se till att ha koll på din reseförsäkring när du hyr bil utomlands. Osäker på om du har en? Oroa dig inte - vi kan hjälpa dig med det!

Tänk på: Mellan 1 dec och 31 mar är det inte möjligt att lämna husbilen i Broome på grund av lågsäsong. Vi rekommenderar därför att du reser andra datum eller alternativt hyr en bil istället om du planerar att åka under denna period.

Vad innebär en roadtrip för oss på KILROY?

Vi uppmuntrar alltid våra resenärer att vara nyfikna och omfamna det oväntade. För oss betyder det att stanna upp och inte alltid stirra sig blind på kartan. Kör helt enkelt inte bara för att köra bil. Våga ta kontakt med nya människor och var öppen för att planerna ändras – det är nämligen då magi uppstår!

*Frånpris per person för två personer över 25 år som reser tillsammans. Är du yngre än så fixar vi din hyrbil ändå!

Vad är inkluderat?
 • Flyg till Perth
 • 3 övernattningar på Fremantle Prison Hostel YHA
 • Britz Hi-top Campervan i 28 dagar
 • Flyg hem från Broome
 • Bokningsavgifter
 • Egen resexpert
Vad är inte inkluderat?
 • Avgift för envägshyra 1.000 AUD (alternativet är att köra tillbaka 3000 km eller vidare till Darwin ytterligare 2000 km)
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med!)
 • Vaccinationer 
 • Måltider 
 • Egna aktiviteter 

Reseförslag Australiens västkust

Stockholm - Perth - Pinnacles - Kalbarri - Monkey Mia - Coral Bay - Exmouth - Tom Price - Karijini NP - Port Hedland - Broome - Stockholm

Kom ihåg att den här rutten endast är ett förslag för din roadtrip. Om du vill få hjälp med att skapa ett skräddarsytt reseförslag är du välkommen att höra av dig till våra äventyrliga reseexperter. De älskar att designa roadtrips och delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och bästa tips!

Perth

Perth är den största staden i västra Australien och bjuder på en avslappnad atmosfär, fantastisk mat och MYCKET sol - vad finns det att inte älska? Gör du en roadtrip i en campervan finns det dessutom massor av härliga platser att campa på. Faktum är att Perth är som gjort för camping och BBQs plus att det finns många möjliga dagsutflykter i området. Vi rekommenderar att du besöker Freemantle, som är känt för sina kreativa medborgare och hippies!

The Pinnacles

Cirka 200 km norr om Perth hittar du The Pinnacles i Nambung National Park. Dessa stenformationer, som är upp till 5 meter höga, skapades för cirka 30 000 år sedan när vattnet drog sig tillbaka och lämnade kvar en massa snäckor som med tiden förvandlats till vackra torn.

Kalbarri National Park

Kuststaden Kalbarri är känt för sina stränder som är skyddade av vikar. Bara en kort bilresa från staden kommer du till Kalbarri nationalpark där du får uppleva både raviner och fantastiska utsiktsplatser. Ställ alarmet tidigt på morgonen och se pelikanerna leta efter föda vid floden. Varför inte ge dig ut på en fisketur eller en flodkryssning? Om du är den äventyrliga typen bör du också testa kajakpaddling, sandboarding eller fyrhjuling.

Monkey Mia & Shark Bay

Vill du komma nära vilda delfiner? Vid Shark Bay, strax utanför Monkey Mia, matas delfinerna tre gånger om dagen. Vid Shark Bay kan du också se fossiler i Hamelin Pool, den röda sanden i Francois Peron National Park och även sköldpaddor, hajar och rockor. Om du känner för en lugn dag på stranden bör du ta dig till Shell Beach för att njuta av dagen i ett riktigt paradis.

Exmouth, Ningaloo Reef & Coral Bay

Hit åker du för att lära sig dyka i Ningaloo Marine Park och se de «The Big 3»; mantor, valhajar och knölvalar. Eller hoppa in i en fyrdjulsdriven bil för att hitta hemliag stränder med otrolig snorkling. Ningaloo Reef är Australiens mest tillgängliga korallrev och hem för över 500 arter av marint liv. Nedan hittar du de bästa tiderna för att se dessa magnifika djur på nära håll.

Manta Rays: Året runt, men den bästa tiden är mellan maj och oktober
Valhajar: Du bör sikta på perioden mellan april och september
Knölvalar: Den bästa tiden är mellan augusti och november.

Karijini National Park & Tom price

Karijini National Park, som ligger i hjärtat av västra Australien, är resultatet av en naturlig process som skett under två miljarder år. Idag är det en magisk plats med sötvattenpooler, raviner, vattenfall och några av de äldsta stenarna på vår planet. Vi rekommenderar att du tillbringar minst tre dagar här om du vill se alla sevärdigheter utan stress!

Se till att tanken är full innan du kör in i nationalparken, det finns nämligen inga bensinstationer i Karijini.

Port Hedland & Eighty Mile Beach

Eighty Mile Beach ligger halvvägs mellan Broome och Port Hedland. Stranden är cirka 220 kilometer lång. Det finns med andra ord gott om plats! Det är även ett av de viktigaste områdena för fågelarten vadare i hela Australien. Populära aktiviteter här inkluderar strandfiske, camping, fyrhjulskörning, beachcombing, spana på vilda djur och njuta av magnifika solnedgångar...

Broome

Broome är inte direkt en metropol, men staden har mycket att erbjuda! Konstgallerier, museer och japansk och kinesisk arkitektur gör Broome till något speciellt. Se dinosauriespår vid Gantheaume Point och tappa andan när solen går ner över Indiska oceanen. Visst tröttnar man aldrig på solnedgångar?

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...