{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

Roadtrip i Portugal från Lissabon till Porto


kustnära väg under en roadtrip i portugal från lissabon till porto
Se hela rutten

Reselängd

10 dagar

Antal kilometer

400 km

Antal stopp

5

Vad ingår?

Flyg, 1 veckar hyra av campervan, 3 nätter i Lissabon

Jag vill veta mer
Är du redo för ett roadtrip längs Portugals västkust? Rutten börjar i Lissabon och fortsätt norrut längs den vackra portugisiska kustlinjen med slutdestination Porto. Däremellan väntar stopp vid flera mysiga kuststäder.

Den här roadtrippen i Portugal låter dig njuta av landets bästa sidor från söder till norr. Resan påbörjas i den härliga huvudstaden Lissabon där tre nätter ingår på det centralt belägna Selina Hostel. Här kickstartas din roadtrip på bästa vis bland mysiga restauranger och livliga barer.

Vägarna leder dig vidare till Povoa de Santa Iria norr om Lissabon där du hämtar upp din campervan, ditt hem de kommande sju dagarna. Därefter tar du sikte på Peniche som levererar klassiska portugisiska stränder och surfatmosfär. Next up, den vackra Monastary Heritage Route som tar dig genom flera mysiga byar med avslut i den anrika universitetsstaden Coimbra.

Den sista etappen av din roadtrip i Portugal leder dig till Porto. Väl framme kan du antingen betala avgiften för envägshyra (ingår i reseförslagets pris) och lämna campervanen, eller köra tillbaka till Lissabon (och på så vis spara några kronor). Om du vill förlänga roadtrippen bör du överväga att köra ut på den vackra landsbygden norr om Porto.

Observera att havet längs Portugals kust aldrig når Medelhavets sköna temperaturer. Atlanten kan bli rätt kall och överstiger sällan 20°C.

Vad innebär en roadtrip för oss på KILROY?

Vi uppmuntrar alltid våra resenärer att vara nyfikna och omfamna det oväntade. För oss betyder det att stanna upp och inte alltid stirra sig blind på kartan. Kör helt enkelt inte bara för att köra bil. Våga ta kontakt med nya människor och var öppen för att planerna ändras – det är nämligen då magi uppstår!

*Frånpris per person för två personer som reser tillsammans.

Vad är inkluderat?
 • Flyg till Lisbon
 • 1 veckas hyra av campervan (upp till 4 personer)
 • 3 övernattningar i Lissabon på Selina Hostel
 • Standard bilförsäkring 
 • 1 extra chaufför
 • Körtsträcka upp till 1050 km 
 • Avgift för envägshyra (om du kör tillbaka till Lissabon med campervanen sparar du 168 EUR)
 • Obligstorisk städaavgift 
 • Flyg hem från Porto
 • Bokningsavgifter
 • Egen reseexpert 
Vad är inte inkluderat?
 • Reseförsäkring (men det kan vi hjälpa dig med!)
 • Campingavgifter 
 • Vägtullar
 • Egna aktiviteter och utflykter 
alt

Designa din egen drömresa

Vi älskar att göra grovjobbet för dig. Låt oss ta fram ett reseupplägg helt efter dina drömmar! Gör såhär:

 1. Berätta för oss när och hur du vill resa samt vad du vill se! 
 2. Våra reseexperter hittar de bästa priserna och alternativ för aktiviteter
 3. Du får ett reseförslag och personlig feedback av en av våra reseexperter 

Vi hjälper dig så att du får ut det mesta av din budget och vi delar med oss av våra egna resetips. Oroa dig inte - vi tar inte en krona för besväret och du förbinder dig inte till något!

Börja designa!

Reseförslag: Roadtrip i Portugal från Lissabon till Porto

Stockholm - Lissabon - Peniche - Coimbra - Porto - Stockholm

Kom ihåg att den här rutten endast är ett förslag för din roadtrip. Om du vill få hjälp med att skapa ett skräddarsytt reseförslag är du välkommen att höra av dig till våra äventyrliga reseexperter. De älskar att designa roadtrips och delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och bästa tips!

Lissabon

Vi har säkrat dina första tre nätter med boende på Selina Hostel i Lissabon. Det här är den perfekta starten på din roadtrip i Portugal och vi kan lova dig att Lissabon inte kommer att göra dig besviken.

Observera att i Lissabon görs allt till fots, eller om skorna börjar skava, med spårvagn. Se till att ta dig uppför stadens branta gator för högst upp väntar en otrolig utsikt över både centrum och havet.

Peniche

Från Lissabon tar du vägarna till den mysiga strandstaden Peniche. En stad som lockar surfare och matentusiaster. Chilla vid havet, promenera längs de smala sidogatorna eller kasta dig ut på vågorna med en surfbräda. Peniche inte bara extremt pittoresk, den har också den mest avslappnade strandatmosfären du kan förställa dig.

Några saker du bör inkludera som stopp i de här trakterna är dessutom den lilla staden Óbidos som är omringad av en mur, ön Baleal och den långa stranden Praia da Consolacao med sitt kringliggande bergiga landskap.

THE MONASTARY HERITAGE ROUTE

Mellan Peniche och staden Coimbra sträcker sig den vackra Monastary Heritage Route. Den här historiska sträckan låter dig besöka de tre UNESCO-skyddade städerna Alcobaca, Batalha och Tamor. Se till att inte rusa igenom dessa städer. Ta din tid att promenera genom centrum och utforska de gamla klostren som dessa städer är så berömda för. Om du vill vara säker på att tiden räcker till bör du överväga att parkera din campervan på en av campingplatserna som finns mellan Peniche och Coimbra.

Coimbra

Nu är det dags för att köra mot mer tätbebyggda områden, rättare sagt Coimbra vid floden Mondego. Här hittar Portugals äldsta universitet vilket ger staden en skön och avslappnad atmosfär. Bortsett från att vara studenthubb är Coimbra också full av kulturella sevärdheter inklusive vacker arkitektur.

Porto

Det sista stoppen på denna roadtrip i Portugal är Porto, portvinets hemstad. Floden Duoro rinner rakt genom staden och längs kanten finns gott om mysiga platser där du kan njuta av morgonkaffet eller en eftermiddagsdrink. Porto har en imponerande konstscen och om du vill öva på dina dansmoves finns det dessutom ett riktigt bra nattliv i staden.

När du känner dig klar med Porto kan du lämna campervanen här, alternativt spara in envägshyran genom att köra tillbaka till Lissabon.

Om du behöver hjälp med ditt boende i Porto kan vi tipsa dig om vårt favorithostel, nämligen Selina. Snacka med oss så roddar vi några nätter där åt dig!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...